V únoru 2017 chci vysadit antikoncepci a pokoušet se s manželem o miminko. Bohužel má váha je 44 kg max 45 kg, prostě nepřibírám. Bude to problém??
Klára
V těhotenství určitě priberete😉
Měřím 160 cm, měla jsem 42 kg a otěhotněla jsem aniž bychom chtěli. 🙂
Jak pisou holky zalezi na vysce..kolik meris? Ja 167cm a otehotnela jsem pri 47kg ted mam ve 21tt 49,5kg
Otěhotněla jsem při 167cm/46kg, u obou dětí napoprvé. Pokud máš pravidelnou MS, neviděla bych ve váze problém
Taky bych chtěla tak vážit při mých 159 cm 😀😎🙈
Merim 165cm vaha 44-45kg, ms nemam ,ale to je pry zpusobeno antikoncepci kterou beru (qlaira).
Jsi hubeňoučká, kdysi jsem na tom byla s tvojí výškou podobně, kdeže loňské sněhy... :D Pokud se ti po vysazení nastartuje normální cyklus, není důvod, abys neotěhotněla. A tělo si pak poradí, určitě nabereš.
O kila jako taková ani nejde. Jde o to jestli máš ty kila zdravá nebo ne. Jestli jíš a nepřibíráš a nebo se omezuješ a záměrně nenavyšuješ jídlo. Obecně to jde poznat hrozně snadno, jestliže máš menstruaci (tu pravou, bez HA) tak dítě nebude problém, pokud je pro tvoje tělo ta váha moc nízká, samo zastaví menstruaci protože ví že by těhotenství nezvládlo. Vysaď antikoncepci a uvidíš jak na tom jsi.
@evson_rachanda kdyz antikoncepci vysadim (jednou jsem musela v nemocnici kvuli chripce), nebo si opomenu vzit hned dostanu menstruaci, tak to bude asi ok
@klara015 Ahoj, na tvou výšku vážíš opravdu málo. Doporučila bych jíst víc bílkovin a víc sportovat - silovější sporty 🙂. Není to ale zase žádná treagédie, myslím, že to na otěhotnění vliv mít nebude 🙂. Já při mých 150 cm vážím 47 kg a hodně těžko sháním oblečení - všechno je mi volné, nedovedu si představit, jak sháníš oblečení ty.
Při dobrání antikoncepce menzes nedostaneš, protože jsi předtím neovulovala. Menzes dostaneš až daleko později. Pak sleduj, jak bude přicházet (ne)pravidelně a podle toho můžeš vyvovozovat i testování.
Pokud bereš HA, tak ti vaječníky "stojí", tzn. nefungují. Rozběhnou se až po vysazení HA.
@klara015 jsem hodně vysoká a před otehotnenim jsem měla 50kg. Teď jsem odnosila bez větších problémů dvojčata a předtím dvě děti. Problémy mi s otehotnenim jsem měla u všech tří těhotenství, ale proto, ze jsem měla endometriozu, ale to nemá s váhou co dělat. Jsem vychrtla od mala a naprosto zdravá. Jak říkáš, prostě nepriberu . Takže neboj 45kg fakt nevadí 😉 A přeju hodně štěstí.
Je mi 41 let, vážím 48 kg, měřím 170 cm, velikost oblečení 32, 34, dětské. Několikrát jsem se snažila přibrat, ale nikdy se mi to nepodařilo. Myslím, že tělo je na to nastavené 🙂. Děti mám tři, všechny počaty hned. V každém těhotenství jsem přibrala max 5 kilo, takže z porodnice jsem odcházela s váhou 42 kg. Dala jsem to 🙂.
pri 48kg, 162cm som otehotnela som bez problémov 🙂 súhlasím s evson_rachanda, ide o zdravotný stav, nie hmotnosť ;)
Ahoj 🙂 já měla před těhu 45 kilo (co se mi drží od mých 16 let) .. doktoři říkali, že se uvidí zda vůbec dostanu menzes. Antikoncepci jsem brala 6 let a řekla jsem, že jsem to vždy dostávala pravidelně a bez problému, občas jsem brala i vkuse (bez vysazení takže jsem neměla třeba ms 2-3 měsíce, což se smí ) Na co mi pak bylo řečeno že celou dobu to bylo umělý a po vysazení je potřeba aby to tělo zvládlo samo, a že to může trvat delší dobu atd atd.. otěhotnění pak třeba i do roka než se tělo srovná... No vylekali mně teda dost, ale i tak ... po měsíci od vysazení jsem otěhotněla !!! 😀 ať se jsou všichni zahrabat, tolik nervů mě to stálo 🙂 hold asi mladé tělo se regeneruje rychle. 😎 rozhodně s váhou se netrap, tu po vysazení nabereš automaticky až se ti obnoví své vlastní hormony 😀 teď mám sice pupek ale 56 kilo 😀 🤐 lámu rekordy ))
Já myslím, že to vůbec nemusí být problém i s nízkou váhou. Když jsem podruhé otěhotněla meka jsem 59kg a když jsem šla rodit, měla jsrm 58kg. Na těch mých 175cm jsem klidně mohla 10kg přibrat, ale bohužel jsem nemohla míč jíst a tak jsem neprohrála, ale shodila. Mimino bylo úplně ok, přesně v termínu a úplně stejně velké jako to první, kdy jsem přibrala 15kg. Ale podepsal se na mě spánkový deficit a nějaký celkový diskomfort..
Pardon za překlepy. Snad pochopíte..
@klara015 když jsem otěhotněla poprvé v roce 2013 moje váha bylo 46,5 kg při výšce 160 cm, těhotenství bylo bezproblémové, přibrala jsem ccca 10kg, které jsem nechala v porodnici a porodila jsem zdravou holčičku o váze 2745 g, byla nejmenší z celé porodnice 😉 teď se snažíme o druhé a moje váha je opět 46-47 kg a prostě nepřiberu...
Před otěhotněním 178cm/56kg - žádný problém nebyl, akorát mi teda hodně špatně. Říká se, že hubené holky prožívají první měsíce těhotenství dost krušněji. Můžu potvrdit :D
Ahoj, měla jsem 47kg/164cm, první těhotenství po vysazení HA zaniklo v 5. týdnu, druhé bez problémů, rodila jsem 40+5, váha dítka 2940g.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@klara015 tak jestli meris 165cm tak asi nebude ne? 🙂