Ahoj, užívám první měsíc Utrogestan z důvodu nepravidelné MS a dlouhých cyklů, od 16.DC deset dní. Poslední cykly byly 34, 31, 43 a teď, po užívání Utrogestanu se MS dostavila už 23.DC. Nemáte některá zkušenost? Začínám z toho být zoufalá. Skoro 2 roky se snažíme, mám za sebou 2 potraty, zjištěnu hyperreaktivitu imunitního systému, a když už jsem podstoupila všechna vyšetření a odhalilo se, kde je problém, začne další s MS. Díky za každý postřeh. Hezký den
@petulejan Používá se při nedostatečnosti žlutého tělíska, které vzniká po ovulaci. Pokud žluté tělísko zanikne dřív, než deset dni po ovulaci, tak ani k těhotenství dojit nemůže, protože se vajíčko nestihne uhnizdit a vyprodukovat dost hCG. Ale to se da určit teprve tehdy, když žena ví, kdy ma ovulaci. Lékaři Utrogestan casto předepisují na podporu těhotenství (již vzniklého). A velmi radi taky "na úpravu cyklu". Ženy maji pocit, že když nemají cyklus ucebnicovych 28 dni, je to špatně. Není na tom nic špatně. Je to jen v tom, ze ovulace u každé ženy probíhá jindy 🙂
@petulejan Tak to mas skutečně krátkou lutealni fázi (ta, co nastává po ovulaci). Je potreba ji prodloužit ideálně na 14 dní. Tzn. Po ovulaci nasadit Utrogestan a pokud nebude 14. den pozitivní test, tak vysadit... 17. den je brzy. Folikul ještě sice může stihnout prasknout, ale Utrogestan také mění děložní hlen, ktery je pak tzv. "neplodny". Takže spermie se pak nemohou k vajíčku dostat...
@zuzana_ha Bohužel když mas rozptyl délky cyklu větší, tak podle toho je i rozptyl dnu ovulace větší. Takže nasazovat Utrogestan jeden konkrétní den nemá moc smysl. Resp. někdy se trefis, někdy ne... Ovulacni testy spolehlive jsou. Jen musíš trefit správnou citlivist testu. Ale to, jestli ovulace skutečně proběhla, Ti rekne jen bazální teplota. Utrogestanem si navodis Idealni umělý cyklus, podobne jako s hormonální antikoncepci. Myslím, ze v tuhle chvíli by bylo lepší se zaměřit na ovulaci...
@zuzana_ha Jenze Utrogestan Ti neupravi den, kdy chodi ovulace. Ten Ti proste jen způsobí krvácení ze spadu hormonu, stejne jako hormonální antikoncepce, pokud ho nasadis před ovulaci. Muzu Ti dat tip na Ovulacni testy s různou citlivosti za par kacek, abys mohla v pohodě testovat každý den a nestresovat se 😉
nejlepsi je aby Dr. prvni 3 mes hlidal ovulaci , a utros se nasadil vzdy az po ovulce, jak se tu psalo, blokuje ovulku , v tehu se bere na podporu udrzeni nez zacne sama pracovat placenta
a kup si saparis soju + pyridoxin uzivej cca od 3dc do 10dc , nekdo uziva do ovulky 2-0-2, nebo nekomu gynex pomaha me nevyhoval ,
@janapetrvalska taky to tak vidím,že s příštím nasazením clostylu se budu muset doktorovi vnutit. Napsal mi to a tím veškerá péče zhasla ☹
nekomu pomaha kontrihelovy caj , drmek , maca , nepises jestli si zkousela upravu cyklu necim prirodnim ...
me dr. taky nasadila utros protoze po potratu se mi zkratil
cyklus z 30dnu na 25, hlidala d a mesice ovulku , a rekla od 17 dne do 25dne, ale v unoru byl dalsi pptrat tak jsem
si zacla hlidat ovulku testama a nenasazuju utros dokud ovulku nemma potvrzenou ...
jinak urco najdete ruzne diskuze saparis soja pomuze k ovulce a rustu sliznice a pyridoxin pomaha prodlouzit lut.fazi ...
@janapetrvalska já piju čaj kontryhelovy a beru gynex. Zatím jen měsíc a v pohodě.
@petulejan kazdemu sedne neco jine, me to vic rozhodilo cyklus ten gynex clovek musi vyzkouset
loni mi pomohl nosifol po nem jsem 2x otehotnela jen ted mam ten cyklus na prd tak beru tu soju a zda ze dobry
@janapetrvalska dekuji. Ja taky zkousela nosifol a je pravda, ze po nem jsem otehotnela. Zkusim i tu soju nebose vratim k nosifolu.
@zuzana_ha pokud chceš ovulaci vysledovat kvůli "naplánování" sexu,tak zkus jinou znacku testu, za mě testy Wondfo, mají v sobě víc barviva a ženským ukazují ovulaci,i když u jinych testů měly v době ovulace jen duchy. A testovat denně, zas ty cykly nemáš nijak extrémně dlouhé. Ale pravidelný sex co 2-3 dny to jistí. Jestli si chceš ověřit, že k ovulaci opravdu dochází, tak bych volila rovnou bazální teplotu a utrogestan nasadila určitě až po ovulaci.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@zuzana_ha Ahoj, ten problém zrejme bude v tom, ze Utrogestan nasazujes před ovulaci. To Ti tu ovulaci nejen zablokuje, ale může i takhle rozhazet cyklus. Takhle dlouhé cykly nejsou problém. Jen musíš vědět, kdy ovulujes 😉