Utrogestan, pomohl vám k mimi?

pettyynka
19. únor 2017

Ahoj holky, chtěla jsem se zeptat, už 8 měsíců se snažíme o mimčo a stále nic. Kamarádka mi doporučila zajít si pro utrogestan, ale doktorka mi říkala, že mám přijít až po roce, pokud se nám to nepovede dřív.. už jsem jednou po revizi, tenkrát to bylo napoprvé, ale bohužel jsme v osmém týdnu o to přišli. Máte s tím utrogestanem zkušenosti, pomohl vám k mimču? Myslíte si, že mám zkusit zajít k doktorce, jestli by mi ho napsala, nebo ještě počkat? Díky

no_title
19. únor 2017

Je to nesmysl, Utrogestan je lék k upravení cyklu ne k otěhotnění. Bere se cca od 17. DC 8 dní a do týdne po vysazení přijde MS. Obvykle ho dostávají ženy s nepravidelným nebo žádným cyklem (to byl můj případ) Je to hormon progesteron, takže hypoteticky, kdyby došlo k otěhotnění, tak ano, pomůže udržet embryo. Ale má takovou nepříjemnou vlastnost, že pokud ještě neproběhla ovulace, tak ji skoro spolehlivě zablokuje, takže šanci na otěhotnění spíše sníží... Spíše pokud jste už prošli revizí, tak byste Utrogestan mohli brát po zjištění těhotenství, sníží to pravděpodobnost potratu z důvodu nekvalitního žlutého tělíska.
Po zkušenostech bych ti spíše doporučila vysledovat, jestli probíhá ovulace (1 měsíc dělat denně ovu testy nebo měřit bazální teplotu, ale nejspolehlivější je folikulometrie u doktorky - je to jen ultrazvuk zhruba v půlce cyklu). Pokud by neprobíhala, dá se to řešit léky (ale jinými než je Utrogestan). Pomoct si můžeš i bylinkami a vitamíny, můžeš ze začátku zkusit Inofolic (zkvalitní vajíčka, takže i sníží pravděpodobnost potratu) a kontryhel prvních 14 dní cyklu.

pettyynka
autor
19. únor 2017

Jj ovulaci vím, že mám, dělala jsem si testy i už to poznám.. beru femibion, protože mám mutaci mthfr a tělo neumí zpracovávat samotnou listovku. Zkoušela jsem kontryhel i gynex, macu a nic, tak právě mě poradila kamarádka ještě tohle, že to brala od ovulace, že to pomůže k uhnízdění a udržení.. nebo prý duphaston..

dzejnany
19. únor 2017

ano jak se píše viz výše. Já jej brala na úpravu menzes a doktorka mi řekla, že u toho můžu otěhotnět, ale neřekla mi, že jakmile ho začnu brát ten 15 DC tak se mi ovu stopne a začne působit hormon, aby se případné vajíčko uvnitř udrželo. Takže jsem tak 3 měs zbytečně se testovala a vyhodila za ovu testy nehorázne peníze a ovu jsem ani jednou neměla, protože mám delší cykly a prostě do 15 dne nikdy mi ovu nepřišla. Já ted začala užívat gynex, mám jej druhý měsíc a před měsícem mi pomohl k pravidelnosti MS, ted čekám co bude, mám dva dny spoždění 🙂.

dzejnany
19. únor 2017

@pettyynka utrogestan se pak bere na udržení, ale ten se podává spodkem. Já brala léky na pravidelnost.

pettyynka
autor
19. únor 2017

Jj já to tak myslela, brát to až po ovulaci, aby proběhla a k udržení. Cyklus mám pravidelný, ovulaci taky.

pettyynka
autor
19. únor 2017

@dzejnany
A jak dlouho se snažíte vy?

dzejnany
19. únor 2017

@pettyynka v srpnu 2015 jsem přestala brát antikoncepci, pak půl roku klid a co jsme na to fakt hupsli, tak mám rozházenou MS, takže jsem už mimi oplakala a ted se snažím nějakým způsobem rozhýbat menzes! Takže poprvé v životě jásám, kdyži krvácím 🙂. Ale už jsem to hodila za hlavu, mám doma 2,5 dceru, takže příroda asi chce, aby jsme zůstali u jednoho. Po tom půl roce jsem se testovala ovu testy, pak těhu testy. VYhodila jsem za to majland. Ted asi cca 2 měs jsem úplně vypla, netestuji se, tulíme se když máme náladu a těsím se v září do práce. Musela jsem obrátit, už jsem nedokázala fungovat normálně. Toš tak 🙂

dzejnany
19. únor 2017

@pettyynka a proto jsem začala brát od minulého měsíce ten gynex, nejen na to aby se dole vše rozhýbalo jak má, ale taky prej pomáhá na psychiku, takže se mi podařilo vypnout. Další krok byl, že prodávám věci po dceři. Prostě se připravuji do práce a malou na školku 🙂.

dzejnany
19. únor 2017

@pettyynka a ještě dodatek, že dcera přišla ani nevím jak. Vysadila jsem HA a snad neuběhli 3 měs a byla jsem těhotná. Takže tato situace mě dost vykolejila, jaktože dřív to šlo a teď ne!

pettyynka
autor
19. únor 2017

@dzejnany tak to máš fajn, že už máš jednu princeznu doma 🙂 třeba to vyšlo teď, když už máš 2 dny zpoždění ;) držím palce! Je dobře, že se Ti už podařilo vypnout. Já se to taky snažím neřešit, ale ten 1dc mě to stejně mrzí a říkám si, co můžu udělat víc pro to, aby to vyšlo..

dzejnany
19. únor 2017

@pettyynka jj...to samé si taky pokládám, co udělat ale u mě abych zase správně naskočila 🙂. Tak se budeme navzájem na dálku psychicky podporovat. Držím palečky.

pettyynka
autor
19. únor 2017

@dzejnany no my to poprvé právě taky neplánovali a popravdě jsme se ani nesnažili, jednou jsme si nedali pozor a bylo.. bohužel to v 8 tydnu zamlklo.. tak jsme si mysleli, ze az se zacnem snažit, bude to hned.. a ono ne..

pettyynka
autor
19. únor 2017

@dzejnany
Děkuji, taky moc držím palečky! S tím utrogestanem asi teda ještě počkám a jestli půjdu po roce snažení k doktorce, zeptám se jí na to..

leikkka
19. únor 2017

já ho brala 3x jen při IVF na udržení mimča a vždy pomohlo🙂

pettyynka
autor
19. únor 2017

@leikkka tak to je dobře, že to pomohlo ;) a můžu se zeptat, proč jsi byla na ivf? Byl u Tebe problém s ovulací nebo se dlouho nedařilo? Vim, že mi do toho nic není, tak klidně neodpovídej.. jen by mě zajímalo, když by se nám nedařilo vic než ten rok a treba by zjistili, ze jsme oba v pořádku, jestli by nas na ivf poslali taky, nebo bychom museli jeste čekat.. vubec nevim, co to pak po tom roce nezdaru obnáší, jen mi doktorka řekla, ze by nas pak poslala do toho centra asistovane reprodukce..

leikkka
20. únor 2017

@pettyynka ahojky v pohodě. gynekologický problém - endometrioza 4. stupně, jeden vaječník, jeden ucpaný vejcovod, přirozeně 1% úspěšnosti a riziko mimoděložního těhotenství 99%, absolvovala jsem 2 náročné operace, u nás nešlo o nedaření, ale holt o nemoc. Většinou se po roce snažení,kdy se nedaří hledají další možnosti, jak pomoci - buď - IUI - ta u nás představovala stejná rizika jako přiorzeně a i úspěšnost a nebo IVF, díky tomu mám za sebou 3 IVF - těhotenství - 1x neúspěšně a 2x úspěšně ( jedno ukončeno porode a jedno zamlklý potrat kvůli autonehodě) a potom 1x přirozené těhotenství.

leikkka
20. únor 2017

jinak jsi udělala dobře - vše hodit za hlavu. tak se nám povedlo i to přirozené těhu - po potratu jsem dva měsíce byla psychicky rozhozená, nemoc se stále s každou MS vracela, léky nezabíraly, vnitřně jsem se smířila s tím, že holt bude synek jedináček, vše jsem po něm prodala, užívali jsme si jako rodina a za dva měsíce od potratu se podařilo. Pak jsme chtěli ještě třetí, a říkali si, že to zase zkusíme, ale ten koloběh - milovat se v době ovulace, každá příchozí MS rozhodila nervy, nebavilo nás to, vzdali jsme to - příroda je mocná čarodějka, nedá se přelstít. Nesnažíme se a snažit už se nebudeme. Jsme rádi za děti, které máme 🙂 Soustřeď se na tvoji princeznu a na návrat do práce a má-li se zadařít zadaří se. Přistupuješ k tomu dobře. Pokud mohu doporučit - gynex super, taky jsem ho brala, ale nebylo při mé nemoci ono, v tvém případě super, za mě vede čínská mediciná. Zdolala moji nemoc, teď sice po 3 letech se vracím k léčbě čínské medicíny, neboť se zase příznaky vrací, ale stačil 1m a už se cítím zase oki. Hormony nic nevyřešíš🙂 Co se týká toho utrogestanu - k tomu aby jsi otěhotněla ti nepomůže, ale aby se mimčo udrželo může pomoci, já bych už vše nechala na přírodě a pomáhala tomu přírodně - viz. čínská medicína. Hodně štěstíčka 🙂

pettyynka
autor
20. únor 2017

@leikkka To je mi líto, čím jste si vším museli projít ☹ Muselo to být hodně náročné.. Je super, že jste se dočkali třech dětiček a jste teď šťastná velká rodinka!

leikkka
20. únor 2017

v pohodě, v neděli už to bude 5 let od té nejbolestivější zprávy, slavíme to jako druhé naše narozeniny a svátek dcery, který zrovna na ten den vychází 🙂 máme dva kluky, bohužel o dcerku jsme přišli 🙂 ale i tak jsme šťastni 🙂

kokoska321
23. únor 2017

holky, já jsem pár dní po spontánním potratu v 6tt. Revize nebyla naštěstí nutná. Co se týká utrogestanu, mně doktor říkal, že se můžeme začít snažit za tři měsíce a měsíc předtím mám začít brát utrogestan. Takže byl měl i podpořit dělohu, aby se v ní plod udržel..