Ahoj holky,
můj cyklus je 28-30 dní. S manželem se snažíme o miminko. Dostala jsem od doktorky Utrogestan pro udržení, potvrzenou ovulaci mívám 11-13 DC, užívám jej následně16-25DC. Problém je v tom, že 2 cykly po sobě začínám špinit již 22-23DC, tudíž týden před menstruací se otravuju s touto nepříjemností, následně menstruace trvá jen 3 dny. Chtěla jsem se vás proto zeptat, zda některá z vás s tím má také podobnou zkušenost, jestli nezkontaktovat doktorku na změnu léku? Myslela jsem, že Utrogestan je i na urovnání cyklu a to špinění by tak nemělo být, minimálně ne tak dlouho... Chystáme se na dovolenou, no díky tomuto problému budu mít "červenou" přes její celý týden :( Děkuji za reakce, zda s tím jde něco dělat nebo to špinění k Utrogestanu patří?. 🙂
@hankan1989 To je zvláštní. Před tím Utrogestanem jsi takhle nešpinila? Já jsem taky špinila několik dní až týden před MS a na to mi právě dali ten Utrogestan a s tím to přestalo. Jak dlouho se snažíte?
@katule1990 Už 2.rokem. Měla jsem problémy se špiněním, proto jsem ten Utrogestan dostala, urovnali jsme zároveň štítnou žlázu a vše šlo vpohodě, špinila jsem až po vysazení Utrogestanu a do 2 dnů přišla MS. Žádný zjištěný problém nemáme, využívali jsme podporu Ovitrelle a byli 3x na inseminaci. Bohužel bez výsledku, padlo to na psychiku, tak jsme si teď dali od doktorů pauzu, každopádně Utrogestan užívám i nadále a opět cyklus zlobí tím špiněním :/
@hankan1989 Aha, to je zvláštní, že nejdřív pomáhal a teď toto. Asi bych ho teda nebrala vůbec, aspoň nějakou dobu. Na to špinění mi pak celkem pomohl Drmek Forte, tak můžeš taky něco takovýho zkusit. My jsme taky byli na inseminaci, dokonce 5x a nic. Ale u nás byl teda problém ve spermiogramu. Hodně štěstí 🍀.
@hankan1989 zkus brat Ascorutin, neni to nic spatneho, je to rutin a vysoka davka vitaminu C, da se to normalne koupit v lekarne a aspon na tu dovolenou by to mohlo trochu pomoct. Mne to spineni vzdycky aspon o par dnu posunulo.
@majili Děkuju za radu 🙂 Četla jsem o něm na diskuzích, ale bála jsem se, abych do sebe necpala hned další léky. Předpokládám, že začít brát až při začátku špinění, že?
@hankan1989 Acorutinu se vůbec neboj, není to vlastně lék, spíš doplněk stravy. Je tam jen ten vitamin C a rutin, který se přirozeně vyskytuje v potravinách, hodně třeba v pohance. Zkusit to určitě můžeš 🙂. I ten Drmek, jak jsem psala, je rostlina, žádná chemie.
@hankan1989 ja ho brala vzdycky uz od ovulace nejak, ono to fakt neni zadny lek, je to v podstate jen vitamin, takze ti nic neudela.
Poradíte někdo?
Minulý cyklus jsem 23DC začala spinit a menstruace dorazila 26DC, tedy o dva dny dříve. V tomto cyklu mi paní doktorka kvůli tomu špinění napsala utrogestan, mám jej brát 15-25DC. 15DC jsem měla pozitivní ovu test a nyní 24DC opět spinim. Myslela jsem si, že mi to má ten utrogestan zastavit. Zitra jej mám vysazovat. V přívalovém letáku je, že způsobuje špinění. Jsem z toho tedy zmatená, jak to prosím tedy je? Děkuji za rady
Chuderko já teda mám hodne zkušenosti s utrosem, ale nikdy jsem nespinila.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
To je nějaké divné, určitě bych kontaktovala doktorku - já špinila při utrogestanu až potom v podstatě po termínu menstruace (měla jsem utrogestan při IVF a vždy jsem nevysazovala do potvrzení / nepotvrzení těhotenským testem).