Začali jste se po potratu snažit brzy znovu?

oveckaluky
27. čer 2017

Ahoj, chtěla bych se zeptat - je tu někdo, kdo se po potratu začal snažit o miminko brzy znovu? Vím, že by se mělo počkat, i když názory na to, jak dlouho, se různí...ale zajímá mě, zda se někomu povedlo otěhotnět brzy a bylo vše v pořádku. Samozřejmě záleží na zdravotním stavu, po fyzické stránce jsem naprosto v pořádku, dokonce ani doktor to nechápal, prý se moje děloha tváří, jakoby revizi vůbec neprodělala 🙂 Ale psychicky na tom úplně nejlíp nejsem, i když už je to trochu lepší...hodně by mi pomohlo to začít zase zkoušet, proto mě zajímá, jestli je to možné. Načteno mám dost, ale přímá zkušenost je prostě lepší, moc děkuji za ty Vaše 🙂

pavca1982
27. čer 2017

@oveckaluky Ahoj já jsem potratila ve 12.tt a půl roku na to jsem otěhotněla a teď mám 4měsíční Klárku. Psychika je moc důležitá, tu si dej hlavně do pořádku!

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@pavca1982 Moc děkuji, jj, ta psychika...fakt mám pocit, že jediné, co mi ji teď může zlepšit, je zkoušet to znovu...

pavca1982
27. čer 2017

@oveckaluky počkala bych minimálně po šestinedělí😉

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@pavca1982 Zkusím to 😀

lenik93
27. čer 2017

@oveckaluky Ahojky, měla jsem ZT a revizy v dubnu.. lo kontrole 14dni po zakroku..jsme tak tyden po tom zkusily sex (ano vim o sestinedeli, ale zkusily jsme i tak)... tak 4tydny po zakroku jsem měla touhu začít hned snažení znovu..měla sem pocit, že jinak bouchnu steskem... nam se nezdařilo tak brzy.. a ted pred třetí MS po revizy nějak mam pocit, že potřebuju vlastně pauzu... že bych to asi psYchicky nezvladla ustat..prozatim.. asi by me mordoval strach.. ale kdo vi.. a samozřejmě každý má jiny pocity...
A každý na to ma jiný nazor..jak jste sama psala... slYšela sem i různé nazory od dr o snažení se... jednou je toto hned po sestinedely, jednou po 3cyklech a jednou az po pul roce... ale... vite jak to je.. Už sem tu četla pár textů o tom, že zeny otehotnely zahy po sestinedeli po revizy a vse dopadlo dobře 🙂
Držím palce a posilam hodně sil 🍀

katiex
27. čer 2017

Já potratila o vánocích, všechno bylo v pořádku, ovulovala jsem hned. Začli jsme se znovu snažit hned po revizi, nečekali jsme ani na první ms. Po kud je tělo připravené, zvládne to, pokud ne, zatím neotěhotníš. Zadařilo se až pátý cyklus po revizi (Předtím 1. a 3. cyklus). Zadařilo se až ten měsíc, kdy jsem se s tím opravdu srovnala a přijala to jako fakt...Prostě psychika...

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@lenik93 Moc děkuju...taky zkusím "vydržet šestinedělí", ale uvidíme. Zase si říkám, že když je vše dané už v okamžiku oplodnění, tak pokud se to má povést, povede se to i teď, pokud to zase nemá vyjít, nevyjde to i třeba za půl roku. Věřím na osud...
A říkám si, co když to správné nepoškozené vajíčko je připravené právě teď? Těžké rozhodování...asi to nechám tomu osudu...moc děkuju, vážím si vaší zkušenosti a toho, že jste se o ni podělila, a snad se nám oběma brzy zadaří 😘

pavca1982
27. čer 2017

@katiex taky jsem potratila den před Štědrým dnem a nebylo to teda nic moc, nálada pod psa.Máme ale ještě dva kluky, tak hlavně kvůli nim jsem se snažila.😉

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@katiex Moc děkuju, to jsem potřebovala slyšet, odpovídá to tomu, co si myslím i já - přijde a vyjde to, až to bude ten správný čas...moc děkuju 🙂

oplatecka
27. čer 2017

@oveckaluky Já jsem potratila v únoru jednovaječná dvojčata. Hodně mě to vzalo. Fyzicky jsem byla v pořádku za chvíli, ale psychicky vůbec, to trvalo mnohem déle... Myslím, že pokud se nedá dohromady psychika a ty nebudeš v klidu, tělo to pozná. Hodně štěstí 🙂

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@pavca1982 Taky se držím kvůli holkám...i když už jsou starší a chápou trošku líp, nechci, aby mě viděly ztrápenou...

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@oplatecka Moc děkuju, doufám, že i Tobě už je lépe 🙂 Musíme bojovat 🙂

lenik93
27. čer 2017

@oveckaluky Je to tak.. co má být to bude 🍀
Chápu ty pocity, tak je poslechnete 🙂 Intuice je důležitá 🍀
Neni za co, i vám drzim palce! A hodne sil a štěstí 🍀🍀🌞

pavca1982
27. čer 2017

@oveckaluky já jsem se co nejdřív vrátila do práce a přestala jsem na to myslet,oficielně jsme se přestali snažit a pořád ó tom mluvit a ono to pomohlo!

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@pavca1982 Oficiálně se taky snažit nechceme, ale bojím se, že mám zablokovanou hlavu...no uvidíme, necháme to osudu 🙂

pavca1982
27. čer 2017

Taky jsem to tak měla navíc jsem si začala myslet, že mi bude 35 a že už to asi nepůjde...začala jsem o sobě hodně pochybovat...chtělo to jen čas

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@pavca1982 Mně je právě 37, není na co čekat...

oveckaluky
autor
27. čer 2017

Holky, děkuju všem 🙂 Rozhodli jsme se, že to necháme osudu a čekat nebudeme...pokud to má být, tak to bude, pokud ne, počkáme, až to přijde 🙂 tělo samo pozná, kdy je připravené, a miminko se k nám vrátí, až bude chtít 🙂

jezz1e
27. čer 2017

Mám za sebou 2 revize, taky je mi 37, chápu tvojí potřebu být co nejdřív zas těhotná, ale teda v šestinedělí bych do toho určitě nešla. Sice natrefíš na vajíčko, které je v pořádku, ale zas ho pak nemusí udržet děloha, i když vypadá dobře. Když to nedopadne, ztratíš další 3 měsíce, psychika totálně v háji... Nemluvě o tom, že já po první revizi byla ok hned, ale po druhé jsem první MS dostala až po vyvolávačce 53 den, tělo je furt rozhozené, různě špiním...
Určitě bych se začala snažit až po první porevizní MS, ten měsíc už vás fakt nevytrhne a tělo má aspoň trochu čas se vzpamatovat.

lucifux
27. čer 2017

Já potratila třikrát za sebou prvně jsme měli asi 2 měsíce pauzu. Po druhém potratu jsme tomu dali asi půl roku a stejně nic. A na potřetí jsem čekala rok a zase nic. Mě pomohlo až změna partnera, i když ne cíleně. Teď mám krásmého chlapečka a hned na poprvé 😎

kaja2016
27. čer 2017

@oveckaluky Ahoj, my se zacali snazit 3 mesice po revizi, takhle mi to doporucili v nemocnici i gynekolozka. Ale pry ruzni doktori rikaji ruzne veci. Tehdy to pro me bylo take tezke a psala jsem s nekolika maminkama ve stejne situaci a jedna otehotnela mesic po revizi a narodila se ji zdrava holcicka. Me teda pomohlo si uvedomit, ze ta depka je hodne zapricinena hormonama, ktere ti ted litaji, ovlivnit vedome to moc nemuzes. Vydrz, bude lip🙂

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@jezz1e To není o potřebě, ale právě o psychice a čase...když budu čekat tři měsíce a zase se to nepovede, ztratím půl roku a psychicky budu v háji. Když se to teď nechytí, odejde to s MS, o které teď ani nevím, kdy přijde a která má být silnější, nebo aspoň většinou prý je, takže to ani nepoznám a nebudu smutnit...tak jsem to myslela.

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@lucifux Takže to o tom čase až tak není...my už spolu dceru Máme, tak snad se za těch 11 let nic nezměnilo 🙂

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@lucifux moc děkuji 🙂

oveckaluky
autor
27. čer 2017

@kaja2016 Moc děkuji 🙂 za podporu 🙂

lucifux
27. čer 2017

Řekla bych, že příroda moc dobře ví co dělá... ale stejně bych minimálně dva menstruační cykly počkala. Ať třeba případně nemáš zbytečné výčitky svědomí 😉 každopádně držím palečky

mariti
27. čer 2017

taky se přimlouvám počkat 2 cykly. čekat půl roku je blbost, ale chvíli bych si pauzu dala.

jednoducho_maria
Odpověď byla odstraněná
Zobraz