Zdravím všechny 🙂
mám menší dilema. S manželem se už 2 roky snažíme neúspěšně o miminko. Letos jsme se brali a letíme na svatební cestu, chtěli bychom do Dominikánské republiky. Problém je samozřejmě, že zde hrozí virus Zika a já nevím co mám dělat... 😔
Je mi jasné, že otěhotnět do té doby, než odletíme (listopad) nemusím, ale co když ....A i kdyby ne, co když otěhotním tam a budeme nakaženi... Nevim, zda je to riziko tak veliké, jak ho zvětšují bulvární články a proto se obracím na Vás....
Riskla nějaká těhulka či snažilka cetu do těchto rizikových oblastí? Mám se raději se cestě vyhnout? 😕
Děkuju všem, co pomůžou...
Ja osobne bych tam v takovem pripade nejela ani kdyby mi zaplatily. Kdyz vas stipne ten komar tak ten virus budete mit v sobe vy i chlap jeste minimalne 6m tam muzete otehotnet treba az po prijezdu a dite to chytne
Na tvem miste bych zvolila cestu jinam do prvnich 3mes. A posledni 3mes.
Se cesta letedlem ani nedoporucuje ja byla v cca 10tt 11tt a dr. Z toho radost nemel den pred odletem(Egypt) jsem u nej byla na KO a den po priletu take a vse ok...ale v letadle mas nervy zda to mimco zvladne(pretlak pri vzletu)..
+u tebe jeste ta Zika pokud otehotnis budes mit furt nervy na pochodu..takze za me bud vynechte snazeni a uzijte si cestu a zacnete se snazit na Vanoce,nebo vybrat cestu jinam,ale otazka je zda te Dr. Treba v 2mes. Vubec pusti do letadla(nekde chteji potvrzeni)...
Holky moc děkuju 😕 jsem hrozná no...jako říkám, byla by moc velká náhoda, kdybych teď otěhotněla, fakt tomu nevěřim, ale náhoda je taková svině....budu si muset popovídat s mužem no. Jenže ta bestie je všude pomalu...🙄
@maggie_ ahoj, Ja otehotnela v prosinci 2016, v lednu 18.1. Mi doktor těhotenství potvrdil z ultrazvuku a 19. Jsme letěli na 3 týdny do Vietnamu a Kambodži.
Vybírali jsme to na podzim s tim, ze jsme se o miminko snažili a ze tam nic neni.
Jaké bylo zjištění , kdyz jsme přiletěli s všude na letišti o zice. Ze repelenty a kde si cosi. Ja ve smrti , nejen ze jsem letěla v 6tt a jeste tohle.
Kdyz bydlíš v klimatizovanym hotelu, používáš repelenty ( musi mit vysokou ochranu) ne jako off , tak se neni čeho bat. Navíc je to údajně "lež"
Kdyz jsme se vrátili z dovolené, šli jsme s manželem na vysetreni na Bulovku.
Neboj se toho! Opatrnost se vyplácí, ale uz se o tom vůbec nemluví 🙂 olympiáda skončila a je klid.. držím palce
@luska__ ježiši marja, konečně něco pozitivního, děkuju 😘 uplně se mi ulevilo...taky pak půjdu na vyšetření to je jasné, jen jsem přesně ten strašpytel, co by se nejradši zamkl doma...Moc děkuju, opravdu 😇 a očkovali jste se proti něčemu před cestou? Hepatitida, tetan, spalničky nebo tak?
Sestrenice byla v DR kratce pred otehotnenim a vse ok...
@maggie_ já osobně bych neletela a vybrala bych jinou destinaci. Vím že v 99% se nic nestane. Bohužel známým se to teď stalo a byli na ukončení ve 20tt kvůli špatné hlavičce. Nakazili se v Mexiku.
Me se vzdy libi ty hruza prispevky lidi, co o tom maji minimum info. Manzel byl loni v listopadu nekolik tydnu v Jizni Americe, kdy tam ta situace byla vazne. Taky jsme se zrovna snazili o dite. Ted je to riziko tam uz minimalni. Pouzival repelenty, bydlel v lepsich hotelech a byl v nizke n.v. Byt tebou jedu a pokud by jsi mela obavy, tak po navratu si nech udelat testy.
At se rozhodnes jakkoliv tak prosim napis jako inspiraci pro ostatni jestly jsi jela nakazila se nebo ne a jake repelenty jste pouzivaly nebo jestly jste radeji jely jinam
@maggie_ ne, vůbec nic.
Ale nejsme takoví ti blázni, co jedi pomalu ze země, hlavně aby okusili místní kulturu. cestovali jsme , ale vždy dobrý hotel , žádný spaní v něčem nespecifikovatelnem. Dominikány bych se vůbec nebala 🙂 naopak bych tam klidně jela. Svagrova byla a nádhera 🙂 vzhůru do toho. Ale zájezd si raději pojištěné před zrušením, protože těhotenství je nevyzpytatelné , a můžeš zvracet klidně 10x denně a to Urcite bys nikam jet nechtěla. Ja tam žila na Coca-Cola a to jsem nezvracela. Fuj vietnamsky jidlo nemůžu ani citit do ted- zvedá se mi z nej kufr jeste ted. Haha jinak to bylo krásný 🙂 ale neuzila jsem si to tak, jak bych měla..
Záleží, do jakého hotelu a co přesně tam chcete dělat. My tam byli 4x a musím říct, že o komára jsem skoro nezavadila - na rozdíl třeba od Mexika. Jako když si necháš večer otevřený balkon do pokoje a ještě rozsvíceno, tak je jasný, že jich tam budeš mít hromady 😀 Ale většina resortů je hned na plážích a bývá mírný vánek a když to srovnám s tím, jak tady kolikrát řádí u rybníka, když si člověk v kempu jde někam večer posedět 😀 Ono tedy v dominikáně se toho ani moc dělat nedá - většinou válečka, nějaký organizovaný výlety to ano, ale nedoporučuje se jezdit nikam na vlastní pěst a taková ta dobrodrůžo turistika po svý ose, protože jinak je tam dost velká kriminalita. Takže jestli se tam nehodláš probíjet džunglí, tak bych si sebou vzala repelent pro klid duše. 🙂 ale zase na druhou stranu musíš znát sama sebe...i kdyby vyšlo to 1 promile a tys otěhotněla, tak aby ses z toho pak nezbláznila z těch nervů 😉
Před dvěma lety jsem otěhotněla v Kolumbii. Narodila se nám zdravá holčička. Doporučuji vám před odletem baštit vitamín B a maximálně si koupit repelent. Předpokládám, že se do džungle nechystáte, tak vám nebezpečí nehrozí. Já v džungli žila týden a bez problémů.
@maggie_ já si myslím ze jsi tak jako tak rozhodla letet.....nikdo Ti nedá jistotu ze tam neonemocnis....to ze někdo nemocný nebyl neznamená ze se té to nebude tykat a ze ty neonemocnis taky....
Mě tohle přijde na hlavu, nezlob se...ale ujistovat se ze to bude dobrý??? Nikdo Ti záruku tady nedá....
@shine2015_ Tak to vim taky, není mi 18....chtěla jsem znát názory ostatních a k tomu fóra jsou...Takže asi tak...
@arielka222_ To mě moc mrzí.... 😕 to bych si samozřejmě nepřála zažít...
@pekackova @vrabcak0007 @luska__ @marrrtinna @lendy1_ Holky díky za reakce, zatím vážně převažuje optimismus 😉 dneska si ještě popovídám s manželem a uvidím....Každopádně vim, jak strašně chce jet a přál si pro mě mou svatební cestu snů...Takže si myslim, že to dopadne tak, že pojedeme, budu celá přerepelentovaná a pak pojedem na vyšetření a pokud se prokáže, hold budeme chvíli abstinovat. Zase kolikrát se tam za život podívám 🙂
@maggie_ přesně tak, jen jeď. Když jsem naposledy chtěla jet na dovču do Dominikány, tak v momentě, kdy jsem vybírala hotel, tak jsem zjistila, že jsem těhotná. Takže jako vyplašená prvotěhule jsem nikam neletěla a dřepěla doma a od té doby na nějakou Dominikánu můžu zapomenout. Loni jsem strašně řešila těhotenství, ono ne a ne přijít, odložili jsme dovolenou, co kdybych náhodou otěhotněla, to bych přeci nemohla letět 😀...jeli jsme nakonec na poslední chvíli, protože těhu nikde a k moři jsme chtěli. Letos dovolená objednaná v lednu, nevěřila jsem, že bych po tom všem a věku mohla ještě otěhotnět a šup, tento týden odlétáme v mém 5.měsíci k moři. Těhotenství není nemoc, je spousta rizika i tady u nás, takže bych se fakt nebála. Já bych doma musela žít asi ve vakuu kolem manžela, protože každý týden je v jiné zemi a při představě, čím vším a kde všude by se mohl nakazit...nevím, asi by jsme museli mít i oddělené domy 😀 Jen doporučuji si sjednat pojištění proti stornu a pokud by jsi letěla těhotná, tak Evropskou pojišťovnu.
@lendy1_ Uplně ěpřesně no 😂 si pořídím nějakej neopren nebo nevim 😂 jako taky právě už nevěřim...Minulej rok jsme taky nejeli, protože co kdybych byla těhotná...Málem jsem už odložila svatbu, co kdybych byla těhotná, vychází mi to na 8 - 9 měsíc....a bla bla bla - uplně pošahaná 😂 a stále bez dětí, takže prostě asi máte pravdu 😉
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@maggie_ tak ono je (pry) bezpecne pobyvat v nadmorske vysce pres 6500 stop, takze zalezi, kam to planujete. ale ciste za sebe...ne. Pokud se snazite o potomka, nebo se snazit hodlate, prijde mi to zbytecne vysoky risk. Naplanujte si to jinam, krasnych mist je fura🙂