Ahojky ,tento měsíc je to rok co se snažíme o miminko 🙂 ,pořád se nic neděje ,jen občas takový menší duch a pak přijde silná MS ,navštívila jsem tedy doktorku ,a diagnóza zánět ,jak jsem nerada chodila tak teď bych si dala facku ,mám nasazené léky ,až dojde MS tak se mám objednat na UZ ,aby se zjistilo jak je zánět velký ☹, je mi to divné nic mě nebolí ,ani při pohlavním styku ,jen mě poslední měsíc trápí výtok ,který mi vadí .
Mám strach že díky tomu že mám strach z doktora nebudu mít děti .
Teď tam budu pečená ,vařená ,tak snad se ten zánět jako prase spraví ☹
Primárně by ti asi tvůj lékař měl být schopný říct, jaká bakterií je původcem zánětu, podle toho se můžeš soustředit na eliminaci příčin, či prevenci. Pokud k lékaři nechodíš ráda (pročpak vlastně?), poptej se v okolí, a změň lékaře, ten šikovný/á dokáže už jen pár slovy zmírnit spoustu obav, ale běž určitě co nejdřív. Se zánětem, který napadne zdravou tkáň se tělo vyrovná bez problémů, pokud jej ovšem necháš žít svým vlastním životem, proniká do tkáně hlouběji, "rozežírá" ji, a může způsobit nevratná poškození. Příčin může být několik, nebo i několik najednou, může jít o patologicky přemnoženou součást tvé vlastní poševní mikroflóry, v tom případě by bylo dobré osídlit pochvu bakteriemi, které tam být mají ve správném poměru, přecitlivělost na některou z partnerových bakterií, ale časté záněty mohou stimulovat i sprchové gely, a jejich přehnané používání, čím voňavější, tím hůř, dokonce i běžné značky prodávané jako intimní hygiena nejsou pro někoho, kdo na záněty trpí vhodné, a stejné, ba horší zlo může udělat samozřejmě i partnerovo mýdlo, na to se často zapomíná. Dále je třeba prověřit, v čem pereš spodní prádlo, ideálně vynechat aviváž, a dvojitým mácháním v rámci prevence nic nezkazíš...atd. Jinak jsem po kompletní revizi dělohy (samovolný potrat po předchozím roku a půl marné snahy) otěhotněla do tří měsíců, takže nic není nemožné...přeji hodně zdaru, a nevěš hlavu 🙂
@dencaf1 doktorku jsem navštívila je hodná a je hodně chválena ,šla jsem tam kvůli výtoku a to měsíc už extrémního ,nic mě nebolelo ,ale hned poznala že je to zánět ,dala mi pokyny jak se teď chovat a dala mi něco jako antibiotika do pochvy ,a co jsem koukala už druhý den je výtoku míň, tak snad nebudou nějaké následky ,beru Entizol 500 mg 🙂
No vidíš, když je fajn, tak hurá🙂. Zkus se opravdu popídit po příčině, třeba je to nějaká lehce odstranitelná maličkost...
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj,
můžeš si pomoct bylinkama. Aby se zánět nevracel. Co vím, tak pomáhají sedací koupele a důsledná hygiena ze strany partnera. Ohledně neplodnosti a zánětu, nebudu nic zastírat. Existuje možnost, že při zánětu vzniknou srůsty. Já jsem toho příkladem, měla jsem několik zánětů močových cest a díky tomu mám srůst na vejcovodu (a asi i proto, že díky PCO nebyl 7-11 let použit 😀). Nechtěla jsem brát léky na vyvolání ovulace aniž se toto zjistí, tak jsem šla na vyšetření zvané HyCoSy. To HyCoSy je, že ti do dělohy napustí kontrastní látku a přes UTZ koukají, kam se ta látka dostane. Člověka bez srůstu by to nemělo bolet. Mě to bolelo jak čert, ale já ten srůst pravděpodobně mám, takže mě teď čeká laparoskopie. Jinak to vyšetření bohužel není stoprocentní, může se stát, že jsem se tak dokonale stáhla, že tam ta látka neprošla z tohoto důvodu... Musíš zvážit pro a proti, strach z lékařů nebo z bolesti je sice silný a já jsem třeba strašný strašpytel, k doktorovi nechodím skoro nikdy, všechno léčím bylinkama nebo jinak, ale miminko stojí za každou bolest a nepříjemnost s doktorama 🙂.