Znamená slabá čárka na ovulačním testu vůbec něco?

peacev
17. říj 2016

Ahoj holky, znamená slabá čárka na ovu testu vůbec něco? Třeba, že ovulace teprve bude? Nebo už byla? Díky moc ...

Teprve teď se začínám snažit poznat na svém těle tyto věci, nikdy jsem si ničeho moc nevšímala 😎

Evidentně metoda ta kalendářová moc nevychazí 😖

sadamka90
17. říj 2016

@peacev Ahojky, někdo má slabou druhou čárku celý cyklus. Já to tak třeba mám, ale taky záleží jaké testy kupuješ. Některé prý druhé čárky neukazují, až v době před ovu jo. Určitě to chce testovat aspoň první 2 cykly více dní za sebou nejlépe pár dní po MS už začít. 🙂

peacev
autor
17. říj 2016

@sadamka90 děkuju, já to budu zkoušet další dny, to jsem teda zvědavá jak to mám, ráda bych věděla, jak funguju 😀 dnes 16DC, myslela jsem že už to mělo proběhnout ...

sadamka90
17. říj 2016

@peacev Určitě zkoušej, já ji mívám až kole 20 dne, záleží jak máš dlouhé cykly. Jestli 28ky, tak by to mělo být v půlce, ale být nemusí, jestli nepravidelné a delší, tak to může být různé 🙂)

peacev
autor
17. říj 2016

@sadamka90 Normálně 28 dní, ale teď se mi to posunulo na 32 až ... tak možná to ještě proběhne 😀 Uvidíme ...

sadamka90
17. říj 2016

@peacev JJ tak to můžeš mít klidně hodně později, já mívám tak 30-35 pokud je to normální 😀.

peacev
autor
17. říj 2016

@sadamka90 Určitě je, já teď byla na kontrole na endokrinologii a když se mě ptala jestli mám ms pravidelnou a já jsem se tak váhavě zatvářila kvůli té poslední, tak ona prej "takže jinak, máte-li každý měsíc tak to je pravidelně, nejsme stroj že" :D

leniiid
17. říj 2016

Myslíte ze to ma vliv ? Ta štítná ? Ja mam posledni dobou docela dlouhe cykly a kazdy mesic jinak jednou 44 pak 36 42 nebo 38... a beru tabletky letrox 50 .. a nedaří se nam otěhotnět

peacev
autor
17. říj 2016

@leniiid štítná žláza na to má určitě vliv, ale tak chodíte na kontrolu na endokrino, ne? Tam bych řekla, že se pokouším... a jak dlouho to zkoušíte?
Já měla kdysi zjištěnou sníženou hladinu hormonu HTS, nic jsem ale nepociťovala, žádné problémy, dostala jsem eutyrox a postupně jsme ho snížili až vynechali a byla jsem OK. Říkala mi ale, že když otěhotním tak musím chodit na kontroly. Chodím teď jen pravidelně cca 2 roky, teď jsem tam byla a hormon je opět hraniční. Dostala jsem jen jód. tak nevím ... 🙂 Ale myslím, že jsem v pořádku 🙂

leniiid
17. říj 2016

@peacev jo chodím ted pujdu 2.11 a snažíme se ani ne půlrok jako vim ze to neni dlouhá doba ale myslim si ze ani nemam ovulaci ,..

peacev
autor
17. říj 2016

@leniiid Proč myslíte, že nemáte? Já si myslím že mám, jen nevím kdy no, nikdy jsem to nesledovala 😀 až teď zjišťuju různý věci 🙂
Tak to jdete na kontrolu za chvilku, uvidíte, poradíte se s doktorkou. Já bych se považovala za zdravou a starosti si nedělala, dokud se nezjistí opak 🙂 zbytečně se stresovat navíc...

leniiid
17. říj 2016

No tak byla jsem na gyndě a doktorka mi toho moc nerekla 😔 prý tam prasklý folikul nevidí nebo co to rikala tak ze pry ovu proběhla a nebo neprobíhá vubec 😔 doporučila mi nosifol máte stím někdo zkušenosti ? A něco na dlouhé cykly asi neznáte že..

peacev
autor
18. říj 2016

@leniiid to bohužel neporadím, já žádné potíže nemám ... cykly tak 28-32 dní, takže dobrý. Tak uvidíte co endokrinologie ....

leniiid
18. říj 2016

Co si o tom myslis? Dnes naměřeno 36,9

peacev
autor
18. říj 2016

Já se obávám, že v tomto nejsem dobrý rádce, snad někdo poradí ... já toto vůbec neznám 🙂 Mám u sebe jen ty papírkové testy, dnes zas zkusím 🙂

jirikmaminka
12. kvě 2019

Holky poprve delam ovu testy ovulaci jsem mela 1.5-7.5 a nejvic carku 6.5 menstruaci mam dostat 21.5 ale i ted kdyz delam ovu testy furt mam deuhou slabou carku jak je to mozne to bude kazdy den ? Ja myslela ze kdyz uz je x dni po ovu ze tam carku najdu jen jednu bazalni teplotu mam uz nekolik dni 37.4 je mi spatne ale tehu testy nic

jaja01k
12. kvě 2019

@jirikmaminka Někdo má slabou čárku celý cyklus a před ovulací čárka zesílí. Proto se testuje víc dní po sobě, aby bylo vidět, jak čárka sílí a slábne. Z jednoho testu se slabou čárkou se nedá nic vyvozovat. A pokud jsi měla nejsilnější čárku 6.5., ovulaci jsi nejspíš měla 7.5. Na těhotenský test je ještě hodně brzo.

kaja2016
12. kvě 2019

@jirikmaminka Jakou znacku jsi delala?

jirikmaminka
13. kvě 2019

@kaja2016 lady max z dr max

kaja2016
15. kvě 2019

@jirikmaminka Tak ty jsou normalne citlivy. Zkus se poradit s gyn, jestli mas ovulku a pokud ano a ukazuje ti stale negativni test ( treba jen se slabou carkou) tak zkus takovety testy 8 plus 2 . Jsou citlivejsi, me ukazali ovu 2x v mesici, coz u me neni pravda....uvidis...drzim.palce