Utrogestan - polykat nebo zavádět?

monikafrystakova
8. pro 2014

Holky, jak to mate? Nekdo mi radi polykat nekdo rika zavadet..... Pry je to jedno.....

evaamy
8. pro 2014

V pribalovem letaku píšou zavádět..

monikafrystakova
autor
8. pro 2014

@evaamy segra ho mela taky a prave mi psala, ze polykala..... tak nevim..... 😒

amabilis
8. pro 2014

@monikafrystakova Záleží na každém. Polykání je pohodlnější, ale dost lidem se po něm dělá špatně. Zavádění má zas svá specifika. Já ho brala jen měsíc a radši přešla na Duphaston. Ten je úplně v pohodě 🙂

jimmy1
8. pro 2014

@monikafrystakova zavádět, polykání má dle mého gyndr jen asi 15%-ní účinnost oproti zavádění... a navíc ty nežádoucí účinky při polykání

cabo
8. pro 2014

Zavadet. I me dr.rikala,ze pri polykani neni lek tak ucinny!

maryen.k
8. pro 2014

Holky, pokud je dotyčná těhotná, tak určitě zavádět, je to přímo i v letáku napsané. Ale určitě bych se držela pokynů lékaře..

berblin
8. pro 2014

@monikafrystakova též se přikláním k zavádění. Ani si nedokážu představit utroš spolknout ...

gosa22
8. pro 2014

když ho máš na rovnání cyklu, tak se většinou polyká...v těhu pouze zavádí 😉

diamanta
8. pro 2014

já brala v obou těhotenstvích, po krvácení a na udržení...vždy mi řekli polknout (už v nemocnici) a tak jsem to dělala. Teď mě překvapila tato diskuse, že to je lék na zavádění. Ale obě těhot. jsem donosila úspěšně, nutno dodat.

sisinka74
9. pro 2014

kamoska cekala po ivf dvojky, jen polykala, ja ho 5 mesicu zavadela, 8 denne. Mne bylo po nem priserne, kdyz jsem ho polkla

zabzulka
9. pro 2014

já jsem polykala, brala 6 denně kvůli špinění a nechtělo se mi tam "hrabat", ptala jsem se dr. a říkal, že je to jedno..tak si vyber 😒

monikafrystakova
autor
9. pro 2014

@diamanta no segra byla pred skoro ddvema lety tehotna a taky ho normalne polykala..... Proto me prekvailo, ze se ma teda zavadet..... 😕

monikafrystakova
autor
9. pro 2014

@zabzulka no, prave, ze mne se tam taky nechce moc ,,hrabat,, .....

zabzulka
9. pro 2014

@monikafrystakova to chápu, mi to vzhledem k silnému špinění dělalo neplechu, po dvou, třech dnech zavádění jsem šla k dr. se zeptat a ten mi doporučil ho normálně užívat. Měla jsem obavy, abych si tam nezanesla infekci, i přes důkladnou hygienu, tak jsem ho pak šest týdnů do 12tt jedla. Co se týče negativních účinků, nepociťovala jsem žádné nevolnosti, jen opravdu velkou únavu, na to mě upozornil, brala jsem 3x2 denně.

monikafrystakova
autor
9. pro 2014

@zabzulka tak aspon, ze to mam teda od nekoho potvrzene, ze je to jedno 🙂

barborka09
9. pro 2014

@monikafrystakova Dr. mi řekl ať ho polykám, ale bylo mi po něm stašně špatně. Jelikož jsem se v letáku dočetla že je možné ho i závádět, tak jsem volala dr. jestli to tak mohu řešit a bylo mi to dovoleno. Takže jsou možné oba způsoby - mám vyzkoušeno.

monikafrystakova
autor
9. pro 2014

@barborka09 diky 🙂

diamanta
9. pro 2014

@barborka09 aha, tak ono to možná je i tím jestli člověk krvácí nebo ne či jak silně....já měla masivní krvácení, a o zavádění nepadlo slovo, leták jsem nestudovala, nevolnosti jsem neměla ani těhotesnký ani jiný, jen nechutenství. A také jsem brala do konce prvního trimestru..

evcann
9. pro 2014

@monikafrystakova je to jedno, to, že by při polykání mel 15% účinek je nesmysl. Má to v tehotenství lepsi ucinek pri zavadeni, ale jen minimální, takže uzivani je mozne oboje

jge
9. pro 2014

Me polykani nedelalo dobre, tak jsem zavadela....

den89
9. pro 2014

Mě Dr. řekla, že pokud mám citlivý žaludek tak zavádět, jinak polykat. Ptala jsem se i kamarádky lékárnice a říkala, že se to zavádí pouze v těhotenství. Takže ho už týden polykám, ale ty stavy co zažívám každý den v práci ráno, jsou strašné. Zrovna teď mám takovou slabší chvilku ☹ jsou jako na kolotoči.

linee
9. pro 2014

@monikafrystakova ja polykam, protože spinim. Kdybych nespinila, zavadela bych. Takze spise bych se zeptala, z jakeho duvodu ho mas. V letaku pisou oba zpusoby.

monikafrystakova
autor
9. pro 2014

@linee je to preventivne..... jsem v 5tt 🙂

linee
9. pro 2014

@monikafrystakova pokud ti k tomu Dr. nedal instrukce, tak zavadej. A samozrejme at vse probiha, jak ma🙂

nora88
9. pro 2014

Beru ho teď tenhle měsíc poprvé a dr. řekl že lepší polknout, že tak mi to jde přímo do krve. Chtěla jsem i zavádět, ale opravdu se mi nechce. Nemám po něm žádné nežadoucí účinky.

ajriska
9. pro 2014

V prvním těhotenství jsem zaváděla dva ráno a dva večer..V duhém jsem ho nebrala a teď doufám, že těhotná nejsem..že je to jen příznak blížící se MS, kterou mám nepravidelnou (poslední 6.10.) minulý týden mi byla dělaná cytologie, tak snad to jen mešká.

lara2010
9. pro 2014

Ja si zavadzam. 1. lepsie sa vstrebe 2. neskodi tak jatram