Ahoj kočky. Nie som najmladšia.. Snažíme sa dlho. Skúsili sme aj 2x ivf, ale foliky nerastli. Po nejakych vitaminoch som bola u gyn na kontrole. Po 2 cykly videla 20 az 22mm folik. Nasledoval ovitrelle a snazenie doma. Žiaľ, nič z toho. Navyše - posledna ms v decembri a nedávno sme šli do CAR, co s tým. Ci native, ci soft... Vraj jedine DAROVANE VAJICKA... Zly HP, zväčšené vajcovody... Vraj prirodzene to nepôjde vobec a aj o darovanych pochybuju. Ze tekutina, co je vo vajcovodoch, sa moze vyliať do maternice a mozny plod zabit. Mate podobnú skúsenosť? Ci viete dať kontakt na nejakého liečiteľa? Uz vážne neviem, co si počať. Nemáme este ani jedno dieťa. V podstate ma v car odpísali... 😪
Pokud ti je přes 40, tak bohužel nejde pořádně ani adopce kojence. Darovaná vajíčka můžou být dobrá cesta. Mám a je to prostě moje zlatíčko.
Radu nemám, ale fajn chlapa jsem taky konečně potkala ve 35, ale my sme do toho šli po hlavě, otehotnela jsem nakonec ani ne po.půl roční známosti.
@rootham Radu nemám, ale držím palce. A nerozčiluj se nad těma chytrackama podle kterých si za to můžeš sama. Jasně, že je nejplodnější kolem 20 a časem se to zhoršuje, ale taky na dítě musí být dva a dneska chlapi děti nechtějí a nebo až pozdě. Potkat chlapa, co chce třeba v 25 potomka je zázrak. Taky mám zkušenost s ex, že jsem čekala a nedockala se. A tak mám dve děti v 33 a 35 a chtěla jsem kolem 27. Člověk míní, život mění..... Nevzdávej se naděje.
@rootham 1)Přestala bych na sebe vyvíjet tlak, že musím mít dítě, i když ho hodně chceš. Prostě takové myšlenkové uvolnění, že nejsi špatná nebo méněcenná, že nemáš dítě.
2) Obrátila bych se na MUDr. Hanu Máslovou, minimálně si s ní vygooglila, přednášky rozhovory, dělá obor, co nazývá psychosomatická gynekologie. Ženy mají určité problémy, které potlačí a to se projeví vnitřně, ale dá se s tím pracovat. Ale člověk si musí připustit svoje problémy a odpustit si. Např. některé ženy produkují látky, jež dokážou zabít spermie partnera, u jiných mužů nemají problém a jsou ženy, jejichž imunitní systém dokáže zabít všech mužů, ale když tohle tělo začalo dělat, může zase přestat, akorát ne všem se to podaří.
3) Mně nadchly cviky a meditace na pánevní dno tady dle té stránky http://www.ditevitano.cz/ Výsledky nevím, ale líbí se mi to.
Já jsem hodně alternativní v některých směrech, kdybys chtěla napiš sz.
@me_druhe_ja ĎAKUJEM 😘. Si moc zlatá. Veru, treba na to dvoch...
@levandule_k ahooooj. Jej si zlatá, ze si napísala. Tuknem ti ako si na tom ty a ako sa ti darí 😉. Dik za info 😘
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@rootham já byt tebou bych to nevzdala, problém jako ty nemám ale... Já měla na přirozené otěhotnění dle Dr, Caru asi tak 1% a prý to je ještě hodně.. vše špatně. A teď nám ta neplodnost leží v postýlce.. nevzdávej to a zkus jiný CAR.