5 psů a miminko. Jak ho přijal Váš pes?

12. srp 2020

Ahojky, máme 4 psy, za chvíli budeme mít páté. Jsem těhotná, a začínám mít trochu obavy jestli se to dá zvládnout. Mám hlavně strach jaký bude mít ten nový pes na dítě. Máte někdo aspoň jednoho psa? Jak přijali miminko? Máte k tomu ještě nějaké rády?

nikoulinka
12. srp 2020

Ahoj 🙂 My máme teda jednoho psa, který byl pořízen před narozením dítěte 🙂 Měli jsme taky obavy, jak pes dítě přijme. Zašli jsme proto na soukromé hodiny k jedné zdejší cvicitelce. Ta nám poradila toto: při příjezdu z porodnice vyčkat s prckem dole u auta, a ať chlap zajde mezitím pro psa. Nechat psa venku (na neutrální půdě) miminko očichat. Ať to pes nevnímá jako nabourání jeho "teritoria". Zároveň nam sdělila, že je vhodné psovi vytvořit místo (prostor), kam si zaleze a bude to jen jeho teritorium, kam by nemělo lézt ani dítě. Aby ten pes měl stále "to své". Vše jsme dodrželi. Máme tady od té doby už děti dve a super. Jsou to všichni parťáci. Můžou se se psem objímat,válí se spolu, sahají do misky... Nikdy nebyl žádný konflikt. Máme Bullika

journals
12. srp 2020

A je nutne mit 5. psa?

klokanka31
12. srp 2020

My máme labradorku, po příjezdu z porodnice si malou očichala, a hned ji chtěla i olízat 😊 a od té doby vše v pořádku, když malá v postýlce zapláče, tak hafan hned běží za ní, asi sleduje jestli je v pořádku... Často si lehá vedle postýlky, a má ji ráda. Jen ze začátku na hafíka nebyl čas, tak nám to dávala sežrat tak, že vykonala 💩 doma. Naštěstí se to dalo dopořádku.

jirovapa
12. srp 2020

Máme fenku křížence a obě dcery přijala v pohodě 😊. Tchánovci mají dva psi, jejich rodiče jednoho psa a naši taky jednoho. Když se všichni sejdeme, tak máme taky hodně zvířat. Jen u našich je starý pes, který neslyší, takže tam raději děti k němu moc nepouštíme, je to takový malý starý mrznout. Ale to je tím, jak neslyší a když kolem něho někdo projde nebo se ho nečekaně dotkne, tak se lekne 🤷‍♀️. Kamarádi mají dva psi a dvojčátka k tomu a taky to zvládají 😊.

zavodnice
12. srp 2020

Máme jednoho. Nejdřív byla vyjukaná a štěkala, když mimino brečelo, ale druhý den už všechno v pořádku. Mimino jako člen smečky přijato a od té doby se kámoší, mimino psa zbožňuje a pes si nechá líbit všechno možné.

martiniquest
12. srp 2020

Meli jsme jednoho. Kdyz se syn narodil, bylo psovi 7 let. Absolutne to nedal, i pres nasi velkou snahu. Zacal se sebeposkozovanim. Zkouseli jsme vsechno mozne, nakonec jsme psovi nasli jineho majitele a je spokojeny. To jen tak pro ilustraci, ze ne vzdy to musi byt slunickove, i kdyz se snazis jak chces

gracinka7
12. srp 2020

To musíš vědět ty, zda to zvládnete 🤷
Hodně záleží na tom, co je to za psy, jak jsou vychování, kolik času jim musíš věnovat, zda jsou v bytě či na zahradě...
Sousedi mají 7 psů a malé dítě a v pohodě.

1772
12. srp 2020

@journals Odpovídáte na otázku otázkou?

anettkah
12. srp 2020

Mame fenu jen o par mesicu starsi nez dite. Momentalne rocni. Malyho zvladla naprosto perfektne. Nejdriv velky ochrance. Dokonce kontrolovala kazdyho, kdo si ho chtel pochovat. Ted partak. Syn po ni neustale leze a ona si vsechno necha libit. Dokonce ji muze hrabat i do misky, kdyz ji. Kdyz ji to uz stve, proste odejde do pelechu. Dneska ho tahala za kratasy, kdyz lezl, hrozne se tomu smal.. Ale je to o psovi samotnem, o rase, o mantinelech..

95newmommy2020
12. srp 2020

Ono záleží, jak jsou ti psi vychovaní.
Jen pozor na smeckovej efekt. Moje mama má 3 pejsky se špatnou minulosti, kteří byli v mnozirne nebo týrání. No stačí prudší pohyb a rozdrazdi se. Nebo začne jeden stekat a startovat třeba po člověku venku a rázem se všichni připojí.

mourovatakocka
12. srp 2020

Než se dcera narodila, měla jsem zlatou retrívřici, už tehdy byla stará. Stejně jako kočky přijala nový přírůstek se stoickým klidem a nakonec dcera místo obcházení nábytku trénovala postavení se obcházením psa. Máma má berňáky, psiska jako poníci, vždy je pod dozorem, ale soužití se zvířaty jí učí i správnému chování k nim a péči o ně. Psa už nemáme, ale kočky třeba chodí každé ráno krmit, a maminym psům dolévá vodu.
Záleží na rase psa, ale osobně si myslím, že pokud se správně seznámí a nikdy nezůstanou sami, budou to nakonec parťáci na procházky.

journals
12. srp 2020

@1772 ano. Protoze kdybych si ja brala 5.psa, tak bych si musela byt sakra jista ze to zvladnu. Hlavne ze psa zvladnu i s miminem a znam jeho povahu. Pokud jsem to dobre pochopila, tak si tazatelka bere dospeleho psa a moc nevi, jak pes reaguje. Proto by me opravdu zajimalo, jestli je nutne brat si dalsi zvire o kterem nejsem zcela presvedcena

1772
13. srp 2020

@journals Ale ona položila otázku a nepotřebovala, aby někdo rozebíral vhodnost či důvody. Ptá se na osobní zkušenost a rady.

mysh_me
13. srp 2020

@1772 No zvazit, zda si toho dalsiho psa brat, je prece taky rada. Ono kdyz si nekdo napise o nazory, tak se pak nema divit ze dostane i nejake ty, ktere s nim nesouhlasi... A nebylo to vubec napsano jako nejake odsuzovani, ale vecne a konstruktivne - pokud si zakladatelka neni jista, jestli to zvladne, mozna by do pateho psa nemela jit... proste myslenka ke zvazeni. O to si prece napsala, kdyz zalozila diskuzi, ne?

1772
13. srp 2020

@mysh_me Mně to nepřišlo jako rada, že má zvážit vlastnictví nového psa. Spíš " údiv a nechápání", jak někdo může něco takového udělat. Nesouhlasné názory tady samozřejmě byly taky, a je to v pořádku. Osobně bych do toho taky nešla. Ale nelíbila se mi ta forma vyjádření, která tento možná ne moc dobrý nápad shazovala.

jane46
13. srp 2020

Za me je 5 psu a dite nepredstavitelne... Nejsem ale pejskar. Musela bych na 100% vedet, ze se jim i s miminkem dokazu venovat, budu mit i moznost hlidani at mam cas na zakladni peci, budou mit vlastni bezpecny prostor, musi byt vycviceni, abych mela treba jistotu, ze zvladnou prochazku, kde povezu kocar. Ze jim neobratim zivot vzhuru nohama z "vse spolu a Punto sem, Punto tam" na "neotravujte, na prochazku pujdete az prijde panicek, neskakej, fuj je to a misto"

jane46
Autor odpověď smazal
Zobraz
journals
13. srp 2020

@1772 V té otázce je jen údiv, ale nemělo to znít jako rýpání. To rozhodně ne. Byla to opravdu jako otázka, která s tou situací přeci souvisí. Vyjádření... je to psaný text, možná to působilo jinak, možná jsem tam měla dát milion pozitivních smajlíků a vyzněla by líp. Já jen nechápu, proč si chce vzít psa kterého sama nezná (tak to z dotazu chápu), ale přeci sama musí vědět proč toho psa chce? Jako já ti nevím, tohle je diskuze, napsala jsem první věc, která mě napadla, protože když si psa vezme a nebude to klapat, bude nešťastná ona, partner, dítě i všech 5 psů.
Já se za pejskaře považuju, byť s žádným aktuálně domácnost nesdílím. Psiska do naší rodiny vždy patřili, ale k čerstvému miminku bych nechtěla vzít psa o kterém nevím jak se bude chovat a asi ho moc neznám (tak to z dotazu chápu?). Možná měla otázka spíš znít, ať si dotyčná srovná priority, co je důležitější - pes X dítě.

Těhotenský newsletter

Každý týden dostaneš nejdůležitější info do e-mailu

Zjisti víc o svém těhotenství: Těhotenství týden po týdnu. Neznáš týden těhotenství? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.

Modrý koník ti poradí v každém trimestru.
Zjisti víc o prvním trimestru.
Zjisti víc o druhém trimestru.
Zjisti víc o třetím trimestru.
Jak se zjišťuje pohlaví dítěte?.
Důležitá jsou různá vyšetření v těhotenství.
Určitě tě nemine 3D ultrazvuk.
Nebo také screening v 1. trimestru.
Někdy se může objevit i streptokok v těhotenství.
Závažná pak je preeklampsie.

Nenašla jsi odpověď na svou otázku?Zeptej se ve fóru