Vyměnit tělísko nebo otěhotnět?

malinkaelinka
6. únor 2016

Poprvé v životě jsem na takovém fóru...jsem z toho celá nesva 🙂 ale poslední dobou mě nahlodava tato myšlenka...mám tělísko-Mirenu a v září bude čas na výměnu a tak pomalu přemýšlím, zda vyměnit nebo vyndat úplně..je mi 26, za týden se budeme s přítelem brát, na jaře začneme svépomocí stavět domek...téma děti pro nás bylo donedávna tabu...ale tak nějak postupně uznáváme, že asi teda jo...řeším co s antikoncepcí, zda jít do dalšího tělíska na pět let( to už je asi přeci jen dlouho), nebo ne? HA nechci určitě, dávat si pozor mě neláká...nebo tomu nechat volny průběh? Nechat na přírodě, ať rozhodne? Musim si nějak utridit myšlenky...

lenbela
6. únor 2016

Já jsem měla Mirenu jen 1,5 roku. Rozhodli jsme se pro druhé ...🙂

malinkaelinka
autor
6. únor 2016

@lenbela zase se mi nechce podstupovat narkózu a platit 6000 jen za chvilkovou antikoncepci...

lenbela
6. únor 2016

Rozumím... Každopádně máš ještě čas si to rozmyslet. Držím palce 🙂

ninive211
6. únor 2016

Do září dlouhá doba...pak se třeba nějakou dobu nemusí dařit (ne každému to jde hned), devět měsíců trvá samotné těhotenství, tak než by bylo případné mimčo na světě, uplyne nějaká doba. Mně začaly docela šíleně biologické hodiny tikat někdy v 27, ale já se nechtěla za žádnou cenu vdávat těhotná a ani jsem nechtěla být svobodná matka, tak nejdřív jsem čekala, až mě partner požádá, pak jsme přes rok plánovali svatbu a teprve poté jsme šli na to. Být na tvém místě, nechala bych to v tom září už na přírodě, ale uvidíš sama, jak se budeš s partnerem cítit.

bajana
7. únor 2016

Tak rozhodnúť sa musíš sama, resp.s partnerom. Podľa toho, čo píšeš je jasné, že momentálne dieťa chceš. Akurát si premysli, ako to budete zvládať, ak sa to hneď podari a budúce leto sa to narodi...

malinkaelinka
autor
7. únor 2016

@bajana no asi by bylo ideální od toho září ještě rok počkat, až dostáváme, přestěhujeme se, pronajmeme byt, finančne se stabilizujeme a pak už by tomu asi nic nebránilo..pak ale musím vymyslet, co s antikoncepcí. Tělísko na rok je blbost, hormony ne, počítat plodné dny by byla katAstrofa, kondom a dávat si pozor není nic, čím bych si chtěla zpestrovat sexuální život 🙂 ale když si to takhle řeknu, že od září za rok, tak mě to příjemně uklidňuje, že to by šlo 🙂 já se o tom, krom přítele nemám s kým pobavit...a s přítelem jsme oba sami v sobě zaskočeni myšlenkou, že už nás děti tolik neodpuzuji..(teda jecici cizí smradi mě vytáčí do bela, ale muj vlastní jecici smrad by mě asi tak neiritoval 🙂)

myjusiatko
7. únor 2016

Ja by som si davala rok pozor s tym, ze ak by to nahodou nevyslo, tak uz by sa predsa nic hrozneho nestalo. Ale za mna je prerusovany styk uplne v poho. Tehotna som na prvy sup, planovane, po vyse dvoch rokoch davania si pozor. Nebala by som sa. 🙂 a ako pisu baby, nemusi to klapnut na prvy krat, takze nejake planovanie tiez nema az taky zmysel. Uz by som byt tebou do dalsieho telieska nesla. 🙂

malinkaelinka
autor
16. únor 2016

@myjusiatko
@bajana
@ninive211 holky díky za příspěvky..s teď už manželem se na tohle téma stále vzajemne otukavame, nicméně těch narážek je stále více, třebaže dost svérázných 🙂 🙂 máme hodně o čem přemýšlet, uvažujeme zatím tak, že ho asi v září necháme vyndat, vyzkoušíme pharmatex a budeme si dávat pozor..stejne máme oba dost rizik, že děti mít nemůžeme, tak možná ani není potřeba antikoncepci řešit, ale to nám nikdo neřekne 🙂