Dobrý den,
zajímalo by mě a možná by se na to hodila spíš anketa, jestli vám lékař předepsal Utrogestan prostě jen tak, "když se teda nedaří otěhotnět a tohle by mohlo zabrat" anebo jestli jsou někteří osvícení doktoři, kteří udělají nejdřív hormonální profil těch pěti důležitých hormonů pro početí? Anebo pokud jste si hormonální profil vyžádaly a oni to přijali v ordinaci v pohodě?
My se snažíme o dítě 8 měsíců a jsem na gynde domluvená, že pokud se nezadari do listopadu, tak mám přijít a budeme to řešit dále. Jak se to pak řeší v CARu? Nechci brát léky jen tak, resp. uměle brát progesteron, když bych neměla prokázané, že mi opravdu chybí něco do normální hladiny... A ráda bych věděla, na co mám nárok anebo je lepší prostě změnit lékaře anebo CAR 🤷🏼♀️
@petulkadodo aha, děkuju moc za odpověď. Z této stránky, jak píšeš, jsem o tom nepřemýšlela.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@felis Můj gynekolog mi udělal hormonální profil, vše ok, s žádnými hormony neexperimentoval a poslal mě do CAR. Tam hormonální profil taky v pořádku, ale IUI chtěli v hormonálně řízeném cyklu, tj. nejdřív hormony na podporu ovulace, pak na prasknutí folikulu a pak utrogestan. 3. pokus se zadařil, i když předtím 2 roky ani ťuk. Tak třeba ty hormony pomohly, i když dle hormonálního profilu nebyly úplně potřeba.