Umělé oplodnění nebo ještě počkat?

itworks
5. srp 2014

Ahoj, chtěla bych se zeptat, zda je na tom některá podobně a přemýšlí, jestli už jít do CARU nebo se snažit dál a nechat to přírodě. Snažíme se 2 půl roku, byla jsem i na laparoskopii+hysteroskopii, tam vše v pořádku, manžel má spermiogram v pořádku. Po dovolené bych to chtěla začít řešit. Děkuji za radu

gepe
5. srp 2014

Ahoj, kdyz tam zajdete, tim nic nezkazite 🙂 udelaji tam vysetreni postupne a nasledne kdyztak resit zpusob 😉

malenka3
5. srp 2014

A kolikpak ti je? Jestli už se blížíš ke 30 nebo už jsi starší, tak bych neváhala ani minutu. Resp. dejte si v klidu dovolenou a pak bych se objednala...

tarra27
5. srp 2014

záleží, kolik vám je let...pokud vás netlačí věk, zdravotně jste oba v pohodě, ještě bych to nechala...

hlavně se vyvarovat sexu z povinnosti, neřešila bych bazální teplotu a hlavně si nedělala grafy, nekupovala dokola ovu testy a vyvarovala se sexu za každou cenu v pulce cyklu...zkusila bych sex i během MS, těsně před ní i po ní..nebyla by jsi první, kdo by otehotněl behěm MS a i mimo rádoby ovulační dny (12-14.den MC) ...a hlavně pouze když máte chut, ne proto, aby bylo mimi...
¨
za další, neřeš to s chlapem, nechej tomu max volný průběh, pobreč si s kamarádkou, když bude nejhuř, nebo napiš sem...ale chllapovi ani slovo, nebo mu to pujde na nervy...i když tě miluje...a není ni horšího, když chlap najednou má hodně práce, nespěchá domu a nettší se domu, to je cesta do pekel....
vnitřně poděkuj, popros nahoře, aby jsi otěhtněla ve správný čas a tak, aby bylo mimi zdravé a abby jste to v pohodě zvádli a věř, že přijde vpravý čas...
zní to drsně, ale pokud jste oba vpořádku...je to i o psychice...

hodně štěstí, drž se a at mimi přijde pro tebe v nejlepší čas....

bajana
5. srp 2014

Tiez by som zasla, hlavne ak ste uz pre prirodzene pocatie urobili vsetko, co radia babske rady: kys. listova, kontryhel, snazenie pocas plodnych dni kazdy druhy den

kinos
5. srp 2014

Těžko radit 🙂, závisí na věku. Pokud je vše v pořádku, tak to je super zpráva 🙂. My byli např. v CAR v Heliosu v Brně, a vím, že než by nás tlačili do umělého oplodnění, tak nejdříve udělali různé testy a podrobný spermiogram atd. Takže třeba ještě můžete zkusit podrobné vyšetření. My předtím než jsme se dostali sem, tak taky absolvovali různá vyšetření (včetně laparo a hysterosk.), které ukázalo, že je vše ok, ale podrobné vyšetření a hlavně jiní odborníci prokázali opak. Ať se brzo zadaří!!!

vanilkacka
6. srp 2014

Ahojky, ja bych rozhododne necekala a domluvila si termin ihned po dovolene. 2,5 roku je dlouha doba a v CAR Vam udelaji vice vysetreni nez klasicky gynekolog a pokud vse bude ok, tak Vam daji min. leky na podporu ovulky, diky kterym spousta ze nakonec otehotnela. Sama chodim do Reprofitu, nejprve jsem sem chodila pouze na preventivni prohlidky. Kdyz jsme se zacali snazit o dite a po 4 mesicich jsem zjistila dle ovul.testu, ze asi nemam ovulku, tak mi lekarka ihned udelala UTZ a nasadila leky na srovnani ovulky. Bohuzel se pozdeji zjistilo, ze ma partner spatny spermiogram, tech testu v prubehu 3 - 4 mesicu podstoupil nekolik, aby bylo zrejme, jak pusobi lecba a vysledky se pokazde lisily. Neznamena tedy, ze jeden spatny spermiogram hned znamena katastrofu a naopak. Nakonec jsem tehotna diky IUI, prirozenou cestou by to s nejvetsi pravdepodobnosti vubec neslo. Chtela jsem Vam svym pribehem ukazat, ze kdyby nebylo me kliniky a trochy iniciativy z me sstrany, tak bychom se uz vice nez rok kazdy mesic snazili (ja tajne delala kazdy mesic testy, je pravda, ze partneri jsou z toho uz pak dost nervozni a berou to i jako jejich velke selhani) a nakonec by to stejne bez lekarske pomoci neslo. Zbytecne bychom ztraceli drahocenny cas a byli vice a vice nervozni z toho, ze to nejde. Preju Vam hodne stesti a doufam, ze brzy vysnene 2 carky taky naleznete.

evcann
6. srp 2014

2 a pul roku je dost, ale jak píšou holky, záleží hodně na věku, já CAR začala řešit v 26 a jsem za to ráda

keeshka
6. srp 2014

No my jsme šli do CAR po necelých dvou letech. Oni tam hlavně vědí co dělají. Nemusíte rovnou do asistované reprodukce (IUI, IVF), ale udělají vám potřebná vyšetření a třeba něco zjistí. Já jsem ze začátku chtěla zkusit pouze stimulaci, protože jsem měla problém s ovulací. Pak jsem dali IUI a nakonec na konci března IVF, které vyšlo 😉.
To, že není vidět, že by vám něco bylo neznamená, že to tak je a samozřejmě to tak může být a i přesto to prostě přirozeně nejde. Prostě lidská těla jsou zvláštní a v tento moment, pokud jste připraveni, bych do CAR šla, ono se najednou začne něco dít a budete mít lepší pocit 🙂. Tak hodně štěstí!

tulikiss
6. srp 2014

Urcite bych to uz resila, udelaji ti poradne testy a i u spermiogramu morfologii, ta je dulezita protoze casto vse vypada ok a az morfologie odhali problem. A aspon budes v klidu, protoze budes mit pocit, ze se konecne neco deje a uvidis treba ti to pomuze se uklidnit a to je to nejdulezitejsi.

evaamy
6. srp 2014

Ahoj, dam ti tadu, kterou jsem já sama nesnášela, ale asi na ni něco bude. Rada zní: nesmíš na to pořád myslet a snažit se otěhotnět mermomocí. My se teda snazili jen tři měsíce, pak jsme se na to vykaslali, já změnila práci k lepšímu A za další tři měsíce jsem otěhotněla.

paracka
6. srp 2014

Hlavne na to netlacit, nepracovat na mimcu, nehlidat ovulku. Proste nemyslet na mimco. Uz sem to jednou na mk psala. Manzel mi poridil kote, ja vypla a venovala se koteti a samo manzelovi a povedlo se 😊 my se snazili asi rok a pul nez sem vypla a slo to samo. Mela sem za sebou i IUI a uz taky chtela resit ivf ale je to garda penez takze mi bylo povoleno takticky od manzi to kote

curdibilka
6. srp 2014

Já bych na nic už nečekala...moje dobrá kamarádka to takhle zkoušela 3 roky, vše bylo podle její dr. v pořádku, její manžel byl taky na spermiu - prý ukázkové, ale už to nevydrželi, zašli do CARu a tam jim zjistili "cosi", přesně nevím, ale prý to byla spíše hloupost, která jim v otěhotnění bránila, vyřešili to a dnes čeká druhé dítě. Nemusíte jít hned do umělého oplodnění, ale jsou tam odborníci, kteří se s takovými páry jako jste vy, setkávají dnes a denně.

baculka200
30. srp 2014

ahojky ja sem byla na umeli oploneni triktrat v ceske budejovicich 🙂 a nic nechytla sem se a stoji to dost penez ale nejde ani tak o penize 🙂 tak o tu bolest 😢 mi uz se snarime dlouho mi monco ale nedari sem nam premyslely sme do konce i o nahradni matce ale stoji to hodne penez ☹ tak ze uz nevim co dal ale skusit to muzes mozna ze se chytnes kazda nejsme stajna drzim palce 🙂

kettynka1234
30. srp 2014

Nechte to na přírodě, neupněte se na to ( vím, že je to těžké, ale nemyslete na to). Nám řekli, že normální cestou na oplodnění máme minimální šanci. Mám krásná dvojčátka.