Zánět vejcovodu a jeho neprůchodnost - jak to dopadne?

betnika
8. bře 2019

Ahoj holky,

vím, že jsme každá jiná, že každý to má jinak, ale chtěla bych se prosím zeptat. Zjistili mi zánět na pravém vejcovodu, zatím se léčím antibiotiky, dnes jsem byla na větší vyšetření a doktor říkal, že to prozatím není na operaci, že nemám nějaký extra velký, ale mám tam dvě menší cysty a ještě něco menšího, srůsty tam asi nejsou, ale je tam ten zánět ucpaný, takže momentálně je ten vejcovod neprůchodný a pokud by se mi ted někdy podařilo otěhotnět, tak budu mít mimoděložní těhotenství. Každopádně mi doktor říkal, že pokud se ta usazenina neupraví, tak bych musela na laparoskopii a že bud by se ta usazenina pouze odstranila nebo by museli vzít i vejcovod.

Tak jsem se chtěla zeptat, která jste to prodělala, jak to probíhalo, jak dlouho jste tam byli? Pokud vám vzali ten vejcovod a třeba museli i vaječník, tak podařilo se vám přirozeně otěhotnět i s jedním vaječníkem a vejcovodem? Doktor říkal, že ten zánět je asi i delší dobu a proto mám tak rozházený cyklus a nepravidelný. Moc děkuji všem za recenze.

nolies
8. bře 2019

@betnika Ahoj, mám jeden vaječník a vejcovod. Z důvodu obrovské cysty mi celou levou stranu vzali. Operace trvala půl hodiny, ale nebylo to laparkou. Domů jsem sla za týden. Musím říct, že psychicky jsem na tom byla mnohem hůř než fyzicky. Za měsíc jsem šla do práce. Jinak jsem měla velký strach, že nebudu mít děti. Ale už jsem potřetí těhotná a ani nevím jak. 😂

zdenda17
8. bře 2019

@betnika Ahoj, Měla jsem zánět jednoho vejcovodu. Před dvěma roky mi ho laparoskopicky odstranili. Přišlo se na to tak, že jsem potratila. Ty látky, co se tím zánětem vylučují jsou pro plod toxické. Protože jsem starší (37 let), bylo mi nabídnuto IVF. S manželem jsme to podstoupili asi 3 měsíce po té operaci. Bohužel bez úspěchu. Nakonec se nám podařilo otěhotnět přirozeně (necelý rok po zákroku). Bylo to velké a krásné překvapení. Dnes jsem matkou zdravého 3-měsíčního chlapečka.
Moc Ti držím pěsti, aby vše dobře dopadlo, a mohla ses brzo také z miminka radovat.

apple_tree
8. bře 2019

Ahoj, ja jsem na laparoskopii byla pred mesicem, vzali mi oba vejcovody. V nemocnici jsem si polezela pet dnu. Asi do dvou tydnu po propusteni jsem byla uplne fit, ale dodavam, ze mne toho delali mnohem vic, byla jsem na sale skoro pet hodin. Pokud by slo ciste jen o odebrani vejcovodu, je to zakrok na pul hodky.