Ahojte. je normálne že dosť často uvažujem o tom že sa mi možno narodí choré dieťa? neviem si ani predstaviť čo by bolo ak by sa mi narodilo postihnuté dieťa.
Je to časté..no a už ti to začalo, pak se budeš bát, ze se v břiše hýbe moc-malo, pak porod, pak u nemoci, strach z úrazu, z aut, silnice, aby decku někdo neublížil. Starosti rodičů.
Ahoj,já mám to stejné,pořád přemýšlím,aby se mimčo nenarodilo nemocné,nebo mám i starch z toho,abych je vubec donosila a nestal si mi opět zaml. těhotenství.Snad to přejde...
@monkapa neprejde 🙂 jak psala @lv , clovek uz se bude porad bat -- nejdriv to bylo, abych vubec mohla otehotnet, potom aby to neodeslo s MS, pak spontanni potrat, zamlkle tehotenstvi, pak prvotrimestralni screening, ted sleduju pohyby, predcasny porod, hadam, ze za chvilku prijde strach z porodu. A nechci si ani predstavovat, co bude, az se to miminko narodi. Strach o dite je holt neodmyslitelnou soucasi rodicovstvi -- dobra zprava ale je, ze to tak ma asi kazdy.
Prosimtě, vůbec si takové myšlenky nepřipouštěj, ať maličkýmu něco ještě nepřivoláš 😉
@matikeks Upřímně člověk si neumí představit ani to zdravé dítě. Je to neskutečná změna v životě, hotový hurikán 😀 Ber to tak, že o všem už je stejně rozhodnuté, tím strachováním s tím nic neuděláš. Zbytečně si k sobě ten strach nepouštěj, je nesmysl se bát něčeho, co není nijak podložené🙂 To je jako se bát, že po cestě do práce mě přejede auto...Žij přítomností, všechno je u doktora dobrý, tak je zbytečné vymýšlet scénáře "co kdyby"🙂 Zvládneš to v pohodě, uteče to jako voda a brzo prcka uvidíš🙂
@matikeks ja sem byla na tom stejne a ver,že až po prvé budeš držet své maličké v rukách narastie tento pocit o 100% aspon u mna jo. Dnes sme po prvé jeli víc jak 2hod, v aute a stále sem partnera upozornovala at dáva pozor,koukala do spentého zrcátka jestli se nekdo na nás moc nelepí 🙂 ono to proste k rodičovství patrí 🙂
Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu
Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.
Myslím, že je to vcelku přirozená obava 😉
Určitě absolvuj screening v 1.trimestru - NT scr.