AHOJ HOLKY,
rádi bysme s manželem pořídili sourozence, mám ale problémy s cyklem a tak mi doktorka předepsala Utrogestan ( v prvním těhotenství naprosto úspěšný - snažili jsme se rok a otěhotněla jsem snad při prvním požití tobolky Utrogestanu). Tentokrát mi přibalila i ovulační testy, což je pro mne úplná novinka. Cyklus mám teď zhruba 32-37dní, utrogestan mi ho má spravit ale vím já nakolik? Kdy si tedy nejlépe udělat ovutest? Nemám předchozí zkušenost, otěhotněla jsem hned, takže jsem menstruaci po utrogestanu vlastně nikdy neměla. Prosím o radu, na kolik dní se vám cyklus po Utrogestanu upravil?
@annapans Utrogestan je potřeba brát až po ovulaci - kdybys ho brala před ní, tak k ovulaci nedojde.
Vzhledem k délce cyklu bych testovala od 15. dne dál. Dle mého názoru u Tebe cyklus není potřeba nijak "spravovat" - je potřeba vysledovat ovulaci a pak to, aby fáze po ovulaci byla dostatečně dlouhá, aby se stihlo vajíčko uhnízdit. Čemuž napomůže ten Utrogestan. Ovulace u Tebe zřejmě bude probíhat mezi 18. - 23. dnem cyklu.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@annapans Ahoj mě ho utrogestan srovnal na 29 dní ze 40 !! 🙂 Což je bomba, sice se stale snazime jelikoz se pul roku nedari ... ale co se tyce ovulace mivam ji tak 16 DC , někdy i 18DC . U tebe bych zkoušela merit na testech už treba od 14 DC ...
Jinak ovulační testy jsou bomba vec, kdyz BT nemeris teplomerem , nebo nesledujes hlen .Jen se to trosku prodrazi protoze já osobne merim treba 5 dni (14-18 DC ) abych vedela. Držím palce až jsou tam brzo
//