Utrogestan? Nebo počkat?

11. pro 2020

Už asi tři čtvrtě roku se snažíme o miminko a teď 4 měsíce zpátky sleduji ovulaci a tak podobně. No problém je s krátkou luteální fází. Ale řekla bych že se to tak nějak pomalu samo spravuje. Samozřejmě už držím v ruce Utrogestan od doktora a teď přemýšlím jestli ho začnu brát nebo jestli ještě jeden měsíc počkám. První měsíc byla ovulace 24 DC a menstruace následně 10 dní nato. 2. Měsíc byla ovulace 18 DC a menstruace 9 dní nato. 3. Měsíc byla ovulace 16 DC a menstruace 11 dní nato. A tento měsíc mám ovulaci 14 DC, což mi konečně přijde že je to alespoň trochu veprostřed cyklu. No samozřejmě nás čekají Vánoce A to všechno, kdyby náhodou byly nějaké vedlejší účinky. Říkám si že tomu dám ještě jeden měsíc. Co vy byste dělali? Zase si říkám že snad není možný že bych to dostala už po 24 dnech i když u mě je možné všechno... Vím že je to hloupý dotaz dotaz, ale každá slova útěchy i každý názor mě pomůže protože miminko si moc přejeme.

leeeeeena
11. pro 2020

Tak já taky beru třeba utrogestan....aby se mi upravil nejen cyklus, ale také dr říkal že to podporuje případně otěhotněni. Já bych ho nasadila, každopádně Vám to neuškodí, myslím že právě naopak 🙂 taky se snažíme o prcka

autor
11. pro 2020

@leeeeeena a máte nějaké vedlejší účinky? Já se nemůžu rozmyslet, měla bych ho brát od zítra. Pořád ten cervik ve mě hlodá co kdyby to dopadlo i bez toho. Na druhou stranu když to zase nedopadne tak si budu říkat jak jsem pitomá proč jsem to nebrala atd...
Mohu se ještě zeptat jaké máte dávkování?

nikicka
11. pro 2020

Taky beru Utrogestan, beru 1-0-1 A vedlejší účinky nemám žádné 😊 nasadila bych ho 🍀

lotosek
11. pro 2020

Já beru 1-0-1 vaginálně, akorát mám z toho asi citlivější prsa.

rickym
11. pro 2020

Mě pomohl i Pyridoxin na prodloužení LF.

autor
11. pro 2020

@nikicka děkuji za poznatek 😊 taky se snažíte otěhotnět?

@rickym to už jsem zkoušela 😁 i mojžíšovou a podobný blbosti
A kdyby to náhodou klaplo řekli byste si o další balíček?

leeeeeena
11. pro 2020

Žádné vedlejší účinky nemám,krásně mi to sedlo. Beru 2x denně...rano a večer po dobu 10ti dní...vzdy 17ty den po ms. Myslím že to vážně není na škodu, dr vědí co dělají🙂

kocila
11. pro 2020

já třeba ustrogestan vůbec nesnesu, protože mi zhoršuje šíleně astma a nemůžu dýchat, nicméně ti ustrogestan nebo jakýkoliv jiný progesteron může pomoci prodloužit LF...jen se skutečně musí nasadit po ověřené ovulaci, jinak by mohl napáchat více škody než užitku

patricia212
11. pro 2020

Tiež odporúčam vaginálne - príznaky jedine mierne nafúknuté brucho, ale to máme na Vianoce asi všetci 😀🤭 určite to zato stojí 😊 ja ho užívam ešte doteraz a už som 8+2 tt

autor
11. pro 2020

@patricia212 nafouknuté břicho mám i bez něj 😁 to se mám na co těšit 😁

Holky ještě poraďte. Mám brát 1-0-1 ale ráno to fakt nejde, každý den vstávám brzo k malýmu a musím lítat. Myslíte, že to stejné by bylo 0-0-2? Nebo jenom jednu večer?

patricia212
11. pro 2020

Ja som od začiatku brala 2 večer a potom 2 ráno dve večer po otehotnení 😊

nikicka
11. pro 2020

Taky se snažíme, jsem teď po třetím IUI

autor
11. pro 2020

@nikicka já doufám že nedojdeme tak daleko, moc si přeji druhé ale s partnerem jsme tak nějak rozhodnutý, že zatím jenom přirozeně. Ale už držím Utrogestan v ruce 😁😁

levandulka_fialova
11. pro 2020

Brala bych 1-0-1, ráno jsem zavedla a normálně vstala a fungovala. Ono to nevypadne 😉

nikicka
11. pro 2020

Chápu.. na spermiogramu partner byl? 🙂

merope
11. pro 2020

S utrogestanem si prostě přečti příbalák na nežádoucí účinky - co jsem kde četla a na co je potřeba si dát pozor:
- únava, pokud bereš víc, tak větší únava, je potřeba dost spát, pokud možno neřídit auto, ale to je skoro jedno, jestli kolem Vánoc nebo jindy (a teda v těhotenství je ta únava pak možná pořád a u mě už teda trvá přes 2 roky od otěhotnění a porodu 🙂 )
- chuť k jídlu - já začala příšerně nabírat a když jsem to řešila s doktorkou, tak mi řekla, že tam není vůbec žádný důvod, aby se přímo z prášků nabíralo - ale je to přesně o té chuti k jídlu

autor
11. pro 2020

@nikicka jelikož jsme už jedno dítě splodili tak doktor řekl že není důvod dělat spermiogram. Ale objednala jsem si konzultaci u jiného a ten se spermiogramem souhlasí cca za dva měsíce až zkusím ten Utrogestan.

autor
11. pro 2020

@merope na pribalaku je, že pokud se zavádí nebyly prokázány žádné vedlejší účinky 🤷

autor
11. pro 2020

Děkuji moc všem, mám do zítra na rozmyšlenou. Jen se nechci tlouct na konci měsíce do hlavy, tak zvažuji. Partner zase ať to neberu, že bude tenhle měsíc pohoda a určitě to klapne... Zase je to poprvé co mám ovulaci opravdu uprostřed, na druhou stranu to nic neznamená, dostat to za 8 dní prostě mužů, jen bude kratší cyklus...no zítra asi dám vědět 😁😁😁 jinak tu únavu jsem mela celý první trimestr s prvním dítětem, spala jsem i ve stoje a to bez hormonů 😁

nikicka
11. pro 2020

Taky už jedno máme, takže je blbost aby spermio bylo pořád stejný. Tělo se mění kompletně každý 3 roky.

lotosek
11. pro 2020

Doktor je vtipálek s tím spermiogramem. Ty výsledky se můžou měnit velmi rychle.

juliiiie
11. pro 2020

Ahojky 🙋🏼‍♀️ Já jsem na tom docela podobne, taky mám teď utros před sebou a nevím zda jej brát tento cyklus? Taky jsem chtěla ještě tento měsíc do konce roku počkat normálně, ale když už jsem doufala, ze se to teď podaří, tak jsem predvcirem dostala MS, tak mě zase přítel říká, ať ho tento měsíc nasadime 😁🙈 který den cyklu teď jsi? A jak zjistujes přesně ovulku? Mas kontrolu utz u doktora? Nebo meris BT a ovul.testy??

merope
11. pro 2020

Já jenom zaváděla - takže ta únava a chuť k jídlu tam je. Ale jako takhle - ono to je fakt dobré pro udržení, takže bych se nebála a klidně užívala, pokud nemáš nějaký fakt vážný důvod, proč ne.

autor
11. pro 2020

@juliiiie já mám dnes ovulaci, spíš k odpoledni a mám den dva počkat podle doktora. Takže buď zítra, nebo pozítří začít brát. Ovulaci vím podle příznaků (dnes jsem se vzbudila hnusná a tlustá 😂), testů, teploty , čípku. Dle doktora nic brát nemusím a k Utrogestanu jsem ho trochu natlačila tak proto ty vážky.... mám zároveň RVF dělohu ale to Utrogestan neopraví. No jak říkám. První měsíc co je ovulace posunutá směrem dopředu tak jsem fakt napnutá a asi sama se překvapím co udělám 😁 ale zase Vánoce...jestli budu unavená, nebo rozhozená....
K čemu jsi nakloněna víc ty?

autor
11. pro 2020

@nikicka a vy máte spermio v poho?

autor
11. pro 2020

@lotosek doktoři no... stojí to prachy

nikicka
11. pro 2020

U nás je problém na obou stranách

autor
11. pro 2020

@nikicka no vidíte, a první šlo hned? Nám hned první sex 😁 ale oba jsme byli tak nějak mladší 😁 víc energie a tak...pokud by se vám chtělo mi napsat sz 😊

juliiiie
11. pro 2020

Já bych se přikláněla, ze ANO 👍😁🙈 sice jsem taky na vazkach, ale něco mi říká, ze Jo, takže udělej to taky 😊🙏 aaa vedlejších příznaků, se podle mě vůbec bát nemusíš, opravdu když se užívá vaginalne tak žádné potíže nejsou, akorát je nevýhodou, ze při sexu je všude bílo kvůli těm zavadejicim praskum 🙈

juliiiie
11. pro 2020

A co značí ta RVF deloha?