Už téměř 2 roky nemůžu otěhotnět...

denuliss
16. kvě 2019

Ahoj holky, jsem tu nová. Zaregistrovala jsem se, protože bych si ráda popovídala s někým, kdo je ve stejné situaci jako já. V září mi bude 28 let, manželovi bude příští měsíc 29 a už téměř 2 roky se snažíme o miminko. Mám za sebou i laparoskopii s drillingem vaječníků, na které jsem byla loni v listopadu. Jezdíme od února do CAR a manželovi byl teď zjištěn špatný spermiogram (málo pohyblivých spermií a porucha viskozity). Dneska to na mě zase nějak dolehlo a pořád se mi chce brečet. Všude v okolí a v rodině holky v mém věku těhotní bez problémů a nám se pořád nedaří. Ovulaci mám, tak nevím, kde je problém, jestli je to tím spermiogramem nebo tam může být třeba imunologická příčina... Psychicky se už připravuju na iui, s ivf zatím nejsem namířená. Ráda si popovídání s nékým, kdo je v podobné situaci. Manžel se o tom nechce bavit a připadá mi, že ho to ani tolik netrápí jako mně...

gruyerre
16. kvě 2019

@denuliss Ahoj, bere tvůj muž nějaké doplňky stravy, když má špatný spermiogram? To je hodně důležité a může to opravdu udělat divy. Nějaký komplex pro muže se selenem, zinkem, vitamínem E, pak je výborný kořen Maca, kotvicnik. To všechno bych mu naordinovala být tebou 🙂 také hodně oříšků a semínek ať jí.
Pro dobrou pohyblivost se ty spermie nesmí prehrivat. Před sexem v době ovulace ať si dá studenou sprchu, to ty spermie rozhýbá.
Ty tomu můžeš pomoct taky, budeš jist 5 dní před ovulaci každý den grep, je to na dobrou kvalitu plodneho hlenu, spermie líp poplavou. Pak do 5.dne po ovulaci je dobře jist ananas kvůli zahnizdeni embria. Můžeš taky zkusit třeba gynex, má dost dobře ohlasy. Máš dost dlouhou lutealni fazi (od ovulace do MS) ?

waloiss
16. kvě 2019

Hlavu vzhůru 🙂 nám se podařilo až po 3 letech 🙂 v lednu koupená dovolená, myšlenky nabraly jiný směr ( jestli s námi nespadne letadlo a tak 😂 ) ... 25.2. Kontrola u doktora, pritel poslan na spermiogram, ja na hsg vysetreni, ze se mam objednat v den, kdy dostanu ms... a uz se tak nestalo 😀 11.3. Pozitivni tehotendky test ☺ u pritele asi zmenit zivotospravu, doplnky stravy... a kupte dovcu 😀

jirikmaminka
16. kvě 2019

Ja osobne jsem.se stim nesetkala ale ma kamaradka a a jedna kolegine nemohli roky otehotnet uz bylo podstoupene umele oplodneni ktere se nechytlo. Ja spolupracuji s prirodni kosmetikou z altaje je to tiande mame uzasne vlozky a doplnky a plno veci kamaradce jsem doporucila tri mesicni kuru na podporu otehotneni je to zpatky 5 mesicu a nyni je v 5tt tehotenstvi. Takze vse se da

lenatko91
16. kvě 2019

Jestli manžel kouři, tak ať přestane nebo vymění za iqos třeba. Mému manželovi to zlepšilo spermio hrozně moc. A taky jsme změnili car a já jsem začala chodit na čínskou medicínu. IUI je v pohodě, nám vyšlo napoprvé po třech IVF. Taky snaha skoro dva roky, laparka atd..

cervickova
16. kvě 2019

Jak píše waloiss - nám skoro dva roky a kdyz jsme na to oba přestali myslet - ja povýšení v praci, fakt jsem hodně makala, chodila jsem se domu vyloženě jen najíst a vyspat, přítel vybral a zaplatil dovolenou, aby jsme se měli na co těšit - prostě oba myšlenkami úplně jinde než těhotenství, testy, ovulace atd atd atd. Po pár heltickych měsících, kdy jsme stihli mít sex pouze 2x měsíčně jsem otěhotněla. Ted jsem v 10tt a snad všechno Ok.
Kolikrát je to opravdu jen a jen o psychice.

denuliss
autor
16. kvě 2019

@gruyerre Ahojky, moc děkuju za zprávu, tu sprchu a ovoce vyzkouším 😊 Jinak manžel teď bere zinek a selen a ještě jsem mu koupila čaj z kotvičníku. Na jednom spermiogramu už byl před rokem a tehdy ho.mel ukázkový, nechápu, kde se stal takový zvrat, že teď ma těch progresivními spermií tak málo a ještě poruchu viskozity. Jinak gynex jsem taky kdysi brala, ještě před tou operací, a tenkrát nepomohl. Nyní beru Femibion a inositol. Tak uvidíme. Je to běh na dlouhou trať. Už jsem si na toto téma nechala udělat i výklad u kartářky, přitom jsem tohle nikdy nedělala, a příčina je prý v minulých životech. No, takže stejně mi nepomohla a 2x moudrá z toho nejsem.

denuliss
autor
16. kvě 2019

@waloiss Děkuju moc za tvoji zkušenost 😊 U nás bohužel nepomohla ani dovolená. Loni jsme byli s manželem týden na Srí Lance a letos v dubnu jsme byli na 3 týdny v Americe. Doufala jsem, že změna prostředí pomůže. A nic... 😔 Snad pomohou ty vitamíny a iui.

denuliss
autor
16. kvě 2019

@jirikmaminka Z tiande jsem zkoušela akorát ty vložky, nic dalšího ne. Já jsem celkově už vyzkoušela všemožných bylinek a kúr, i páteř a kostrč jsem si nechala napravit a stejně nic... 😔

denuliss
autor
16. kvě 2019

@lenatko91 Manžel nekouří, ale já si občas zapálím. Některé dny si nedám vůbec a někdy třeba tak 3 cigarety denně. Ale u mě nyní žádný problém zjištěn nebyl, po operaci je všechno jak má. Ale vím, že mě to neomlouvá a kouřit bych měla přestat úplně. Bohužel už jsem z toho, že se nám nedaří, někdy tak vynervovaná, že cigareta pomůže, navíc dělá v práci na směnný provoz - denní/noční (jsem recepční v hotelu), a to tomu snažení taky asi moc nepřidává 😔

denuliss
autor
16. kvě 2019

@cervickova Na dovolené už jsme byli loni i letos, letos dokonce na třítýdenní dovolené a stejně se nezadařilo. Asi budeme nějaký ojedinělý případ... 😔

denuliss
autor
16. kvě 2019

@gruyerre Jo a s tou luteální fází, to nevím... minulý měsíc jsem měla ovulaci podle ovulačního testů zhruba 16DC. A cyklus mám dlouhý 28-30 dní.

jirikmaminka
16. kvě 2019

@denuliss ja s tim mam u zakaznic teda suprove zkusenosti ale neni to jen o vlozkach i kdyz jsou dulezite take volupta detoxi caj a ostropestrec

gruyerre
16. kvě 2019

@denuliss to by mělo stačit, neměla by být kratší než cca 10 dní, tak to u tebe problém není

palja
16. kvě 2019

@denuliss dělali manželovi nějaká vyšetření krom spermiogramu? My jsme se snažili o mimi přes dva roky, jediné co jsme absolvovali, tak manžel byl na spermiogramu, ten vyšel dobře a pak byl ještě na ultrazvuku varlat, kde mu zjistili varikokelu, začal brát léky na zúžení cév a asi za dva měsíce jsem otěhotněla. Teď máme roční holčičku.

denuliss
autor
16. kvě 2019

@palja Nedělali, to myslím ani v CARu nedělají, to by musel jít přímo na andrologii, že? Právě přemýšlím, jestli by se neměl objednat na nějaké lepší vyšetření, které by prokázalo, kde je vlastně problém, protože ten nízký počet plný živých spermií a porucha viskozity je důsledek nějaké příčiny... ivf se mi opravdu absolvovat nechce, když jsem v pořádku.

kkacca
16. kvě 2019

Ahoj, mas pco, kdyz si byla na drillingu? Ja jsem ho taky podostopila a nakonec jsem šla do ivf a to vyslo..drzim palce

palja
16. kvě 2019

@denuliss my jsme právě v CARru nebyli. Zadanku na spermiogram nám napsala moje gynekoložka a žádanku na ultrazvuk varlat praktická lékařka, byl na tom na urologii, praktická nám řekla, kde se to dělá.

evula19
16. kvě 2019

ahojky, já ti snad trošku vliju naději do žil..s manželem jsme se snažili 3 roky, on ukázkový, já taky a stejně to nešlo. Od srpna jsme jezdili do CAR, 3x IUI, v březnu jsme se rozhodli, že jdeme do IVF, i když jsem se tomu bránila zuby nehty, ale pak jsem se s tím vnitřně smířila. První nevyšlo, málem jsem se vybrečela z podoby. Měli jsme jedno zmražené-takže KET, řekli jsme si, že to dáme hned a pak si kdyžtak přes prázdniny dáme pauzu. V sobotu jsem zjistila, že jsem těhotná a pořád tomu nemůžu uvěřit, že se mražáček chytl a snad se udrží. Na dovolených jsme byli, chodila jsem na speciální masáže, cvičila 4 měsíce denně Mojžíšovou, pila čaje, ...stejně nic. Zachránilo nás až IVF...Držím pěsti!!!

fandysek_1
16. kvě 2019

@denuliss doporučuju čínskou medicínu pro vás oba dva. Mě to pomohlo a po 4 letech jsem otehotnela. Držím palce. Jinak ještě se tady můžeš poradit ve skupince Ezoterika a duchovno ohledně těch minulých životů. Holky tam jsou fajn, třeba ti upřesní výklad.

katule1990
16. kvě 2019

@denuliss Ahoj, jsme na tom opravdu hodně podobně. Snažíme se dva roky, je mi 28, manžel teda o dost starší. Jediné, na co nám přišli, je taky špatný spermiogram. Akorát u nás jsou snížené všechny hodnoty (nevíc počet). Nejspíš právě to bude příčinou. Byli jsme už 4x na IUI, neúspěšně. Na IVF se ale také necítím (vůbec, když jsem zdravá), pořád doufám, že se stane zázrak.
Jinak manželovi bych doporučila toto: vitamíny (hodně dobrý by měl být Fertilan, příp. lze levnější Selzink, ale má méně složek), pozor na přehřívání (žádná sauna, vířivka, horká vana atd.), studenou sprchu na pánské partie (ideálně každý den např. po sprchování). Dobrý je také kotvičník a kořen Maca. Pokud by byly výsledky opakovaně špatné, tak ať si manžel zajde na vyšetření k andrologovi. Ale třeba to byl teď jen výkyv a příště to bude zase v normě 🙂.
Kdybys chtěla, klidně mi napiš zprávu a můžeme to probrat důkladněji 🙂.

kaja2016
18. kvě 2019

@denuliss My se takhle snazime 3 roky o druhe. Jsi mlada, mas jeste cas, zkus prvnu posledni. Casto pomaha fyzioterapie. Na netu najdes informace.-)

jirikmaminka
20. kvě 2019

Holky prosim muj graf ale asi zadna nadeje ze kdyz mam takovy pokles mam.1 den do ms :(

jirikmaminka
20. kvě 2019

A i ted den pred ms jsem zacla spinit

denuliss
autor
20. kvě 2019

@katule1990 Ahojky, děkuju moc za zprávu, manželovi už jsem naordinovala zinek, selen i kotvičník, tak uvidíme 😊 Zítra jedeme do CAR na další konzultaci a rovnou mi teď vychází plodné dny, tak se chceme domluvit na IUI. Třeba se stane zázrak 😊 To čekání je náročné, ale věřím tomu, že se to jednou podaří 👍 Hlavně neztrácet naději. Kdyby sis chtěla popovídat, klidně písni SZ. Měj se hezky a přeji hodně štěstí 🍀

katka_nedo
29. kvě 2019

@lenatko91 iqos jsou hnusy a reklama na prachy.Proste nekourit

lenatko91
30. kvě 2019

@katka_nedo s tím naprosto souhlasím. Kéž by mě napadlo, jak manžela donutit přestat

katka_nedo
30. kvě 2019

@lenatko91 Ja taky prestala,ale je to hrozne tezky.Chut mam porad.Manzel kouri,ale ten teda ac je vekove starsi,tak je plodnej az az.Jsem mu rikala,ze by mohl plodit za penize.Drzim palce,at Vam to brzo vyjde.

nita1984
30. kvě 2019

U nás se povedlo po pěti letech a jsem 23tt. Někdy to bylo opravdu náročné. Nepomohla ani koupě a rekonstrukce domu, x dovolených, koupě psa 🤷‍♀️ pomohli v CAR na 7. pokus. Oba jsme v podstatě zdraví, manžel výsledky excelentní. Držím všechny palce

evula19
30. kvě 2019

@nita1984 to jsme na tom skoro stejně🙂 nám teda po 3 letech a jsem na začátku v 8tt..ale taky výsledky excelentní, dům, pes, dovolené..nakonec IVF a jsem za to vděčná. at se vám daří!