Zýšený AMH hormon. Co se mnou je? Podařilo se Vám otěhotnět?

nagojka
2. čer 2020

Ahoj holky,byl mi zjištěn vysoký hormon AMH a to je prý důvod proč nejde mimi...Co jsem tak pochopila tento hormon zajišťuje dozrávání vajíček?DR. říkal že se mi vajíčka mezi sebou soupeří a tudíž se žádné nedostane do folikuly..Jsem z toho ňáká rozhozená.Můžete mi prosím někdo vysvětlit jako pro úplného debila co semnou vlastně je?podařilo se Vám některé otěhotět i přes vysoký tento hormon?Omlouvám se za tak pitomou dizkusi a ještě pitomější otázku.Děkuji připadám si jak uplná blbka..😞😞😞

uzivatelkapetra
2. čer 2020

AMH by mělo značit tvou "zásobu" vajíček.
Zvýšené AMH nejčastěji značí polycystické vaječníky neboli PCOS. Něco si o tom načti, v dnešní době častá dg.
Máš pravidelnou MS?

kkacca
2. čer 2020

Ahoj, nemluvila nahodou o PCO - Polycysticke vajecniky?a vis hodnotu?mas MS, případě ovulaci? Sama mam pco a mimco po ivf

nagojka
autor
2. čer 2020

@uzivatelkapetra jojo PCOS...to mi rikal dr no ze je mam...jenze sem z toho jelen a nebavi me to moc studovat na netu sem radsi za vlastni rady a zkusenosti...MS mam celkem pravidelnou plus minus den...nejdyl sem mela 5 dni zpozdeni a pak 4 driv ale to dr rikal ze se da brat jako pravidelny...cyklus 32-34 dni...

nagojka
autor
2. čer 2020

@kkacca jojo pcos mam to rikal...menstruaci mam pravidelnou celkem plus minus den a ovulaci???nejspis taky mam ji ted docela bolestivou a na utz dr videl dominantni folikul ktery mel dle mereni prasknout za 5 dni...ale podle toho co mi pak rikal ohledne toho hormonu si myslim ze mam cykly anovulacni...ale to je jen ma domenka protoze rikal ze jak mam hodne vajicek nedostane se zadne do folikuly cemuz moc nerozumim...hodnotu mam 9,11...horni hranice je pri 9,5...tak to neni asi zas tak o moc ale i tohle uz dela paseku a me nestastnou😞😞😞tento mesic az prijde ms mam brat clost...???a 10-12 den prijit na utz...pak mi prej da nakou injekci nebo co...

kkacca
2. čer 2020

@nagojka to je docela dost, ja teda měla asi 15 a jednou jsem otehotnela prirozene, ale nevyslo to..dá ti ovitrille, aby se uvolnil folikul..jak dlouho to zkousite?

nagojka
autor
2. čer 2020

@kkacca 7 mesicu...https://www.labtestsonline.cz/syndrom-polycysti... tenhle clanek me totalne rozlozil....sem z toho psychicky na dne,kdybych byla neplodna tak ja bych to asi neprezila...😟😟😟hodne ctu diskuze ze meli zeny treba kolem 20 tak si rikam ze na tom nejsem nejhur...

uzivatelkapetra
2. čer 2020

No to máš nějakou lehkou formu. Já ms nikdy v životě neměla samovolně častěji jak co půl roku.
Nevím jak dlouho se snažíte, ale pokud chvíli, tak bych zkusila brát něco s inositolem a omezit cukry a bude to co by dup 🙂

kkacca
2. čer 2020

@nagojka není důvod se hroutit, v dnešní době to není důvod nemit děti, jenom je to třeba na dyl a nebo se tomu musí pomoct..

nagojka
autor
2. čer 2020

@uzivatelkapetra snazime se ted 8mesic v cervnu...ted v cervnu az prijde ms zacnu brat nakej ten clostybel???neco takovyho...pak pujdu na injekci a pak se pry budem jen snazit...Precetla sem tolik hnusnejch clanku o tom ze mam pocit ze jestli nekdy otehotnim tak to bude ten nejvetsi zazrak vsech zazraku

nagojka
autor
2. čer 2020

@kkacca jo asi mas pravdu...Ale tak myslim ze kazdou zenskou rozhodi sebemensi problem kterej brani k prirozenemu poceti...Clovek se s tim musi smirit a prijmout to tak jak to je...jak si psala vys o ty injekci...znamena to teda ze me se vytvori dominantni folikul ale nepraskne a neuvolni se vajicko?

nagojka
autor
2. čer 2020

@uzivatelkapetra no moje kolegyne v praci nemela ms uz rok a vubec to neresi...prej je to normalni coz me teda neprijde ale jeji vec...ja ms nastesti normalne mam a celkem i pravidelnou

zoyee
2. čer 2020

Taky mám pcos a dcera se povedla s clostilbegytem druhý měsíc. Teď u druhyho už bohužel nezafungoval, tak půjdeme pravděpodobně na ivf

nagojka
autor
2. čer 2020

@zoyee ten prasek tento mesic budu zkouset poprve...Kamaradka ho brala,podarilo na se napoprve ale dopadlo to spatne...drzim plce at vse dopadne dobre...

uzivatelkapetra
2. čer 2020

@nagojka taky jsem neřešila, na střední mi to holky dokonce záviděly.
Jo je fajn nemít ms, ale jen do doby než ji potřebuješ.
Vůbec se nestresuj, asi to fakt nebude u tebe tak zlé. A i kdyby bylo, tak lékaři pomůžou. Mám syna po ivf a nebylo to vůbec hrozné, ženskou nějaké injekce nepoloží.
A tak mě napadá, jestli máš vyšetřeného i chlapa? U nich bývá problém taky často, akorát se na to přijde často za dlouho.
Můžu se zeptat jestli nemáš nadváhu?

kajacob
2. čer 2020

Já mám AMH 9,94 . Menstruace pravidelná , jednou / dvakrát za rok mám zpoždění . Ovulace nebyla nikdy , na clostil nereaguju . Čeká mě IVF , ale až zhubnu na nějakou normální váhu 🙂 neboj jednou to přijde a dočkáme se

nagojka
autor
2. čer 2020

@uzivatelkapetra chlapa zatim vysetreneho nemam je to s nim trochu slozite...Uvidime jestki se zadari ted kdyz mam problem ja...kdyz se nezadari pujde pristi mesic na spermio...je to blby no...miminko chceme oba ale on si nak nepripousti ze by bylo u nej neco spatne...nadvahu urcite nemam vazim sotva 50kg a merim nejakych 160cm...ale sladke mam rada to jo.😋

uzivatelkapetra
2. čer 2020

@nagojka tak zkus jenom vynechat na nějakou dobu sladké, jestli půjdete na nějakou reprodukční kliniku stejně se vyšetření nevyhne. Ale vím, to chlapské ego závisející na plodnosti je problém 🙂
Na druhou stranu když už se to dítě nedaří, tak je fajn mít takovou dg jako pcos, co má dnes kdekdo a zkušenosti s léčbou jsou veliké. Jsou holky, kde nikdo neví proč se nedaří a trápí se dlouhé roky, nebo mají něco ne až tak obvyklého.
Přidej se tady do skupinky IVF asistovaná reprodukce, tam se bojuje a navzájem podporuje

nagojka
autor
2. čer 2020

@kajacob co je normalni vaha???no jestli ja mam nemam ovulaci...to nevim ty jo myslela sem si ze ano kdyz me v dobe ovulace boli bricho jako prase,tvpri se mi krasnej ovulacni hlen a cipek se otevira,tvori se dominantni folikuly...jeden mesic sem delala i ovu testy a celkem dobre vysli tak tezko rict...kadopadne drzim palce at vsechno dobre dopadne...musime verit...

nagojka
autor
2. čer 2020

@uzivatelkapetra do skupinky IVF se pridam az to bude opravdu nutne dekuji.DR mi dava nadeji tim clostikem a spouste holek to pomohlo samozrejme spouste taky ne...budu doufam...nejdriv to musim vsechno vstrebat tak nak...dekuju😊😘

kajacob
2. čer 2020

@nagojka pak jsem cetla a ty máš normální váhu 🙂 já se chci dostat aspoň na 85 kilo a.jit do toho . Já mám velkou nadváhu 🙁 taky jsem nechápala že mám plodný hlen ale ovulaci nemám a úplně pravidelnou menstruaci mám , nepochopila jsem jak to bez ovulace funguje ale funguje 😁 Několik měsíců jsem chodila na ultrazvuk pak i s clostilem nejvyšší dávky a ani to semnou nehlo . Proto mi bylo doporučeno zhubnout a pak se i hormony zlepší a bude větší šance na úspěch . A děkuji 🙂 určitě se dočkáme , já v to věřím pořád i přesto všechno

nagojka
autor
2. čer 2020

@kajacob jo ja sem takovej drobek...jeste pred 4 rokama sem byla na hranici s podvahou...no ja uvidim co ten clostik udela semnou no...zenske telo je teda pekne slozite jak tak koukam...ja sem se az ted posledni 2 mesice zacala pozorovat a zjistuji takovych vecich ze kterych mi jde hlava kolem...Urcite to zvladneme...Je nespravedlive ze lidi kteri tpuzi po mimcu tem to nejde a lidi kteri by ho mit nemeli jich maji treba 5...😞😠

uzivatelkapetra
3. čer 2020

@nagojka do té skupinky chodí i lidé, kteří ivf ještě nepodstupují, jen ty věci kolem jako clostyl apod.
Ještě mě napadlo, kdyby jste náhodou uvažovali o tom ivf, zajdi si prve na laparoskopii na drilling vaječníků. To se naruší mechanicky jejich povrch a umožní se tak folikulům, aby se uvolňovaly.

@kajacob bereš metformin? Já teď jo a dost mi pomáhá nejen s hubnutím, ale i s ms

kajacob
3. čer 2020

@uzivatelkapetra zatím neberu , teď mi došlo , že mám v papírech z caru napsáno že se mám pak objednat s možností metforminu a já to pochopila že až zhubnu tak se mám objednat 🤦 jsem jak na houpačce zhubnu pak zas naberu , musím se hecnout . A jak ten metformin funguje ?

uzivatelkapetra
3. čer 2020

@kajacob je to lék pro diabetiky, ale při pcos tělo s inzulinem taky nepracuje dobře, proto má většina holek s touto dg nadváhu.
Brala jsem před ivf pětistovku a cyklus se nevrátil, ale zhubla jsem za necelý rok cca 10kg. Teď po porodu jsem zase dost tloustla i když třeba sladké vůbec nejím ani se nějak nepřejídám, gynekoložka mi dala metformin 850, beru ho od ledna a měla jsem už 3ms sama od sebe a shodila jsem cca 5kg, ale ještě 10 mi chybí abych byla na úrovni, co před otěhotněním. No tajně doufám, že bych mohla počít přirozeně 🙂

kajacob
3. čer 2020

@uzivatelkapetra děkuji 🙂 a to může předepsat i normální gynekoložka ? Jdu k ni 8.6 na preventivku a měla bych to při jednom 🙂 já dala za necelých půl roku 8 kilo dolů ale mám slabou vůli a zase jsem nabrala a tak pořád dokola ...

uzivatelkapetra
3. čer 2020

@kajacob záleží asi na jejím postoji k věci. Mě to dala ne kvůli hubnutí, ale že to může pomoct nahodit cyklus a vypadá to, že to funguje.
Ale umím si představit, že se jiný doktor bude na tebe šklebit, že chceš hubnout bez práce a kdoví co ještě.

jako_mala_holka
3. čer 2020

Ja nevim, jestli jsem mela pco, ale ms treba jen jednou za 2-3 mesice... brala jsem pripravky s inositolem, pak mi prisli na problem se stitnou zlazou... no otehotnela jsem po par mesicich nasazeneho Letroxu na sz a Nosifolu forte duoactive, brala jsem 2 sacky denne, cyklus jsem zacala mit max 35 dni a hlavne nabehla ovulace, dokonce jsem pri ni spinila a ovulacni testy pozitivni snad dva dny 🙂... uspech prikladam spis inositolu, protoze jsem otehotnela driv, nez se mi srovnala do normalu ta stitna zlaza... inositol je skvela vec, mozna bych zkusila nejdriv to, nez hned clostilbegyt, ale saozrejme i ten muze pomoct, jen je to vetsi sajrajt, inositol je prirozena latka v tele, jen ho ma hodne lidi malo

kajacob
3. čer 2020

@uzivatelkapetra za optání nic nedám 🙂 zkoušela na mě ten clostil v nejvyšší dávce a pak že už něco silnějšího jen v reprocentru tak jsem šla tam ... A stejně si myslím , že bez snahy jen s metforminem se nehubne , nebo ano ? Pokud by to pomohlo tím líp 🙂 nejvíc mě štve že ikdyz mám velkou motivací v podobě dítěte , tak mám slabou vůli .

kkacca
3. čer 2020

@kajacob metformin jsem brala a nehubla po něm, předepsali mi ho v car, gynekolog ti ho podle me nenapise..

uzivatelkapetra
3. čer 2020

@kajacob tak záleží co myslíš tím bez snahy. Já třeba normálně jím celkem zdravě, vaříme doma, fastfoody a podobné fujky neuznávám, smetanové omáčky a takové ty těžké jídla taky neděláme moc často, jím žitný chleba, nesladím nápoje, nepiju alkohol a ani nejím sladké, atd ale i přes to jsem přibírala. Ale každá pomoc navíc je lepší než jen sedět a doufat, že to bude mizet samo.
A napsala mi ho normální gynekoložka