Ahoj holky, řešila některá z vás, že máte tuhé pánovní dno (přeaktivované) a je potřeba ho uvolnit? Mám za sebou mobilizaci páteře, mám jeden cvik na břiše na uvolnění. Jak jste řešily? A povedlo se uvolnit? Pokud ano, po jak dlouhé době? Děkuju 🙂
Byla jsem na mobilizaci pres konecnik. Mooc prijemna zalezitost :/ Nicmene jsem to pry mela fakt ztuhle. Dva mesice po te jsem otehotnela..
@jednaholkaa a ako sa prejavuje ta ztuhlost? Citila si to nejak?
Byla jsem i fyzioterapeutky, cvičila jsem Mojžíšovku a uvolnění přes konečník. Nesouviselo to s těhotenstvím, ale s jiným gym. problémem,. který se nakonec vyřešil operací 🙂
My jsme se snažili o miminko 3 roky! Na přelomu března/dubna jsem začala chodit k fyzioterapeutce na cvičení podle Mojžíšové a v květnu mi přes konečník zmobilizovala kostrč a cyklus na to jsem otěhotněla! Takže já tohle jenom doporučuju. I když to není nic příjemného, dá se to vydržet 😊
Holky moc díky. Uvidíme jak se povede. Brala jsem Clostil a ten nezabral (2 měsíce 1 tabletku, tento měsíc jsem bez), mám za sebou mobilizaci a jak píše @jednaholkaa nebylo to příjemné, ale dalo se to. Mojžíšovou moc cvičit nemám, mám uvolňovat a její cvičení spíš posiluje.. Tak snad se povede 🙂
@jatva Citit se to neda. Ale vetsinou to ztuhle panevni dno znamena krivou panev i, svalstvo je nerovnomerne zkracene a vychyli panev. Pak jsou nohy ruzne dlouhe a i ruzne flexibilni. Kdyz me fizio meril ty nohy, ruzne s nima hybal a bylo videt ze mam kazdou jinak. Ale sama bych si niceho nevsimla..
@jednaholkaa pardon že obnovují tohle téma ale začalo mě zajímat také se snažíme o miminko. To znamená že když mi kdysi řekli u ortopeda že mám o 1 cm kratší mohu tak to s tím může souviset že bych měla ztuhlou pánev??
@janickazabicka No, ta panev je asi na krivo, kdyz je jedna noha kratsi a druha delsi. Oni jsou obe stejne, akorat jedna je "zavesena" na panvi vys a druha niz, takze panev neni v rovine. To muze zpusobovat nerovnomerne ztazeni svalu panevniho dna.. pro otehotneni by panevni dno melo byt uvolnene, ne ztazene. Ale nejsem doktor, takhle jsem to pochopila od fyzioterapeuta.. Takze pri snaze o otehotneni neni od veci si k nejakemu dobremu zajit.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Skor mam opacny problem, ale citala som, ze Mojzisovej metoda je na to dobra a chystam sa na seminar do iq akademie na panvove dno. Tiez tam riesia uvolnovanie