Ahoj. Potřebovala bych trošku podpořit,povzbudit že není vše ztracené a že to zvládnu. S přítelem jsme spolu 6 let,poslední 2 roky je náš vztah úplná katastrofa. Z prvního vztahů mám dceru a spolu Máme také dceru, věk holčiček je 7 a 3. Už jsem byla ráda že mám holky relativně velké a že půjdu do práce,zjistila jsem že jsem těhotná. A teď mám velké dilema jestli si miminko nechat nebo ne jestli to zvládnu. Je tady některá maminka co byla v podobné situací a zvládla to. Nechci dát miminko pryč ale tlak okolí je velký. 😞
@felis děkuji moc
@dominika295 já jsem sama s 3 dětma už víc jak 6 let. Všechny 3 mám s jedním akorát ten se o děti moc nezajímá. Nebere si je takže já jsem s nimi víc jak 6 let každý den. Sice platí alimenty ale to je vše. A jak to zvládám? Musím někdy jsou dny kdy je člověk na pohodu někdy je to horší a říkám si co bych dala alespoň za 1 hodinu sama bez dětí. Teď o prázdninách mi hlídá mamka když jsem v práci ale žijeme spolu v baráku a hlídá u mě takže si to asi dovedes představit. Sice pohlída a uvaří ale to je vše. Jinak ještě před 2 lety jsem nemela hlídání vubec žádné protože mamka chodila do práce.
Na profilu máš ještě kluka 7 let a holku 6 let.
@dominika295 katastrofa, že rozchod? Patras po tom kde je chyba? Zkoušela jsi se změnit? Pokud víš že jdete od sebe, tak si dítě neporizuj
@dominika295 ahoj, já jsem byla sama na 5 leteho a čekala jsem dvojčata a vše jsem zvládla úplně úžasně. Věř si, to dáš 😉🍀
@1pomnenka chlapeček mi umřel v 31 týdnu těhotenství. Proto je to pro mě hodně těžké dát mimi pryč
@pampelina18 úplně na 100% to jisté není
@dominika295 Já bych se rozhodla podle rodinného zázemí. Máš někoho, kdo ti pohlídá děti např když budeš mít horečky? Ne, že by to sama ženská s dětmi nedala, ale bude to v hodně svižném tempu a budou chybět finance. Chceš dítě tak moc, že to dáš? Pak do toho jdi.
@1pomnenka ano mám super tchyni i svagrovou, mám svou rodinu která financne dost pomáhá
@dominika295 Jestli je pro tebe těžké dát mimi pryč, tak si ho určitě nech. Zvládneš to. Možná i líp, než když se zhroutíš po potratu. Držím palce.
@merope děkuji za podporu 🙂
Já osobně bych se tedy nerozhodovala podle toho, jestli se mám na koho obrátit. To, že jsi těhotná je hlavně vaše/tvoje starost, čekat od okolí podporu (finanční) mi přijde teda trochu zvláštní. Pokud vám to nefunguje dva roky, měla jsi si dávat pozor aby k tomu nedošlo. Máme doma 3 děti, manželství super ale i tak bych už další nechtěla protože by to byl záhul, ať finančně tak pro nás/mě, tak se k tomu také stavíme a dáváme si bacha.
Upřímně bych si v takové situaci další dítě nepořídila. Soustředila se na vztah/sebe, práci, dala se dokupy a věnovala se dětem, které tě v případě rozchodu budou potřebovat o to víc. Nebo mít další dítě v nefunkčním vztahu? Děti vše vycítí….
Mít velkou rodinu je super, pokud k tomu ale mám podmínky a zázemí.
@lilian2111 Jediná 100% antikoncepce je žádný sex. Jinak se dá si dávat pozor, jak člověk chce a přesto se to občas může stát. Byla jsem jednu dobu v kontaktu s holkou, co chtěli dvě děti, třetí byla nehoda, že si ona nedala pozor, chlap řekl, že se začne starat on, přišlo čtvrté. Tak si dávali opravdu velký pozor oba, přišlo páté.
@merope evidentně si takový pozor nedávali. Nedovedu si představit X nehod přes antiko 😅🤷🏻♀️
@lilian2111 Pravděpodobnost mizivá, ale nikoli nulová.
Dítě ti vztah nezachrání a pokud půjdete od sebe a ty budeš mít mimino, odskacou to akorát ty starší
@pampelina18 já ale nenapsala že chci miminkem zachránit vztah
@dominika295 podle toho, jak píšeš, by ses asi s interrupcí nesmířila. Bude to se třemi dětmi těžké, zvlášť jestli se rozejdete, ale nic asi nemůže být horší, než neustálé výčitky svědomí.
@gruyerre to je pravda
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
@dominika295 ahoj, nejprve mě moc mrzí, jaké dilema máš... Žádná rozhodnutí nejsou špatná a ani správná. Nikdo Te nemá právo, soudit, ať se rozhodneš jakkoliv.
Mám jedno dítě a druhé se nedaří... mám ale dvě kamarádky, které mají tři děti. Jsou to dva různé příběhy, dva pohledy.
Ta první, říkejme ji El, tak má každé dítě s jiným tatínkem. S tím třetím stále je, ale je to strašný. Jak kdyby byla sama. Nepomůže, neudělá, dělá dluhy,chová se zle k těch dvěma, co nejsou jeho. El je z toho psychicky vyčerpaná. Často ji pujcuju peníze, protože nevychází... děti jsou staré 9 let, 4 roky a 2 roky. El je stále na rodicaku.
Ta druhá, říkejme ji Agi, tak má tři děti s jedním tatínkem, který je alkoholik a už spolu nějaký čas nežijí. Děti mu podle soudu musí dávat a vždycky trne strachy, co se může stát. Navíc ji její ex depta. Děti má staré 11, 9 a 3 roky. Agi pracuje na plný úvazek jako stavarka a zvládá to tak nějak s jazykem na veste.
Ačkoliv jsou to dva různé příběhy, tak obě, Agi i El, své děti miluji nade vše. I když někdy hodně křičí, jsou zoufale, vyčerpáne a bojují se svými ex... přesto by nemenily, ani jedna. Fakt!
Pokud si dítě necháš, tak to bude strašně těžký. Psychicky, fyzicky, materiálně... nebudu Ti mazat med kolem pusy... ale zvládnes to a milovat je budeš všechny a nevymenila bys je.