Ahoj holky, s přítelem jsme se rozhodly, že se budeme snažit o mimi. Ale mám z toho takové smíšené pocity.. Strašně to chci ale na druhou stranu se bojím. Mám strach jaký bude náš vztah, jestli se to celé nepokazi. Mám strach,že už nebudeme mít čas pro sebe, že si jen tak nezajdeme s kamarádama sednout, že si nezajdem do kina,na večeři,na dovolenou,že ztratíme veškeré hezké volné chvíle kdy jsme spolu.. Měla jste takové obavy některá také? Případně jaký byl váš vztah když se narodilo mimi, zašli jste si někdy někam s partnerem sami?
@nafuka tohle je tak hloupá fráze fakt....
@zuzakova nikdo ti nezaručí jaké to bude, a jak se budete vyvíjet, záleží hrozně na okolnostech atd... věř mi, že zvládnout se dá hodně, ale připravit nebo představit si to dopředu málokdy.... obavy byly jsou a budou. I tak nelituji dvou dětí. Jen je to občas hodně náročné
Ja se taky bala mit ditko, jo otočí se vám život o 360 stupňů. Na večeři muzete jit s nim nebo ho dat k babi, na dovcu společně a ty volný chvilky budou vzácnější. Už budete rodina a ne jen pár, a budes mit radost úplně z jiných věcí než teď
@eldrag promin ale proc by to mela byt blba fraze? Je to cista pravda...... Pokud si dite naucis, ze bude chodit spat v 11 a jedine ze ho uspis ve sve posteli a jdes spat s nim, tak se tezko nekam dostanes a na hlidani ho asi taky nedas..... Vzdycky je to takovy, jaky si to rodic udela..... A kazdyho vec, nikoho za nic neodsuzuju.....
@zuzakova Záleží, co je pro Tebe důležitější. My jsme s manželem nebyli sami, co máme děti. Teď je na cestě třetí. Ale nelitujeme, uděláme si pěknou chvilku večer u filmu s vínem, když děti spí. Vloni jsme byli poprvé na dovolené u moře s dětmi a byla to naše nejkrásnější dovolená. Prostě ty děti nemáme jako módní doplněk, ale žijeme ten život s nimi a vyhovuje nám to tak.
Taky jsem měla obavy jako Ty. My žádné hlídání nemáme, takže otázka hlídání odpadla. S prvním dítětem to nejak šlo. S druhým přišla krize. Ustali jsme ji a jsme spolu. Je to jine než před dětmi, ale pořád hezký. Ale dětí jsou úžasné a určitě to za to stojí 👍
Ono i záleží zda budete mít hlídání. A je spousta páru co vše dělají s dětmi a rádi. Jiank u nás fungují babičky. Syn byl teď na víkend u mojí mamky )tam byl už několikrát cca od roka) a ani nechtěl domů 🙂. S manželem budeme mít výričí a to vždy něakm chodíme - bude hlídat tchýně. Spolu jsme ,ale oba milujeme když jsem všichni spolu > syn je tak šťastný když se tulíme dohromady, jelikož blbě spí tak s námi slavil i Silvestr a byla to sranda 🙂
Urcite zvladnete,je to sice narocne, ale krasne zaroven. My treba ani babicky na hlidani nevyuzivame, na obed si zajdeme ve trech, na dovolenou jezdime taky spolu. Ten cas kdy nas to detatko chce je strasne kratky, vidim to u dcerky, osamostatnuje se cim dal vic, tak si ty dny, kdy se necha chovat a uspavat a mazlit uzivame naplno dokud to jde...
Záleží jak náročný bude dítě, s tím naším jsme rádi, že padnem v 9 večer do postele a spíme taky 🙂 Do divadla se dostaneme tak 1x za měsíc, na večeři nikdy, protože večer prostě nikdo nepohlídá, ale to nevadí, chceme spolu být všichni a jsme spolu rádi i doma. Ven vyrazíme až dítě prostě povyroste a nebo až někdo pohlídá 🙂
Myslim, ze je dobre nad tím premyslet, taky jsem z toho mela strach. Ale děti ti dají jiny obzor. Ano nekdy se s manzelem jenom mijime,nebot obcas vytuhnu s detmi. Ale zase ranni valeni v posteli s detmi je nejkrasnejsi. Mame zlate babicky, takze kdyz uz fakt potrebuji vypnout, tak radi pohlidaji. My toho ale nezneuzivame - do restaurace chodi s nami, nakupy taky vetsinou jedou s nami a kino nam ani nechybi. Milujeme koncerty a festivaly, tak to od mala jezdi s nami. Koncerty jsme si odpustili. Fakt cas s detmi je nenahraditelny, ac nekdy je to fakt neskutecne vycerpavajici. Kdybys chtela vedet neco konkretniho tak klido napiste do sz.
Ahoj, já mám stejné obavy a ještě mnoho dalších. I jsem tu před časem zakládala téma, můžeš dohledat.
Za 2 měsíce rodím, takže uvidíme... někdy mě chytá docela panika, že jak to budeme dělat, hlídání nemáme.. dopředu se asi nedá odhadnout nic.. říkám si, zda mě to bude naplňovat nebo budu utrápená.. a fakt vůbec netuším.
@zuzakova Bude to jine, nebudete uz jen sami, ale budete mit doma ten nejkrasnejsi dar zivota, co muzete dostat. To ze budete chvili trochu vice omezeni, za to stoji. Budete mit s pritelem jeste vetsi pouto. Ale ano, zivot se zmeni. Ale cim ditko bude starsi, tim budete mit vic casu na sebe. Kazda zena ma obavy.
souhlasím že jaký si to uděláš takový to máš. já třeba s prvním dítětem už chodila na čumendu do nákupáku když mu byly 2 měsíce, hlídal tatínek prostě pohoda ale nekojila jsem. jinak máme hlídání tak je to jiné.takže do kina, na večeři úplně v klidu a docela často.
ted mám druhé dítě, je mu měsíc, kojím a taky se to dá.nakojila jsem a jela na nákupy, šla na procházku se psem a tak.
ztráta svobody bych taky neřekla že to je.... záleží jak moc se chce člověk obětovat...obecně je to lepší když dítě povyroste.
@guinea Jenže kdy to opravdu chceš...? Mám třeba známou, co nemohla otěhotnět, podstoupila umělé oplodnění, hormonální léčbu nevím co.. hrozně děti chtěla. A pak to nebylo jak si to vysnila, a říkala, že kdyby mohla vrátit čas, možná by do toho nešla. Nebo zas případy, kdy otěhotněli spíše omylem, zvažovali i potrat... a pak nejvíc šťastní s dítětem.
@zuzakova já jsem taky přemýšlela, hrozně moc.. vyšlo mi z toho, že když jsem si řekla ok, děti nebudou, tak jsem taky nebyla spokojená a cítila jsem, že by mi to chybělo, že bych to chtěla prožít... obavy a nejistoty mám pořád. Na druhou stranu mi řekly i kamarádky, že kdyby měly čekat, až si budou 100% jisté, mít 100% zázemí atd.. tak by do toho nešly nikdy..
Já si myslím, že pokud máte takové myšlenky, tak na dítě nejste připravení a určitě bych s tím počkala.
@danny2303 to si nemyslim, podla mna ma take myslienky kazdy 🙂
@zuzakova skor si myslim ze je lepsie si to na rovinu povedat a uvedomit- ano prve mesiace je to strata slobody, zvlast ak kojis, tak sa jednoducho nepohnes na cely den od dietata. Na druhu stranu ti to v tu chvilu ani tak hrozne nepride. O par mesiacov zacneme chodit s malou viac po vyletoch/zoo a podobne, bude to zase ine. Dalsia vec je ake dieta mas, su pohodove spacie deti a su deti co prve mesiace placu a nespia. Takze priznat si- ano bude to chvilu tazsie a narocnejsie, ale netrva to tak dlho a to dieta ta za vsetku namahu odmeni 🙂
@danny2303 Jsem přesvědčena,že každá žena má někdy pochybnosti - o správnosti svého rozhodnutí, o tom, zda vše zvládne atd. , ať už před tím, než otěhotní, nebo během těhotenství. Podle mě je to naprosto přirozené a divila bych se, kdyby to některá tak neměla. Důležité je, jak se s pochybnosti vypořádá.
@zuzakova - nejsem miminkovský typ...do 3 let to je náročnější, nejvíc asi ten první rok, rok a půl...vztah k manželovi a manžela k tobě je určitě změní, je to i logické, protože budete rodina, jsou věci, které ti budou chybět, ale jiné to zase vyváží...a jestli to ustojíte zaleží především na vás dvou...některé to stmelí, jiné rozdělí...
Musíš hlavně ty sama vědět jestli mimi opravdu chceš.Protože ano budeš se muset vzdát určitých věcí.Ale pokud miminko chceš nemělo by ti to vadit.Já mám 3 děti z předchozího vztahu a teď se s přítelem snažíme o společné miminko.My třeba nikam chodit nepotřebujem když máme chuť koupíme si vínko nebo pivo domů a uděláme si hezký večer.A ven si spolu výjdem když jsme u rodičů.A vyhovuje nám to tak
@zuzakova Ahoj, dite hodne zmeni. take nesouhlasim s frazi, ze jake si to udelas, takove to mas. Nebo tak castecne souhlasim... Muzes mit uplakane miminko, ktere se nechce od maminky hnout, muzes zjistit, ze ty se nechces od miminka hnout atd. Muzes mit miminko, ktere usina pouze u prsa a nesnasi kocar, pak se da tezko dat nekomu na hlidani. ale kazdy je jiny, nekdo da prednost napr. kinu a veceri s tim, ze mu nevadi, kdyz mimco place u babicky, protoze se mu styska atd., nekdo tohle nedokaze, protoze by porad premyslel, co mimi asi dela a zadny hezky vecer by si neuzil.
Kazdopadne bych rekla, ze u vetsiny rodin je to tak, ze si proste to kino, vecere atd. rodice na nejaky cas odpusti. Spousta z nas je rada, kdyz uz je vecer a muze si jit lehnout, navic na to uz ani nebude moc penez, co si budem povidat.. A ve finale ani ta chut casto neni. Pokud mas myslenky tohoto typu, s mimcem bych jeste pockala, protoze to ti zmeni zivot o 180 ° a zezacatku si ani nebudes poradne moct dojit na WC, najist se atd. Pamatuju si, jak me prvni tydny obcas bolela hlava, protoze jsem nemela cas se napit... Zalezi na miminku, ale to dopredu nevis. Cim je ditko starsi, tim vic mas casu pro sebe, ale prvni pulrok se clovek sziva s novou situaci a je rad, ze tak nejak zvladne mimco + domacnost.
Ahoj, ano život se vám změní. Ale mít dítě je podle mého názoru tak nějak smysl života. Stvoříte nového človíčka, který vám bude určitě dělat někdy starosti, bude zlobit a někdy se kvůli němu nevyspíte, ale zároveň vás bude milovat jako nikdo další na světě. Hezké chvíle s kamarády a chvíle jen ve dvou z velké části nahradí chvíle ve třech, které dají vašemu životu jiný rozměr. Budete šťastný až se děťátko poprvé usměje, řekne první slovo, udělá první krůček, poprvé vám řekne "mám tě rád"... ALE hlavně je to rozhodnutí vás DVOU mít nebo nemít dítě, takže neméně důležité je jak se k tomu staví budoucí tatínek... Jinak děti máme s přítelem tři a nějaká ta chvilka jen pro nás se také najde. Pravidelně každý rok jezdíme na Votvírák a pár dalších koncertů, děti nám vždy někdo pohlídá když potřebujeme. Naštěstí děti ani dozor zatím nepřišly k úhoně fyzické ani psychické😀 A také jsem ocenila, že děti nejsou na mě závislé při nástupu do školky🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Jaký si to uděláte, takový to budete mít. 🙂