Ahojte holky, snažíme se o mimi a dnes mi doktor doporučil ať si koupím INOFOLIC rozpustné sáčky. Cena je docela drahá, tak se ptám pomohlo to některé z vás? Je psané 2 sáčky denně. Stačí mi když budu brát třeba jen jeden denně? Cena je vyšší. A pro přítele jsou sáčky FOLANDROL. Za vaše zkušenosti budu ráda 😊 přeji hodně štěstí všem snažilkám 🍀
POdle mě, všechny tyhle vitamíny pomáhají jak komu. Na druhou stranu když kouknete na složení, tak stejné najdete i v jiných vitamínech a levnějších. Z vlastní zkušenosti, s manželem jsme se snažili 7měsíců, já brala kyselinu listovou a Macu, manžel Macu a kotvičník. Pak jsem listovku vyměnila za Femibion a to jsem nestihla vybrat ani druhou krabičku. Nevím zda to bylo Femibionem nebo tím, že jsme byli po svatbě, byli pryč a měli jiné myšlenky, než na dítě ;)
Mno... snazite se jak dlouho?
Mně doporučila dr Natifem, že právě obs.inofolic. a pila jsem kontryhel. Zadarilo se hned. V prvním těhu jsem brala fertipronu, 2.m jsem mela //. A dr.Koucký mi řekl, že za něj je nej femibion. Ten beru od zjištěni // doteď
@fisalu co mi říkal doktor, tak je to hlavně o tom nemyslet na to,že se dělá dítě, ale užívat si normálně milování. Takže tomu věřím. Asi jsem to potřebovala slyšet od lékaře a né tady na Modrém koníkovy, ale ano je to hlavně o tom normálně žít a netrápit se, když to nejde 🙂
Mně inifolic pomohl. Předtím problém s cyklem, ovulací.. pomohl hned 2. měsíc.
Mně pomohl opravdu velmi. Půl roku bez ovulace, dlouhé cykly a po prvním měsíci, co jsem brala dvě čárky.
@klonkytka Nebojte se, mě to říkali, všichni doktoři i lidi kolem, ať na to nemyslím atd, jenže člověk si řekne, jak na to nemá myslet, když si to mimčo moc přeje (kort já byla po jednom potratu, a dítě bylo něco co jsem moc chtěla, skoro 2 roky jsme se nechránili a na tvrdo to zkoušeli 7měsíců, takže docela dlouhá doba). Jenže ono to nemyšlení má asi opravdu něco do sebe, já chodila do práce, plánovala svatbu, pak dovolená a rekonstrukce koupelny. Všichni si ze mě dělají srandu, že mi pomohla teplá voda v nový koupelně :D ... Ovšem k těm vitamínům, s nima nic nezkazíte ani vám nemůžou ublížit 🙂
@klonkytka Ja jsem uzivala na doporuceni doktorky po trech potratech Femibion, ten ma uz nastepenou kys. listovou a druhy mesic co jsem ho brala jsem byla tehotna a ted mame 5,5 mesicni holcicku. Myslim, ze to je spis v hlave. Desne moc jsem dite chtela a neustale jsem se nervovala kupovala testy, resila plodne dny a kdyz mne bylo 39 rikala jsem si, ze uz je asi pozde mit prvni dite a smirila jsem se s tim, ze ho proste mit nebudu a najednou to slo uplne samo, zadne reseni plodnych dnu, hodne cestovani, joga, relax sama pro sebe. A tyden pred 40 tinama se mala narodila. Preju hodne stesti at to i vam vyjde.
Podle me jediny, co ma cenu doplnovat, je myo-inositol, kterej je napr. ve fertiprone. Je to sice drahy, ale treba u zen s pcos je prokazatelny ucinek na ovarialni cinnost a zaroven prokazatelne snizuje sanci na gestacni diabetes.
U zdravych zen si ale myslim, ze to potreba nebuda a takovej femibion, to jsou vylozene vyhozeny penize.
@garfulka78 brala jste femibion i pak v dobe kojeni?
já také brala Inofolic,už ani nevím kolik denně,myslím ráno i večer. Teď jsem 34 tt. Mám jedno celé balení,kdyby měl někdo zájem 🙂
Doktori doporucuji doplnky zrovna ty kteremu delaji reklamu. Jeden mesic je nej ten a druhy zase jinej. Je to jen byznys nic vic. Zena se zdravým stravovacim navykem a vyvazenou stravou nema potřebu do sebe cpat chemicke preparaty. Navic ucinek u techto preparatu neni vubec prokazan a jde spise o placebo efekt. Jedine kde je prokazana nejaka ucinost je pouze kyselina listova. Ale vime co dokaze palcebo ze.
Kazdopadne neublizi jen muze prispet k vetsi vaze miminka. Ale druha dulezitejsi vec je tvuj mozek. Zamestnej ho necim jinym. Vse ti ridi prave mozek,prehlsel stresu a myslenek na tehotenstvi je blokatorem samotneho tehotenstvi. Kdyz telo stresuje mozek nedovoli do tohoto stavu tehotenstvi. Takze nohy hore a klid. Hodne stesti 🙂
@jannym že by opravdu byly děti po vitamínech větší??? Takže tím pádem i horší porod? :-O myslím si, že snad doplňky stravy nemůžou ublíží, pokud to člověk bere s rozumem a třeba jen na zač před otěhotněním a v prvním trimestru? Nerozumím tomu, proto se ptám. Na druhou stranu, je zase lepší když se dítě narodí s větší váhou ne? Než oslabené a hubené. Já sem se třeba narodila podvyživená a v 8 měsíci, tak to nebylo se mnou jednoduché....
@klonkytka to s tou vahou a vitaminama je nesmysl.
@klonkytka V inofolicu je právě ten inositol, jak píše @fatal_error , kterej má vedle listovky opravdu smysl, obzvlášť pokud máš nějaký hormonální nerovnováhy, pco nebo nedváhu.
@klonkytka Děti jsou větší ne kvůli vitamínům, ale protože se fakt máme dost dobře celkově, jíme kaloricky vydatný jídla. A druhak hodně velké děti se kdysi tolik nerodily, protože umřely s maminkama při porodech. Dnes se prakticky všechny děti narodí minimálně císařem a logicky se jim v další generaci tím spíš narodí zase velcí novorozenci.
@vineta jo, listovka jeste, mas recht!
@jitulka87 jen cca prvni mesic nez jsem dobrala rozjedene baleni co jsem mela doma.
@fatal_error děkuji přečtu si to 😉
@klonkytka u nás v rodině je to určitě geneticky základ babička měla dvě děti v poválečné době jedno mělo 4,4 a druhému chybělo par gramu do 5 kilo a to kdybyste viděly babičku stihla ženská o výšce 150cm, nechápu jak to zvládla odrodit...já byla podvyzivena měla jsem jen 3,7 a o mých obricich už jsem psala
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ja jsem pouze do 10tt brala kyselinu listovou a od cca 25tt magnosolv kvuli mirnemu tvrdnuti bricha. Snazim se jist pestre. A take mi dost maminek potvrdilo, ze premira vitaminu v tehotenstvi na jejich miminko zafungovala jako kyprici prasek a narodily se jim velke deti.