Utrogestan na lačno?

arkapo
3. led 2022

Ahoj, prosím vás, užíváte Utrogestan na lačno? Mám užívat per os 1-0-1, aby mi porostla sliznice. V lékárně mi už podruhé strašně kladli na srdce, ať užívám na lačno nebo minimálně hodinu po jídle, ale v příbalovém letáků jsem se nic takového nedočetla. Ráno je to v pohodě, vzbudím se tak v 5, polknu a hodinu můžu ležet, protože se mi motá hlava. Ale večer mám prostě problém užít na lačno. Vždycky si vzpomenu před jídlem, když chci hodinu po jídle, tak zapomenu. A před spaním užívat nechci, protože by dávky byly blízko sebe (např. 23h a 5 ráno). Zavádět nemám.

kelerub
3. led 2022

@arkapo Teda co jsem se za ty roky napolykala Utrogestanu, ale tohle jsem neslyšela. Doktor ani lékárník nic neříkali a v příbaláku jsem o tom taky nic nenašla.

arkapo
autor
3. led 2022

@kelerub Mě to říkaly dvě magistry, každá v jiné lékárně. Nenapadlo mě před tím přečíst recept, jestli to z náhodou nenapsala doktorka. Ale myslím, že tam byl jen název a dávkování. Proto mi to je divné.

arkapo
autor
5. led 2022

Tak nevím...:
Utrogestan lze užívat:

Perorálně - tobolku vložte do úst a zapijte sklenicí vody v časovém odstupu 1 hodiny od jídla. Obvykle se doporučuje užít hlavní dávku přípravku před spaním.

petradt1986
5. led 2022

Rano na lacno polykam, jelikoz nesnidam, vecer nez jdu spat tak si zobnu. Spatne mi po nem neni.
A nikdo mi to to nikdy nerekl. Ani dr, ani v lekarne.

arkapo
autor
5. led 2022

@petradt1986 Já se strašně motám. A přijde mi, že mám nafouknutý podbřišek. Nebo jako nateklý, nevím, jak to popsat. Jak dlouho ho užíváš? Já druhý cyklus.

rozitta
5. led 2022

@arkapo já si teda utroš vždycky jen zaváděla. A vlastně ani neznám nikoho, kdo by to polykal. mj. i kvůli té nevolnosti. Nemůžeš si ho také jen zavádět?

arkapo
autor
5. led 2022

@rozitta Právě že nemůžu. To až bych otěhotněla. Ráno se hodinku dvě pomotám a dobrý. Horší je v podvečer vychytat to nalačno. Nevím, jestli se s jídlem může snižovat účinek nebo se hůř vstřebává... Vždycky si vzpomenu, že ho mám spolknout, když dostanu hlad. A čekejte hodinu. A když ho chci vzít po jídle, tak zase zapomenu.

rozitta
5. led 2022

@arkapo mně se to moc nezdá. Léčila jsem se s neplodností přímo u Mudr. Machače ( má tady i rubriku) a i v přípravě na otěhotnění a pak i v těhotenství jsem jen zaváděla. Zkuste se zeptat ještě jednou svého Mudr. jestli je pro Vás nutné opravdu jen polykat. Jinak to večerní polykání - dejte si to k posteli a polkněte bezprostředně před usnutím 😁 nebo si ještě půlhodiny v posteli čtěte 😁 když se odhodlám jít do postele, tak mi to ještě aspoň půlhodiny trvá. Sprcha, zuby, odlíčení, kontrola bytu- zhasínání, malé uspořádání věcí v kuchyni..

arkapo
autor
5. led 2022

@rozitta Polykání a zavádění jsem s Dr. řešila, je v tom více faktorů. Když si dám Utro večer k posteli, tak ho slupnu tak ve 23 a v pět pak další. Takže jen 6 hodin odstup. Potřebuji ho brát pravidelně, aby mi hladina hormonů lítala co nejméně. Vidím to prostě na budík. Ráno se budík sama, odpoledne mi to zazvoní v 17 a i kdybych měla hlady umřít, tak vydržím 😁

petradt1986
5. led 2022

@rozitta ja jsem taky tehotna a mam polykat nebo zavadet. Ze je to pry jedno.