Vaše příběhy, jak jste otěhotněly (snažili jste se)

mamierr
21. únor 2021

Ahojky holky, ráda bych si přečetla Vaše zkušenosti a příběhy, jak se Vám povedlo Vaše vysněné děťátko 🤗. Případně co si myslíte, že vám pomohlo. My se snažíme od listopadu, tento měsíc piji i čaj kontryhel a poprvé jsem si zjistila termín ovulace dle ovu testu (styk v den pozitivního testu) a teď budu vyčkávat, zda budeme úspěšní 😊❤️🍀. Jinak jsme oba zdravý, můj cyklus je 28-30, přítel 27, já 24. Děkuji za příběhy ❤️

amazonkajanik
21. únor 2021

@mamierr 6let snažení, několik nezdarů. Od doktorky nasazen duphaston na srovnání cyklu a po 2 měsících se povedlo,aniž bychom se nějak snažili. V tom byl ten paradox, že jsem to nějak vypustila. Ten den se nad námi přehnala silná podzimní bouřka, nešel proud a já měla zrovna ovulku(tu jsem si zkontrolovala pak v aplikaci,když jsem zjistila, že jsem těhotná )Ještě jsem zavtipkovala, že při tomhle se nejčastěji dělali děti 🤣 nu a bylo to...

mamikry
21. únor 2021

@mamierr Dvakrat se povedlo proste jen tak, rekli jsme si, ze si prestaneme davat pozor. Potreti jsem se na to upnula, hlidala ovulaci, brala vitaminy a povedlo se nejdele ze vsech. Ctvrte trvalo pul roku, ale po vyvolanem potratu s revizi. Otehotnela jsem opet, kdyz jsem to prestala resit. 😉

keksik002
21. únor 2021

@mamierr ahoj.. když jsem se rozhodli pro prcka, přestali jsme používat ochranu.. když se po pár měsících nic nedělo, začala jsem užívat já i chlap vitamíny, pila jsem různé čaje pro otěhotnění.. no po roce stále nic, takže jsme začali počítat dny ovulace, bazální teploty, dělali jsme grafy .. po dalším roce snažení stále nic a my na prášky, sex byl přesně vypočítaný na dny kdy ano, prostě povinnost. Přišla vyšetření nás obou, vše v pořádku, takže další pokusy.. bylo to tři roky co se stále nedařilo, byli jsme na prášky, nervní a ze všeho unavení..sedli jsme si a řekli, že teda pokud to nejde přirozeně, že si dáme pauzu od veškerého snažení a po čase buď zkusíme znovu nebo jinak.. začali jsme jezdit na výlety, užívat si jeden druhého i sexu samotného, už to nebyla povinnost za splněním cíle.. za tři měsíce mi začalo být jaksi zvláštně, začala jsem zvracet, bylo mi špatně ale měla jsem stále na něco chuť.. ikdyž jsem tomu moc nevěřila, udělala jsem si test a byly tam, dvě čárky, týden před očekávanou MS. Hned další den jsem letěla ke gynekologovi, který mi už jen pogratuloval =)

michaelarousova
21. únor 2021

@mamierr u prvniho ditete mi pomohlo urcite to ,ze jsem vubec nic neresila .Nevedela jsem ani ze existuke nejaka ovulace a povedlo se hned prvni mesic..U druheho uz to trvalo pul roku a zs tu dobu jsem toho vyzkouselq hodne a nakonec to vyslo v mesici kdy jsem poprve merila bazalni teplotu a brala drmek☺️Tezko rict jestli za ro mohlo tohle ale☺️

hanih
21. únor 2021

Prvni dite - dva mesice jsme si nedavali pozor, pak jsem si rekla, ze si alespon zjistim, kdy asi tak mam ovulaci, jenze zadny ovulacni test mi nevysel pozitivni, tak jsem si rekla, ze bud testuju spatne, nebo je problem, a objednala jsem se k doktorce, kam jsem nakonec sla uz s pozitivnim tehotenskym testem 😊 Druhe dite - rekli jsme si, ze si teda prestanem davat pozor, jenze ten mesic jel muz na sluzebku, pak ja se starsi dcerou k prarodicum a nakonec s ni jeste neplanovane do nemocnice, cas jsme na sebe meli s muzem ten mesic jednou, do toho jsem jeste trochu kojila, takze bylo fakt prekvapko, ze dalsi ms neprisla a test byl pozitivni 😊

jakreb
21. únor 2021

@mamierr Prvé cca po 4.mesiacoch "snaženia", ziadne sledovanie ovulacie, nic. Ja 29, muž 32.
Druhé dokonca na jediny a prvy pokus za 2.5 mesiaca- ja 35prec, muž 38.

klokanka31
21. únor 2021

@mamierr Já 12 let nemohla otěhotnět, brala jsem duphaston a clostíka, nepomohlo. Dle dr.že když mám ms jednou za 3-4 měsíce, tak se mi nepovede otěhotnět. Když už jsem si řekla že na to kašlu a našla jsem si jiný smysl života, otěhotněla jsem, ale bylo to mimoděložní, a vejcovod ven. Po pár měsících jsem otěhotněla znova, potrat, a pak jsem si řekla že další pokusy nebudou. Ale měsíc po potratu jsem si všimla že mám ovulaci, tak jentak ze srandy že to zkusíme. No a mám z toho 9 měsíční princeznu ☺

inah91
21. únor 2021

@mamierr tak my jsme si s dřívějším partnerem řekli, že vysadím HA a uvidíme, ale nebyla to snaha, byl to jen sex, když byla chuť, žádné vitamínky či hlídání ovulace - a asi 2 roky nic, (on teda má 3 děti už teď, takže byla "vina" u mě), s exmanželem jsme se snažili taky asi 2 roky - to teda s měřením bt, ovu testama, vitamínama pro něj, já brala kontryhel, pyridoxin, gynex a kde co - v podstatě to byl jen hon za dítětem, plánovaný sex, děs.... ex měl teda velmi špatný spermiogram, já prý PCOS, oba jsme dělali i hormonální jógů pak - výsledek byl rozvod a žádné dítě. A teď s manželem jsme se loni v srpnu vzali, pak si přestali dávat pozor a jsem v 7.měsíci... 🙂 Takže asi věřím na toho pravého ❤️

trlik
21. únor 2021

Pořád jsem si říkala, že až otěhotním, přestanu kouřit. Přes rok se nedařilo. Pak jsem přestala kouřit a ejhle! Protože jsem si nikdy nezapisovala ms, tak jsem nevěděla datum poslední, termín porodu mi tak stanovili na screeningu (který je stejně jistější) no a podle toho jsem si na netu vypočítala přibližné datum početí...a ejhle, nejpravděpodobnější den početí byl den po tom, co jsem s tím kouřením sekla 😃

izz76
22. únor 2021

První dcera vznikla z jednoho nezodpovědného sexu, kdy jsme si jen dávali pozor, žádná jiná antikoncepce😃 O druhou už jsem se musela trochu víc snažit, přece jenom to bylo po X letech a už jsem nebyla úplná mladice.Trvalo to půl roku po vysazení antikoncepce, jedla jsem kyselinu listovou, pila kontryhel, nějaké vitamíny, to už si nepatuju jaké, nic se nedělo. Začala jsem užívat jeřáb ptací a koupila ovulační testy a hned v tom cyklu se povedlo..

marketanova
23. únor 2021

U nás je to složité, mám PCOS, ale nevzdávám se, ovulaci nemám vůbec. Jdeme teď s partnerem na kliniku řešit co bude dál, je mi skoro 34 let(((

petraszi
28. únor 2021

U prvního jsme se snažili 2 měsíce a šlo to nějak samo...jeli jsme na wellness kde jsme uplne vypli a bylo to znat🙂 a teď na konci ledna jsme si řekli že zkusíme druhé🙂 snažili jsme se ob den nebo každý den... pak jsem měla bolesti zad a podbřišku... hrozně křeče.... doktorka mi teď v úterý řekla, že mi praskla cysta. Tak mi pichla injekci at se mi rozjede MS.... říkala že můžu být klidně těhotná ale že to nevidí zatim... no a dnes - 5 dní od návštěvy na gynde jsem si jen tak ze srandy udělala test protože jsem olezla jak ve 14ti letech po tvářích 😀 a byly tam naprosto syté 2 čárky 😍🙏 takže i když jsem všude četla jak cysty brání otehotneni tak to zřejmě není pravda a já doufám, že bude vše v poradku 😍😍🙏

keksik002
28. únor 2021

@marketanova držím pěsti 🍀🍀🍀

honatko092
28. únor 2021

Brala jsem HA 12 let, pak jsem ji na začátku srpna vysadila. Nehlídala jsem si ovulaci, na miminko jsem se nijak neupínala, prostě přišel čas, kdy jsme ho s manželem chtěli mít. Sex jsme si užívali cca obden. Jediné, co jsem občas udělala je, že jsem "vyslala přání" do vesmíru, že jestli je nějaké miminko připravené k nám přijít, ať přijde, že se na něj těšíme (na tohle já věřím). Neměnila jsem svůj životní styl (žádný detox ani zdravý životní styl), jen jsem brala Femibion. V prosinci mi tři dny meškala MS, udělala jsem si test a vyšly dvě čárky. Teď to naše štěstí bude mít 7 měsíců a je úžasný ♥️ Držím palce!

baraskaska
28. únor 2021

Prvni dcera po pul roce. Z toho dva mesice kontryhel, psychicka pohoda(vyresilo se neco v praci) a kontrola ovulace. U me si myslim ze slo hlavne o psychicky blok kvuli te praci, byl tam problem a ja se bala ze by to meli be ze me slozity dost. U druhe da se rict hned. Jeden mesic jsem si jen omrkla ovulaci, abych vedela kdy cca je ale nesnazili jsme se akorat jsme si nastinili ze asi uz bude brzo cas zacit. Druhy mesic jsme se zasnazili a hned to vyslo. 🙂

volnapet
10. bře 2021

Ma zkusenost. Snazili jsme se cca 2 roky. Prvni rok to bylo takove s ochranou a bez ochrany a druhy rok proste bez, zadne zkouseni ovulace a buh vi ceho, ale proste to furt nepřicházelo. Leto bylo takove perne. Zadluzila jsem se pro auto, rekla si, ze se vratim od zari do skoly a ejhle.. V rijnu tak sedim doma a premyslim, kdyze jsem naposledy menstruovala. No nevedela jsem datum, stačilo me, ze jsem vedela, ze ten mesic to prislo 😅.. inu, sebrala jsem se a jela honem do lekarny. Pripravila jsem si vzorem moci, strkam tam ten papirek a prvni se vybarvila kontrolni carka, ze teda negativni.. uz jsem se v duchu nadavala, jaka jsem krava a ze zase stres, jenze ejhle, najednou vidim, ze se tam zobrazuje dusicek a z dusicka se razem vybarvila silna carka. V tom soku, kdy jsem myslela, ze se vyvratim jsem si rikala, ze to neni mozny, ze je to asi chyba 🤣 tak jsem pouzila druhy test a ten byl taky pozitivni 😂 jela jsem hned do prace, hcg bylo 112... Zpetne pri cteni tehotenskych priznaku me doslo, ze to ukrutne boleni bricha, ktere mne vzbudilo v noci a nasledne krvavy hlen byla nidace, ze ta smrtelna unava nebyla jen tak a ze ten hlen nebyl priznak toho, ze mam asi zanet 😂 .. to vse se odehralo lonsky podzm, bohužel me prvni (a posledni) tehotenstvi nemelo dlouheho trvani a nastalo ZT .. Drzim vsem palce, snad se na nas stesti zase usmeje ♥️

jane46
10. bře 2021

Prvni skoro dva roky snaha, vysetreni, IUI (podle vysledku radili to preskocit a jit rovnou do IVF). Druhe IUI odmitli udelat, dozralo moc vajicek... A tak se nam povedl prirozene syn 😁
Druhe... Tak co druhe? Tak jo... a dalsi mesic // a mame dcerku 🙂 (a to jsme zrovna rekonstruovali, vsude bordel, radsi nerikam kde jsme to...).

mrszizy
10. bře 2021

Uff, cca 8 let v kuse jsem brala HA. O prckovi jsme se bavili už třeba rok předtím, ale pořád jsme nebyli v té fázi že teď už (já dodělávala vysokou, bydleli jsme střídavě u mojich rodičů na baráku, pak u tchýně a babi). V květnu jsme koupili byt, červen až začátek září jsme ho opravovali. Společně jsme se dohodli, že v srpnu doberu prášky a další plato už nezačnu. No a v říjnu už pozitivní test 🙂. Všechno šlo hezky postupně bez komplikací, mezi září a říjnem jsem vypila 1 hrnek čaje kontryhelu a začala brát kyselinu listovou, nic víc 🙂.