Ahoj holky,
s přítelem jsme se rozhodli před rokem, že bychom už chtěli mimčo s tím že, to necháme nějak plynout. Minuly rok jsem měla pozitivní test, ale řekla bych, že kvuli stresu v práci jsem o to přišla. Pak nějakou dobu se nic nedělo a letos jsem měla nejspíše biochemko. Když jsem šla k DR těhotenství vyloučil, ale upozornil mě na mini myom - prý se nic neděje, protože se nezvětšuje.
Mate některá zkušenosti s mini myomem, zda mít nějaké obavy (doktor mě upozornil, že opravdu není čeho se bát) ale i přesto a zda se dá nějakou cestou v klidu otěhotnět.
Samozřejmě jsem všechny situace obrečela a bohužel u všeho se na vše moc soustředím a řeším až do detailu, tak si zároveň myslím, že jsem tomu těhotenství taky neprispela díky tomu.
Urcite bych se poptala lekare na vice info. Nicmene, nedes se dopredu. U me ai gynekolozka vsimla myomu v pocatku meho prvniho tehotenstvi, nicemu nevadil, otehotnela jsem s nim i podruhe (na prvni dobrou), zase nicemu nevadil. Na kontrole mi jej sleduje ultrazvukem a do budoucna uvidime.
Já mám myom na děloze už pár let, doktorka mi to hlídá a kontroluje na preventivních prohlídkách, jestli se nezvětšuje. I s tím myomem se mi podařilo bez problémů otěhotnět a mít dvě zdravé děti (potkalo mě i bohužel jedno zamlklé těhotenství). Jinak samotné těhotenství probíhalo naprosto bez problémů a rodila jsem obě děti přirozenou cestou.
Já mám zase třeba špatnou zkušenost s myomem..taky se hlídal jestli neroste atd,ale měla jsem ho na špatném místě,takže cca 20% šance na tehu...dr mi pořád tvrdila,že se s tím nic nedá dělat. Najednou jsem zázrakem otěhotněla a jen stresy...myom bral živiny a rostl až utlacil placentu a o miminko jsem ve 22+5 tt přišla. Hned jsem přešla k jinému dr a ten mi řekl,že ho dame pryč! Laparo operace a klid. Takže si zjistěte,kde ho máte a jaké jsou možnosti 😉 přeju hodně štěstí
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Zeptala bych se kde se myom nachází a jak je velký někdy může způsobit že ženě nejde otěhotnět