Zdravím vás 🙂 Mé kamarádce gynekoložka diagnostikovala zdvojenou dělohu,má tam prý nějakou přepážku či co.Chtěla jsem se zeptat,zda s tím má někdo zkusšenost?Už dlouho se snaží otěhotnět,chodí na injekce,radí se s doktory a pořád nic.Můžete prosím něco doporučit,s jakými doplňky stravy máte dobré zkušenosti?Moc děkuji za jakoukoli odpověď 🙂
@marketa1008 Ahojky. Mám (nebo měla jsem) též zdvojenou dělohu - respektive přepážku v děloze. Dělohu jsem měla zdeformovanou právě díky té přepážce, ve 22.letech mi přepážku odstranili, nicméně deformace dělohy zůstala. Též jsme se dlouhou dobu pokoušeli o dítě a na základě různých vyšetření mi přišli na toto. Nicméně mi bylo sděleno, že to není příčina sterility. Jediná věc, která je v této situaci zlá je to, že ženská s touto deformací má větší sklon k potrativosti, protože ta zdeformovaná děloha se špatně natahuje. Doufám, že ona dopadne líp než já a že se povede 😉
Pamätám si jednu pani rodila so mnou v nemocnici,mala zdvojenú delohu,mala ich dve vedľa seba ,prepojené malým otvorom a každá mala jeden svoj vaječník,no len jedna mala z dola otvor,ona otehotnela a vajíčko sa zahniezdilo práve v tej bez krčku,takže rodila cisárom..a od 8m. bola v nemocnici pre prípad,že by začala spontánne rodiť skôr ako bol plánovaný cisár.
@marketa1008 no a nebylo by dobre tu prepazku v deloze odoperovat?Ale to ji urcite rekli,kdyz se radi s lekari.Moje kamaradka se snazila o mimi skoro 5 let a nakonec ji asi pomohla Cinska medicina a cviceni hormonalni jogy. To bych oboje doporucila, ale nejdrive bych se poradila,jestli by nebylo dobre odoperovat tu prepazku.
Může být zdvojená děloha, která nebrání v otěhotnění, spíš je tam riziko předčasného porodu- každá polovina dělohy má rovnocenou stěnu po celém obvodu a pak je děloha s přepážkou a tam je vyšší riziko potratu, přepážku netvoří plnohodnotná stěna, takže tam se dělá odstranění přepážky. Se zvojenou dělohou není potřeba dělat nic a rozdíl mezi těmito dvěma pozná doktor na UZ.
Ahoj, mám taktéž zdvojenou dělohu, ale dnes již 2 děti, cesta byla strastiplná.
Neměla jsem absolutní problém s otěhotněním, ale naopak. Lékaři si při 1.těhotenství mysleli, že mám přepážku v děloze- doporučili mě interupci, abych si přepážku nechala odstranit.
Ale došlo po 5 měsících k dalšímu otěhotnění / rizikové - při růstu plodu od 26. do 33. týdne jsem musela preventivně ležet v porodnici - břicho mě šíleně tvrdlo ) , poté došlo k prasknutí plodové vody v 33. týdnu a předčasné narození dcery,, ale zdravé.
Po 2 letech mě poslali na velmi nepříjemné a bolestivé vyšetření dělohy, kdy se přišlo na to, že mám 2 dělohy, jednu menší, druhou větší,. Doktor mě tenkrát řekl, že operace by byla náročná, tak prý jestli chceme další dítě, musím doufat, že těhotenství proběhne v té větší děloze. K otěhotnění došlo opět bezproblémově a ihned, jakmile jsme s manželem chtěli, těhotenství bylo o trochu lepší, ale opět jsem od 27. týdne byla na 3 týdny preventivně v porodnici na předporodním, pak mě na 2 týdny pustili domů, protože jsem měla doma 4letou holčičku, pak mě opět nahnali do porodnice, kde mě naplánovali opětovný císařský řez v 38. týdnu těhotenství.
No a co čert nechtěl, po 2 letech opět nechtěně těhotná s mým mužem, ale to už jsem se bála i doktoři, že by děloha po 2 císařích mohla těhotenstvím prasknout, tak jsem raději šla na interupci.
Chci tím jen říct, že těhotenství nebylo takové, jako u ostatních mamin, děloha tím, jak je malá, tak mě pořád tvrdla a musela jsem v podstatě pořád polehávat.
Nicméně děti se narodily naprosto zdravé, dcera 33 týden - 2 kg, byla malilinká, když jsme odcházely z porodnice po měsíci, než nabrala váhu, tak byla plně kojena !!! Dnes je z ní už větší slečna.
Syn 38. týden - 2,70 kg, byl už kus chlapa, dnes ´pořádný klučík.
Tato vada zdvojené dělohy je u každého individuální, nenechte se zastrašit doktory- já s dcerou zažila v Podolské porodnici peklo - byla tam doktorka na genetice Benešová, nepříjemná zlá stará baba, která mě neustále posílala na potrat, že to s tou vadou dělohy nedonosím, se synem jsem k ní odmítala chodit, pak si mě do péče vzala MUDr. Hujová. Když jsem jí potkala po porodu syna na chodbě - myslím tu starou ježibabu - ironicky mě vmetla do tváře- a kdy se chystáte na 3. dítě ?
Držím Vám palce.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahojky, s tímto problémem se potýkala i má kamarádka. Zjistili jí zdvojenou dělohu a ještě k tomu funkční jen jeden vaječník, pokoušela se dlouho otěhotnět doktoři tvrdili , že samovolně to nepůjde, nakonec se rozhodli pro umělé oplodnění což se podařilo ale s miminkem to nevyšlo, necelý pul rok na to otěhotněla spontánně a má krásnou holčičku...takže držím palce ať se podaří