Uvolnění pánevního dna

jsmnk
18. črc 2018

Ahoj holky, řešila některá z vás, že máte tuhé pánovní dno (přeaktivované) a je potřeba ho uvolnit? Mám za sebou mobilizaci páteře, mám jeden cvik na břiše na uvolnění. Jak jste řešily? A povedlo se uvolnit? Pokud ano, po jak dlouhé době? Děkuju 🙂

jatva
18. črc 2018

Skor mam opacny problem, ale citala som, ze Mojzisovej metoda je na to dobra a chystam sa na seminar do iq akademie na panvove dno. Tiez tam riesia uvolnovanie

jednaholkaa
18. črc 2018

Byla jsem na mobilizaci pres konecnik. Mooc prijemna zalezitost :/ Nicmene jsem to pry mela fakt ztuhle. Dva mesice po te jsem otehotnela..

jatva
18. črc 2018

@jednaholkaa a ako sa prejavuje ta ztuhlost? Citila si to nejak?

tercasv
18. črc 2018

Byla jsem i fyzioterapeutky, cvičila jsem Mojžíšovku a uvolnění přes konečník. Nesouviselo to s těhotenstvím, ale s jiným gym. problémem,. který se nakonec vyřešil operací 🙂

monikaa91
18. črc 2018

My jsme se snažili o miminko 3 roky! Na přelomu března/dubna jsem začala chodit k fyzioterapeutce na cvičení podle Mojžíšové a v květnu mi přes konečník zmobilizovala kostrč a cyklus na to jsem otěhotněla! Takže já tohle jenom doporučuju. I když to není nic příjemného, dá se to vydržet 😊

jsmnk
autor
19. črc 2018

Holky moc díky. Uvidíme jak se povede. Brala jsem Clostil a ten nezabral (2 měsíce 1 tabletku, tento měsíc jsem bez), mám za sebou mobilizaci a jak píše @jednaholkaa nebylo to příjemné, ale dalo se to. Mojžíšovou moc cvičit nemám, mám uvolňovat a její cvičení spíš posiluje.. Tak snad se povede 🙂

hermij
19. črc 2018

@jsmnk Tak zkuste jen prodýchávat. Leh na zádech, dlaně na podbřišek a prodýchávat. Klidně i půl hodiny! Ideální do postele před spaním.

jednaholkaa
19. črc 2018

@jatva Citit se to neda. Ale vetsinou to ztuhle panevni dno znamena krivou panev i, svalstvo je nerovnomerne zkracene a vychyli panev. Pak jsou nohy ruzne dlouhe a i ruzne flexibilni. Kdyz me fizio meril ty nohy, ruzne s nima hybal a bylo videt ze mam kazdou jinak. Ale sama bych si niceho nevsimla..

janickazabicka
9. únor 2019

@jednaholkaa pardon že obnovují tohle téma ale začalo mě zajímat také se snažíme o miminko. To znamená že když mi kdysi řekli u ortopeda že mám o 1 cm kratší mohu tak to s tím může souviset že bych měla ztuhlou pánev??

jednaholkaa
10. únor 2019

@janickazabicka No, ta panev je asi na krivo, kdyz je jedna noha kratsi a druha delsi. Oni jsou obe stejne, akorat jedna je "zavesena" na panvi vys a druha niz, takze panev neni v rovine. To muze zpusobovat nerovnomerne ztazeni svalu panevniho dna.. pro otehotneni by panevni dno melo byt uvolnene, ne ztazene. Ale nejsem doktor, takhle jsem to pochopila od fyzioterapeuta.. Takze pri snaze o otehotneni neni od veci si k nejakemu dobremu zajit.