Zkušenost s ovu testy.

16. dub 2020

Dobrý den, potřebuji radu . Testovala jsem ovu testy už několikrát , ale tentokrat se mi stala zvláštní věc . Testovala jsem poměrně pozde a měla jsem hodně silnou čárku ( sice úplně stejnou , ale chyběl kousek ) tak jsem počítala , ze druhy bude silnější a přijde ovu . Jenže druhy den už byl test slabší ( takže podle testu už by měla ovu proběhnout ) jenže mě bolelo břicho jako na ovulaci právě včera . Je možné , ze by ovu až v den když už testy slabnou ? Byl pořad poměrně silný , ale slabší než den predtim . Děkuji

veronika917
16. dub 2020

Ovulace probíhá do 24-48h po pozitivním testu, takže bolesti až druhy den by odpovídaly 😉

autor
16. dub 2020

@veronika917 a když začne test slabnou tak neznaci , ze ovulace už proběhla ?

sudylichozrout
16. dub 2020

Kdyz zacne slabnout, znamena to, ze hladina LH uz klesa a dojde/dochazi k ovulaci. Ja mela ovulaci vzdy max. 12 hodin po pozitivnim testu. Takze je to obecne tech cca 12-48 hodin.

autor
16. dub 2020

A nevíte jestli musí lh ( test slábnout ) výrazně ? Nemůžu už hodně dlouho otěhotnět a bojím se ze je problém v tom , ze mám vyšší hladinu LH . Mám ještě poměrně dost silný ovu test , spodní test je přidán z dneska .

autor
16. dub 2020
ba2te
16. dub 2020

A nemáš delší cykly? Já měla 38-40 dní a pozitivní ovu test vždy 2 dny silná čárka, pak slábla, ovulace 48 hodin po posledním pozitivním testu. Jednou jsem měla pozitivní ovu test dokonce 3 dny, 4. den už začala čárka slábnout. Snažení nám trvalo dlouho, ale nikdy mě nenapadlo to přisuzovat vysokému LH (za mě blbost). Jinak ovu testy jsem používala k tomu, abych věděla, KDY cca ovulace proběhne. Že proběhla jsem kontrolovala podle BT.

nina004
17. dub 2020

Ciarka nemusi slabnut nejako vyrazne. Ja mam takto slabe ciarky ako ty na poslednych dvoch fotkach skoro cely mesiac a len pocas ovu stmavne ciarka vyraznejsie. Ovu ti od toho pozit.testu dorazi za 12-48h. Tak sa teraz snazte,vyzera to,ze ovu mas na spadnutie 🙂

autor
17. dub 2020

Dobre děkuji , snažili jsme se tak uvidíme jak to dopadne . Já taky potřebuji vědět orientačně jakmile začne sílit tak se snažíme i dokud nevymizi hlen . Tak jen potřebuji zjistit jestli ovu probíhá .