Více biochemických těhotenství po sobě. Je to možné?

mzacikova
31. pro 2019

Ahoj holky. Zajímá mě, jestli je možné mít po sobě víc biochemických těhotenství? A čím to může být způsobeno? Začátkem listopadu jsem měla krásně viditelné "duchy" a pak přišla ms. Začátkem prosince taky. Vždy jsem měla zpoždění tak den-dva. Protože se snažíme, tak jsem si test vždy udělala během data ms. Další jsem měla dostat včera, kdy byla ovulace tento měsíc netuším, takže jsme to nějak neřešili. Test měl včera ducha, ale dnes nic - bílo. Nějak na to netlačím, nesoustředím se jen na těhotenství, takže z toho nemůžu blbnout a vsugerovat si něco, co není. Pokud to tento měsíc nevyjde, už zajdu na gyndu. Přeci jen nepřijde mi to normální 🤷‍♀️ prosím, nemějte mě za blázna 😁 opravdu to vždy byl krásně viditelný duch. Spíš slabá čárka

eva118
31. pro 2019

80 procent těhotenství končí před termínem MS, nebo jako zpožděná MS, kdyby jsi netestovala, tak to ani nevíš. Za doktorem zajdi, poraď se s ním, udělá ti třeba hormonální profil. Některé ženy mají málo hormonu žlutého tělíska, tak se embryo nemůže udržet. Držím palce.

amazonkajanik
31. pro 2019

Přesně jak píše @mzacikova , kdybychom se netestovali tak brzy, tak o tom ani nevíme a bereme to jako lehké zpoždění. Já měla BCh prokazatelně 2x do půl roku , to třetí jsem tak nějak tušila. Ostatní jsem raději neřešila. Nakonec mi pomohlo změnit doktorku, ta mi dala hormony na úpravu cyklu a do dvou měsíců jsem byla těhotná a teď máme půlročního chlapečka. Ale před tím jsme se snažili 6let s tím, že když se nepovede po 30roku, tak že půjdeme do umělého oplodnění

mzacikova
autor
31. pro 2019

Já zpoždění nikdy neměla. Vždy mi to chodilo jako hodinky. Pravidelně 27. den a v 90% případů taky ráno 😁
Asi mě na gyndě bude mít za blázna, když mu řeknu, že mám za sebou pravděpodobně tolik biochemických po sobě. Ani zbytkové hcg už mi asi stejně nezjistí, kdybych šla ke konci týdne.
První těhotenství bylo bezproblémové, tak mě nenapadlo, že s druhým budou takové potíže 🤷‍♀️

jjasmina
31. pro 2019

Moje dr třeba moc neuznava biochemko, pro ni to žádné tehu stejně není no, zkusila bych si nechat ten hormonální profil. Já nikdy třeba moc před ms netestovala, zpoždění jsem měla za život určitě několikrát, takže těch biochemek mohlo bejt habaděj...

mzacikova
autor
31. pro 2019

@jjasmina já před synem zpoždění měla, když jsem vysadila antikoncepci. Ale teď se mi to ustálilo a zpoždění pár měsíců nepřišlo opravdu ani den. Proto jsem vždy testovala, když najednou den ms nepřišla, protože se snažíme.
Nevím, jak se k tomu můj doktor postaví, toto jsem s ním ještě neřešila. Byla jsem tam v půlce listopadu po jednom už prodělaném a ani mu to neříkala - jedno je podle mě opravdu běžné, tak jsem to ještě neřešila.
Slysela jsem, že se profil dělá během ms, tak tam asi zavolám, až dorazí

jjasmina
31. pro 2019

@mzacikova uvidíte, domluvit se s dr kdyžtak. Já většinou měla pravidelnou ms +- 1 den, ale několikrát se stalo, že jsem měla zpoždění pár dní, někdy i 14 ale netestovala jsem tak ani nevim

mzacikova
autor
31. pro 2019

@jjasmina kdyby jsme se nesnažili a já každý měsíc během ovulace netrpěla tak, že i to snažení mi ten den vadilo (🤣), asi bych to taky tak neřešila, to je pravda.

nikol125
31. pro 2019

Ja si myslela to same, mela jsem nekolikrat uz duchy na testu ktery dokonce zesili ale ms vzdy prisla presne jak rikas ty.. na zacatku prosince jsem byla h dr a rikala ji to a ta me jen odvetila at netestuju ze ty testy jsou falesny a tehotenstvi je to minimalne az 7 den vynechani a poradnyma carkama. Ze jinak to nemam resit.. no su taky zvedava ted se snazime 7 cyklus

veronikav31
31. pro 2019

já měla biochemické 5x po sobě,těhotenství potvrzené vždy z krve-hcg vyšší a pak došla MS.ale věděla jsem proč.Hormonální profil jsem měla udělaný čerstvě a byl v pořádku.6.těhotenství v řadě vyšlo a máme skoro 2 letého syna

mzacikova
autor
31. pro 2019

@nikol125 u syna jsem měla nádhernou čárku den po očekávané ms. 3 dny zpoždění už byly úplně stejné. Poslední dělaný test teď překvapil intenzitou i mě.

mzacikova
autor
31. pro 2019

@veronikav31 5x? 😲 Bože to je šílené... Jak je tohle možné.. Aspoň, že to pak vyšlo 🤩

veronika8808
31. pro 2019

Já to takhle měla třikrát.Ale vždycky po třech nebo čtyřech dnech zpoždění došla MS.Na počtvrté jsem hned dostala Utrogestan a teď máme krásnou a zdravou 5tydenni holčičku

veronikav31
31. pro 2019

@mzacikova chlap má špatné spermie a poslední-úspěšné těhotenství jsem zjistila těsně přes konzultací na 2ivf

mzacikova
autor
31. pro 2019

@veronika8808 nenapadlo by mě, že to bude tak časté. Vím, že se to stává v 80% případů, ale ne, že tolikrát po sobě...

mzacikova
autor
31. pro 2019

@veronikav31 doma by mi řekli, ať jdu za sousedem 🤣 ne, samozřejmě chápu, jak to musí být stresující a hrozné... Ale hlavně, že se to nakonec povedlo ♥️

veronikav31
31. pro 2019

@mzacikova stresující to bylo i předtím než se narodila dcerka,to jsem prodělala taky neúspěšná těhotenství, pak se potvrdil špatný spermiogram a šlo to pak už rychle

mzacikova
autor
31. pro 2019

@veronikav31 aspoň jste pak věděli, na čem jste. I když to bylo asi něco, co jste nechtěli slyšet... Mnohem horší je nic nevědět.

veronikav31
31. pro 2019

@mzacikova já věděla,že se něco děje.Lepší slyšet pravdu než nevědět co se děje. Můj doktor v caru mi řekl-jednou,dvakrát se to může stát,ale třikrát a víckrát už ne,to už je nějaký problém

mzacikova
autor
31. pro 2019

@veronikav31 tak to se bojim, co se bude dít, když to nevyjde ani tentokrát potřetí.. Prý dokud se to nestane 3x, tak to často lékař neřeší...

veronikav31
31. pro 2019

@mzacikova bohužel,riziko je.to už pak řeší doktor-hormonální profil, případně základní genetika u ženy, spermiogram u muže

mzacikova
autor
31. pro 2019

@veronikav31 kdo ví, co to nakonec může být. Jedno dítě už spolu máme a vyšlo to hodně rychle. Aby nebyla chyba u mě...

ellias
1. led 2020

Já prodělala během půl roku 3x biochemko, vždy potvrzené z krve a dr mi řekla, že to řešit nebude, i kdyby se to stalo 9x. Prý je to normální. Nakonec to vyšlo a jsem 28tt 🙏🏻❤️

veronikav31
1. led 2020

@ellias super doktorka, on ní bych rychle odešla.zvláš´t když mě doktor v caru,že třikrát a víc normální není

kuttu
1. led 2020

Ja prodelala 2 x ZT, 1 x ukončení ve 14.tydnu a 1 x biochemko,mela jsem spozdeni 6 dni,na testu slabou carku co nesilila...biochemko nikdo resit nebude,v podstatě to ani není tehotenstvi,jen oplodněné vajicko,ktere se spatne uhnizdilo...neco jineho je potrat,kdyz je uz potvrzená srdecni akce a dojde ke krvaceni...pokud se tohle stane 3 x uz se to resi...biochemko je videt pouze na testu,z krve je hcg pár jednotek...z vlastní zkušenosti vim,ze cim méně na to člověk myslí,tim spíše to vyjde...nyni mam 16.ti měsíční holcicku.. těhotenství neplánované,bez komplikaci

kuttu
1. led 2020

@veronikav31 Biochemicke je zcela bezná vec...on myslel zrejme potrat po 6.tydnu tehotenstvi...a CAR je dle me obrovská pracka na peníze

veronikav31
1. led 2020

@kuttu tak to není plně až tak pravda.Já měla hcg vyšší a pak začalo klesat,těhotenství potvrzeno z krve i v Caru.Car je alespoň je vyšší šance mít vlastní dítě,když to jinak nejde.U nás byl problém ve spermiích-špatné Dna spermií,proto sam.potraty a u mě ne úplně dobrá vajíčka.Takže asi tak,kdo nemá zkušenost s Carem ať nesoudí,neví o tom nic

dadana78
19. dub 2021

Já měla teď 2.biochemko po sobě. Ale je mi 42,tak už asi nekvalitní vajíčka ...

mzacikova
autor
20. dub 2021

@dadana78 neztrácela bych naději. Mě se to stalo 3x a teď v pátek se nám narodí prďola 😊 tohle podle mě není způsobeno vajíčky, prostě tělo vyloučí něco, co není "100%ní".

amazonkajanik
20. dub 2021

@mzacikova počkej, diskuzi jsi zakládala v prosinci, že máš problémy s ms atd a teď budeš v pátek rodit? Něco mi uniklo?🤔😊

mzacikova
autor
20. dub 2021

@amazonkajanik prosinec 2019 😁