Vaše zkušenosti s hormonální jógou

layaa
22. črc 2019

Ahoj Holky, zajímá mě, jestli někomu pomohlo cvičení HJ pokud měl už velmi vysoké FSH. Já mám FSH 22, což je skoro přechod. Je mi za týden 37 let a ještě bychom chtěli dítko. Mám za sebou 2x neúspěšně KET a jednou neúspěšné IVF.

hermij
22. črc 2019

A jak vypadají cykly? Probíhá ovulace? Ne/pravidelně? Co další hormony? Sleduješ se symptotermální metodou?
HJ má smysl za určitých okolností (potíží). Na vysoké FHS kašli. Stejně jako nízké AMH, pokud testovali. Jedna věc je množství vajíček, ale k početí miminka potřebujete s mužem JEDNU ZDRAVOU SPERMII a JEDNO ZDRAVÉ VAJÍČKO. Hleď tedy spíše na kvalitu 🥑 Zajímej se hodně životosprávu, abys vajíčka maximálně vyživila + muž spermie. Nevím, čím vším sis prošla, jakým vyšetřením prošel muž atd., ale i při vysokém FSH se tu stále bavíme o velkém počtu vajíček, které jsou k dispozici 🙏🤰

layaa
autor
23. črc 2019

@hermij jé, děkuji 🙂 sice to není odpověď na moji otázku ale i tak jsi mi vlila optimismus do žil, že vysoké FSH ještě není konečná 🙂 cykly mám často po 24 dnech, ovulace asi pravidelně ALE jeden vejcovod neprůchozí a druhý nitkovitě průchozí 😂 jsem smířená, že další těhotenství znovu jen díky moderní medicíně, ale chtěla jsem tou HJ podpořit množství a kvalitu vajíček. Při posledním IVF jen dvě vajíčka, jedno zaniklo po oplodnění a to druhé výborné kvality se po zavedení bohužel neujalo.

hermij
23. črc 2019

@layaa jj, než se člověk dostane k vlastní odpovědi, tak nechce radit špatně :D Přímo kvalitu vajíček nezlepší, ale mohla by Ti v tomto případě pomoct startovat ovulaci a harmonizovat endokrinní systém (možná je problém s nadledvinkami, štítnicí, játry...). Pokud Tě to láká vyzkoušet, tak asi nemáš co ztratit. Kvalitu vajíčka podpoříš hlavně živinami ze stravy či doplňků stravy. Nemám takovou zkušenost, jako Ty, tak víc k tématu asi neporadím.