Už nevím, jak dál... Jak pomoci k otěhotnění?

kobarka
17. dub 2021

Ahoj potřebují poradit chceme s přítelem miminko,ale nějak se nám nedaří měla jsem už 2 biochemický potrat nebo jak se to nazývá.
mate nějakou radu nebo nějaké prášky nebo cokoliv jak tomu pomoct?
poprvé jsme se radovali že budem mít miminko pak na to přišla menstruace a odešlo to.
na blbi názory ani neodepisuji..

keksik002
17. dub 2021

@kobarka jak je to dlouho co se o miminko snažíte? Zkuste se poradit s lekarem, udelaji vam i chlapovi vysetreni, muzou vam doporucit jinou cestu ;)

loylii
17. dub 2021

@kobarka biochemické těhotenství není potrat, jen opozdena MS kdy se těhotenství dobre nezalozilo. Kolik ti je let? Klidně popros svoji gyndr ať ti změří hormonální hladiny. Mě pomohl Duphaston, měla jsem málo progesteronu v druhé části cyklu. Dostala jsem ho a brala 9 dni v mesici. Vedlejší ucinky žádné. Pak jsem ještě pila Kontryhel caj a jedla listovku Femibion. Tahle kombinace zabrala po 4 měsících a bylo mi dost přes 30.

mimi1004
17. dub 2021

Mně by zajímalo, co je pro tebe blbý názor. Tímhle spoustu holek odradíš, aby ti vůbec poradily, když tě blbé názory (z tvého pohledu) vlastně nezajímají 🤔

anet_98
17. dub 2021

Kamarádka byla podle gynekolozky úplně ok, ale pak se z krve zjistilo, že má problémy se štítnou žlázou. Bylo to tím a pak otěhotněla bez problémů.
Zkus nasadit kyselinu listovou, dobře jsou i bylinné kapky gynex a pokud to nezabere, poradit se s dr.

amazonkajanik
17. dub 2021

@kobarka jak píše @mimi1004,blbý názor může být v podstatě dobře mířená rada,jen třeba blbě podaná. Asi takhle,co jste doposud dělali pro to,aby se povedlo? Co lékaři? Já měla biochemka ale taky třeba rozházený cyklus, stres,hormony v kelu a hlavně biochemko přišlo po potratu,před tím 2roky snažení,kdy se zjistilo paradoxně až u obvodaka na preventivce,že mi lítá štítná žláza ...

palja
17. dub 2021

@kobarka ahoj, jak dlouho se snažíte? Mně pomohl čaj od mojzisove (2 šálky denně), drmek (2 tobolky denně) a fertiprona (2 sáčky denne6do ovulace, po ovu jeden). Dále sledování bazální teploty, zjištění ovulace, abych věděla, jak funguje moje tělo.

kobarka
autor
17. dub 2021
priefi
17. dub 2021

@kobarka loni jsme se rozhodli, že bychom rádi 3.miminko. 3x na mě čekalo //, 3x jsem o to přišla (během 4 měsíců, z toho jsme se jeden nesnažili a chránili se). Nevědělo se, čím to je. Pak z mi vzali krev a měla jsem hodně nízké D a snížený zinek. Co vím, je důležitý i selen a železo. Takže zkus si tohle zkontrolovat. A jakou máš MS, nemáš hodně velké kusy sliznice? To by mohl být problém s málo železem.

zelenaesmolda
17. dub 2021

@kobarka
resila bych to s lekarem,muze tam byt zdravotni pricina ale taky nemusi,psychika dokaze divy.

kobarka
autor
17. dub 2021

@zelenaesmolda dobrý den Ano s tou psychikou mate pravdu ..

kobarka
autor
17. dub 2021

@priefi dobrý den menstruace přichází jak chce právě no furt to mám každý měsíc jinak
asi je lepší jsi zajít na vyšetření protože už je to na hlavu no

levandule_k
17. dub 2021

Vitamíny pro sebe i partnera, déčko, zinek, kyselina listová, zinek, éčko. Čaj kontryhel, ale čaj nekombinuj s gynexem, buď jedno, nebo druhé. Některé látky jsou totožné, tak ať se nepředávkuješ. Kontryhel se pije od začátku cyklu do ovulace. Drmek neužívat s léky na štítnou žlázu a užívá se obvykle od 16. dne cyklu. Cviky na pánevní dno např. Mojžíšová. Nicméně je otázka, jak se dlouho snažíte a jestli není na čase vyhledat lékaře, ať nemarníš čas.

priefi
17. dub 2021

@kobarka pokud je to různé, jsou to hormonální výkyvy. Takže hodně holek doporučuje kapky gynex, nebo kontryhel

levandule_k
17. dub 2021

@priefi @kobarka ten kontryhel toho umí víc, upevňuje plod v děloze, jelikož posiluje ochablé svalstvo. https://www.bylinkyprovsechny.cz/byliny-kere-st... Nicméně pokud je příčinou potratu, ochablé svalstvo doplnila bych to cvičením.

levandule_k
18. dub 2021

@kobarka Jak dlouho se snažíte a máš nějakou potvrzenou diagnózu? Ono by bylo dobré to řešit na gyndě, nebo v CARu, můžete mít problém, který čaj, nebo cvičení nespraví. Naše imunita dokáže vyprodukovat látky, co zničí spermie, nebo plod, protože to bude považovat za vetřelce. (Jen mě to napadlo, strašit nechci.)

raquelka
18. dub 2021

My se s manželem snažili 15mesicu.. Brala jsem listovou zeleninu pak fertipronu, manželovi jsem koupila vitaminy. Dokonce jsme pili i čaje na plodnost.. Pak jsme pili i Macu.. No nakonec při poslední menstruaci před letem jsem to pustila z hlavy a vybodla se na vše že budu řešit mimčo až po létě na klinice.. No a pak se zadařilo a teď máme maleho chlapečka🥰 u mě to byla psychika může to být taky jedna z příčin u tebe.. Věř mi hodně jsem brečela a toužila po dítěti.. Budu ti držet palce ať máš krásné a zdravé miminko

priefi
18. dub 2021

@levandule_k to jsem nevěděla, že příčina může být ochablé svalstvo. Ale to se asi jen tak nezjistí, že zrovna toto je příčina, že?

levandule_k
19. dub 2021

@priefi No jestli máš sedavé zaměstnání, nějaký problém se zády, hledala příčinu i v ochablém svalstvu, v těle vše souvisí se vším. Nikdy jsem to neřešila úplně s odborníkem. Já jsem napřed znala cvičení dle Mojžíšové ve smyslu, vím orientačně o co jde, ale přesné cviky neznám. Mojžíšová se musí poctivě odcvičit např. 30 minut denně 3 krát týdně, plus se dělá mobilizace kostrče. Tady je nějaké podrobnější info o tom cvičení. https://www.vitalia.cz/clanky/metoda-ludmily-mo... Jednou jsem si říkala, bylo by dobré se trochu připravit na těhotenství po fyzické stránce a skočila na mě reklama na facebooku na cviky na aktivaci pánevního dna. http://www.ditevitano.cz/tajemstvi-panevniho-dn... Kurz jsem si koupila, lektorka tam ukazuje cviky, jak si uvědomit hluboké svaly našeho pánevního dna (netušila jsem, že vůbec takové svaly mám) a jak je aktivovat. Výhoda je, že to není fyzicky ani časově náročné. Cvičí se to 3 krát, 4 krát denně cca 1-2 minuty a je jedno, jestli budeš u toho sedět, nebo ležet. Ty svaly se uvolní, pak se "cvičí" samy při chůzi. PS. není to zatahování svěračů, to ani lektorka nedoporučuje. Já jsem třeba 3-4 dny nic necítila, jen si to spíš představovala mentálně, že to cvičím, až pak jsem ucítila, že tam něco pracuje a hýbe se. Když nad tím tak přemýšlím, obrátila bych se na nějakou fyzioterapeutku, co cvičí pánevní dno. Nevím, jak to umí poznat a řešit na gyndě v jakém stavu máš svaly, to by se musel vyjádřit nějaký gynekolog/gynekoložka. Když si zagooglíš, tak některé fyzioterapeutky píšou o cvičení pánevního dna na svých stránkách např. tady. https://www.fyziomami.com/cs/cviceni-po-porodu/

tasimia
19. dub 2021

@kobarka a co je pro tebe blbý názor? Nepíšeš více info. Jak dlouho se snažíte atd. Víš co je blbý? Snažit se třeba devět let, to je na hlavu 🙂).

veruuu_kubesovic
19. dub 2021

a jak dlouho se snažíte? nemáš třeba podváhu? já jsem dost štíhlá i proto mám s otěhotněním problémy a je třeba brát od začátku snažení kyselinu listovou, nebo aspoň jí mít dostatek ve stravě 🙂 já poprvé otěhotněla sotva jsme se začali snažit, podruhé to trvalo rok...teď se snažíme potřetí...
jinak gynekolog mi říkal, že hlouběji bude řešit problém, proč neotěhotním z nechráněného sexu až po roce snažení, dřív to prostě nemá smysl, pokud tě třeba netlačí věk....podruhé když jsme se snažili o prcka, tak mi pomohla až Fertiprona, brala jsem jí 3měsíce a hned jsem otěhotněla 😉

priefi
19. dub 2021

@levandule_k děkuji za obsáhlé info, pokud se někdy zase rozhodneme zkusit třeťátko, zaměřím se na to. Každopádně posilování pánevního dna jsem dělala po porodu, tak to asi bude podobné.

ddaggmmarr
19. dub 2021

https://www.zivotsdetmi.cz/11-jak-otehotnet-a-n...
Mi pomohlo zaměřit své myšlení jinam. Mám za sebou taky potrat a psychicky jsem byla z toho špatná. Do toho jsem měla gynekologické problémy, ale fakt důležité je psychicky se srovnat... Jo a hodně si myslím, že mi pomohl směs čaje od Mojžíšové na podporu těhotenství

journals
19. dub 2021

Asi to bude zrovna ta blbá rada a dotaz. Ale také by mě zajímalo jak dlouho se snažíte? Tipuju, že chvilku, jen hlava je moc divoká. Z toho co píšeš mi to spíš vyznívá na brzké testování a pak trochu opožděnou menstruaci - která může být zpožděna třeba i kvůli stresu - té hlavě. Takže podle toho co píšeš bych se nejdřív hlavně uklidnila. Uklidila si v hlavě, dala se nejdřív psychicky do kupy, srovnala se sama se sebou a pak se na to třeba zase vrhla.