Začátek snažení, co je třeba brát?

shannondrake
30. črc 2016

Snažíme se 2 měsíce. Beru pouze kyselinu listovou a piju kontryhelový čaj, zejména na bolestivou menstruaci. Je třeba brát ještě něco jiného? Na gyndě jsem byla na jaře, vypadá to prý, že ovulace probíhá. Když jsem se ptala na nějaké vitamíny, říkal, že není třeba. Pouze jestli chci, můžu prý brát fertipronu. Co myslíte?

nutricnihodnota
30. črc 2016

Čím míň, tím líp. Pokud jsi zdravá, tak jen ta listovka je důležitá.

lenulinka10
30. črc 2016

Ja jsem vysazovala prasky minuly tyden,ve ctvrtek jsem dostala MS. A kdyz jsem byla na gynde,tak mi dr.doporucil at si koupim vitaminy Superfolin 1. Tak hned po skonceni ms se zacneme snazit.

dreana
1. srp 2016

@shannondrake Ahoj. Já gynex, kontryhel, listovka, fytomineral. Manžel Selzink, Maca a Fytomineral

shannondrake
autor
5. srp 2016

@dreana

Ty brďo 😀

lenusaak
7. srp 2016

upřímné zastávám též názor čím miň tím líp. Podstupuji druhé IVF a primář centra říkal, ať beru pouze kyselinu listovou, popřípadě nejaký polyvitaminosní připravek jako je Femibion ( komplex více vitamínu) .. pokud si samozřejmě zdravá a nemáš vážnější zdravotní problémy zjištěné, jako špatné dozrávání vajíček atd...a řadíš se mezí normálni začínající snažilky.
Koukala bych se po naštěpené kyselině listové. Pokud nevíš jistě, zda si ji štěpíš ( většinou to zjistuji hematologové nebo genetici) je dobré ji užívat ve štěpené formě, aby měla nějaky užitek a ty jistotu. Pokud si kyselinu tvoje tělo štěpit neumí, tak baštit obyč kyselinu, je potom vlastně zbytečné. Štěpená kyselina co vím, se neprodává samostatně, je to soušást tech polyvitaminů. Tak se optej v lékarně, většinou doporučuji ten Femibion.
Partner též může doplnit ten vitamínek, jako bylo zmiňovano třeba Maca.
Pořád to nejsou léky, ale vitamíny a když se toho kombinuje moc tak ne nadarmo se říká všeho hodně škodí 🙂 Důležitá je taky životospráva a to dlouhodobější, když vezmu v potaz to, že vajíčko, u kterého potom dojde k opldnění u nas v těle zrálo 3 měsice a tři měsice bylo ovlivňovanou našim životním stylem 🙂
Držím palce 🙂