Jak dlouho byste nechávaly snažení volný průběh, než byste to začaly řešit s doktorem? Věk 36 😉
Děkuji.
Rika se rok..: já po půl roce začala řešit po své ose .. ala vitamíny, bylinky …..ať to neřeším “zbytečně” přes doktory, pokud to půjde nějak podpořit … ale zas kvůli rokům nechceš pak čekat zbytečně dyl .. ať někde něco neutece… Jinak pokaždé to trvalo plus minus rok a kdyz jsme šla k lékaři s tím, ze rok a nic a koukl na me pozitivní test .. s tim, ze jednou to nedopadlo, ale lekar to počítal jako “úspěch” takže se vlastně neřešilo a za další rok se povedlo, kdy už jsem s tím nepocitala a teď už to snad dopadne …
V tomto věku tak půl roku, pak aspoň vyšetření, jestli je vše ok. Kdyby ano, nechala bych to ještě nějakou dobu na přírodě, kdyby byl hodně špatný spermiogram nebo problémy u tebe, tak asi rovnou ivf. A vitamíny bych nasadila klidně hned.
Díky, my se nechránime od prosince. Úplně na to netlačíme, děti už máme. Ale jelikož ovulaci mám, na gyndu pravidelně chodím a mělo by vše fungovat, tak už začínám maličko přemýšlet, jestli nebude nějaký problém. Sex máme téměř denně, slyšela jsem, že to ale není úplně ideální. Jaké vitamíny bych měla zkusit?
Je to o hodně faktorech - prvorodička ano/ne, věk, zdravotní anamnéza atd.... Já bych to řešila nejdéle do půl roku ve tvém věku. U nás to chtěli řešit po 3 měsících - ale u nás byla trochu jiná situace - poprvé jsem otěhotněla (já 32, muž 36) na první pokus. Devět měsíců uteklo, celou dobu vše v pořádku, ikdyž jsem měla rizikové (crohn, cukrovka a glaukom). A ve 38tt se syn přestal hýbat. Vyvolávaný porod, ikdyž byl původně plánovaný CS, abych mohla "co nejdříve otěhotnět". MS mi naběhla už 28dnů po porodu (potvrzeno na gynekologii). Takže hned další cyklus jsme se snažili. 3 měs. od porodu stále nic a doktorka to chtěla už řešit (řekli jsme,že tomu dáme ještě 3měs.). No a hned další měsíc (4měs. od porodu) jsem byla opět těhotná. Druhé těhotenství bylo jiné (kromě nervů, aby to dobře dopadlo), tak hematom od 10do 20tt, kdy jsem brala léky, tak i riziko preeklampsie a růst.retardace. Porody jsem měla rok od sebe a teď mi tu lítá 15 měs.druhá láska. S tím, čím jsme si prošli a vím, že někdy není lehké otěhotnět "hned", tak bych déle jak 6 měs.nečekala. Je rozdíl, když to nejde v 25 a nebo v 35 letech.
V 36 okamzite hned, klidne i preventivne jeste driv 🙂 Pokud je u tebe vsechno OK tak bych poslala chlapa otestovat, at to neskonci tak, ze se budete buhvijak dlouho snazit zbytecne.
V tom to věku 6 měsíců a řešit to aspoň ať víte zda jste v oba v pořádku
Ve 36 po půl roce🙂 do 30 let po roce.
Doporučuji si nechat z krve vyšetřit hodnoty štítné žlázy, doporučenku dá obvoďák. A já jsem otěhotněla snad okamžitě při užívání gynexu. Ať se brzo zadaří 👍🍀
Říká se po roce, ovšem v tomhle věku asi dříve, ať se případné problémy vyřeší co nejdříve.
Já jsem poprvé otěhotněla na první pokus. Podruhé jsem se o to snažila 2.5 roku s bývalým partnerem bez úspěchu. S novým partnerem se povedlo po 16 měsících snažení (je mi 31). Jediné, co jsem řešila, tak jsem byla na diagnostické operaci, kvůli případným srustum a také kvůli asimetrickemu tvaru dělohy. Jinak jsem zkoušela spoustu doplňků stravy a čajů, nic nepomohlo. Přišlo to až po tom, co jsem nastoupila do nové práce a úplně se to teď nehodí 🙈 Jsem ale samozřejmě neskutečně šťastná ❤️
Pokud chcete miminko, tak bych to řešila po půl roce, vzhledem k věku. Vitamíny bych brala listovku a já jsem brala 2 sáčky fertiprony a drmek (ten se musí v těhotenství vysadit a myslím, že mi moc nepomohl). Byli jsme oba zdraví, základní vyšetření, ovulace pravidelná, ms taky. Stejně jsme na těhotenství čekali 2 roky, jednu dceru jsme už měli a na ivf jsem jít nechtěla.
Ja to řešila cca po 3/4 roce, ale na gynde mi stejne rekli, at prijdu az po Vánocích, pokud nic coz vycházelo cca na rok a ctvrt? V lednu jsem zasla, v únoru byl spermiogram, umele nam vyslo na zari 🙂
Ahojky já si spíš myslím, tak jak to cítíte, někdo cítí už po 3 měsících, někdo po roce, mě je 32 a řešíme to po 2letech. Podle mě na tohle neexistuje pravidlo jen nějaký šestý smysl, sama znáte nejlépe sebe a své tělo. Doporučené v tomto věku je po půlroce.
Od 35 let se říká po půl roce
My jsme to řešili po půl roce, za mě jsem to moc hnala kupředu. Doktor řekl že to máme nechat na přírodě. Váš věk úplně nehraje až tak velikou roli jak tu některé píší. Záleží na Vašem životním stylu. Čím víc nad tím budete myslet tím to nepůjde jako u nás. Až sem na to přestala myslet a smířila se no tak to nepůjde a nebude hned tak v tu dobu sem otěhotněla. Určitě ty základní testy si nechte udělat jak u ženy tak u muže..my byli taky ... držím pěsti. 😉
@klonkytka Na životním stylu až tolik nezáleží v tomto smyslu, jde o zásobu vajíček a hormonální hladiny🙂 proto se to po 30-35 roce řeší dřív. Taky jde o to, že pojišťovny přispívají jen do 40 let věku a pokud je problém, který je nutno léčit, ne vždy se to stihne a lepší je mít rezervu...paní je 36, my jsme zdravý, aktivní pár a nešlo to u druhého dítěte 5 let.
Kolem 30tky jsme řešili po roce. Být ve vašem věku řeším fakt dříve (než projdete kolečkem vyšetření atd, a kdo ví jestli nebude nejakej vážnější problém tak bych ne ztrácela čas) u nás paradoxně ve 30 přirozeně ani prd ani iui neklaplo až Ivf a ve 36 se mi zbláznily hormony asi a mám před porodem (asi si tělo řeklo že jsem stará a je čas pustím semínko pro zachování další generace😄😄)
My řešili cca po půl roce spermiogram jako samoplatci, vzhledem k tomu, že muž mel v minulosti nějaké problémy, jinak po více jak roce jsme byli v Car
Doktor mi rekl ze rok je "normalni" az pak se to resi. My se snazili 3 roky, reprodukcni klinika, zakroky na gynde, spermiogramy, nic nepomohlo. Nakonec kdyz sem se rozhodla dat konecne ve svym prisernym zamestnani vypoved, v tu ranu jsem byla tehotna. Drzim palce at se povede co nejdrive 🍀
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Vzhledem k věku, bych to začala řešit hned, pokud jste se již pár měsíců snažili 🙂