Tři roky se snažíme o miminko a bezvýsledně

andulita
5. dub 2019

Ahoj holky. Už jsem bezradná a nevím, jak dál. S manželem se snažíme 3 roky o miminko ale bezvýsledně. Problém je v tom, že moje menstruace je hodně nepravidelná. Třeba ji dostanu jen 2x nebo 3x do roka a stačí. Dostala jsem prášky Diane a musela jsem je vysadit. Pokaždý, když jdu k mýmu doktorovi, řekne mi, že je to úplně normální. Prosím o nějakou osvědčenou radu, jak by se mi to mohlo povést..

terka555
5. dub 2019

@andulita nemam s tim uplne zkusenost, ale koukni primo do skupinky snazilky a holky poradi, podle me co rika doktor je nesmysl a zkusila bych car, kde udelaji vysetreni tobe a manzelovi a pohnete se dal🙂

andulita
autor
5. dub 2019

@terka555 děkuju, hned tam zajdu 😊

ivetka1986
5. dub 2019

@andulita ahojky vážně skus jets do centra asistované reprodukci oni vyšetří oba dva 🍀ale skus změnit doktora 🙏

pepickovapavlinka
5. dub 2019

Skuste Macu.Já mám Policistické vaječníky a Ms jsem měla taky hodně nepravidelnou.Maca mi pomohla a mám ovulaci i Ms aspoň co dva měsíce.A na plodnost je taky dobrá 😉

ivetka1986
5. dub 2019

@andulita a klidně pojď k nám snažilkam 😘😘😘🍀

petulejan
5. dub 2019

No tak v první řadě bych změnila gynekologa....

slunecnice358
5. dub 2019

@andulita Výměn gynekologa a zkus na začátek kapky Gynex.

uzivatelkapetra
5. dub 2019

Taky jsem změnila gynekologa chvíli po začátku snažení, jinak bych ještě dnes netušila, co mi je.
U tebe beztak půjde o PCOS, to má dnes už kdekdo.
Určitě změn doktora a třeba i na IVF kliniku nedojdeš,třeba pomůže i obvodní gynekolog.

besi114
5. dub 2019

@andulita taky bych zkusila kapky gynex

urtica
5. dub 2019

@uzivatelkapetra Vůbec nemusí jít o PCOS - měla jsme toto po vysazení Diane několik let...šlo pouze o dlouhé cykly, ovulace normálně fungovala. Mně osobně pomohla ke srovnání cyklu čínská medicína. Každopádně určitě začít řešit, protože i pokud tazatelka ovuluje, pak zřejmě jen třikrát do roka - tam je velmi malá šance, že se strefí do plodných dnů...

uzivatelkapetra
5. dub 2019

@urtica samozřejmě, že to nemusí být ono, ale vzhledem k tomu, že má MS 2x ročně jak píše, je to dost pravděpodobné

kaja2016
5. dub 2019

@andulita Tri roky je dost. Delali ti hormonalni profil? My se snazime 3 roky o druhe. 1 potrat. Dle hormonalniho profilu mam nizske amh, malo a spatna kvalita vajicek. Prirozene to pry nepujde, ani ivf pry neni velky sance, 0 ja tomu ale neverim. Dceru mame prvni mesic snazeni. Taky mam obcas stavy zoufalstvi, ale myslim, ze to chce jen cas. Kazdopadne byt vama tak jdu nekam do caru at vysetri tebe i muze at vis kde je problem. A pak resit bylinkama a tak. Kolik ti je?

johan7
6. dub 2019

@kaja2016 Zdravím Vás, mám to stejné jen s tím rozdílem, že se tři roky snažíme o první. Mám také nízké AMH kvůli operaci endom.cyst. Můžu se zeptat, jak nízké AMH máte, když nedávají šanci ani na IVF? Díky a ať se brzy zadaří 🍀

mimiveru
6. dub 2019

@andulita 3 roky už je dost, řeší se to po roce a už jste měli dávno začít.

kaja2016
6. dub 2019

@johan7 Mam 0, 25. To musi byt tezke, kdyz se snazite o prvni☹ Diky, ja tomu verim. A jake amh mas ty?

kaja2016
6. dub 2019

@johan7 Jeste se chci zeptat, byla.jsi na pruchodnosti vejcovodu? Ted jsem o tom cetla na netu, v gennetu me to nenabidli, je mi divne, ze netehotnim uz cca rok a pul, s timto amh se normalne tehotni, jen byva vice potratu.

gevura
6. dub 2019

@andulita zkus cinskou medicinu, ja dvakrat potratila a pak jsem brala naky caje a doplnky a na potreti se zadarilo. Ms jsem mela taky nepravidelne, ne az jako ty, ale srovnalo se to, pak jsem trochu pribrala a ted mam skoro 17 mes poklad. Pak jsem jeste podstoupila kvantovani. Urcite se zadari! Jen verit! Mysli pozitivne, dela to strasne moc.

johan7
6. dub 2019

@kaja2016 Já mám AMH 0,84. Byla jsem už na všem možném od laparoskopie, hysteroskopie atd. Já věřím, že to přijde, i když cesta je teda zatraceně strastiplná 🙂 Mám za sebou náročnou operaci endometriozy a polypy, ale teď jsme začali chodit do CAR. Mám za sebou první IUI, ale bohužel nedopadlo. Teď jsem objednaná na 23/4 ke konzultaci dalšího postupu.

kaja2016
6. dub 2019

@johan7 No vidis, tak to jsi na tom lepe. Urcite to prijde, me se pred 3mi lety narodila dcerka ( prirozene poceti) a to jsem to amh nemohla mit o moc vyssi.-) Prosimte a u te laparoskopie, oni zaroven ten vejcovod i nejak "profouknou"? v pripade, ze je nepruchodny, pochopila jsem to spravne? Nebo je to ciste diagnosticky zakrok? Bohuzel mam trosku nesdilnou lekarku v CAR, ale ted jdu za tyden na folikulo k jine( moje nemela termin), tak bych se chtela na toto preptat.

kaja2016
6. dub 2019

A budu 23/4 drzet palecky. V tom pripade nizskeho amh casto doporucuji nejake nativy.

johan7
6. dub 2019

@kaja2016 Já byla na laparo kvůli endometriozním cystám na vaječnících. Jeden mám jen půlku a druhý trochu víc ( proto nízké AMH), ale ve zprávě pak bylo, že vejcovody jsou průchodné. Ale v rámci zjišťování průchodnosti můžou případně slabší srůsty rozrušit.

johan7
6. dub 2019

@kaja2016 😘 děkuju i já Tobě.
Kdy Ty jdeš na tu folikulometrii?

loylii
6. dub 2019

@andulita změnit doktora, protože MS 2-3 do roka rozhodne normální není. Muže to byt klidně mala zásoba vajicek, někdo má proste brzo přechod. Vše se dá napravit lekama.

kaja2016
6. dub 2019

@johan7 Aha, musim se na to poptat. Ja jdu 12. Vychazi to na 10ty den cyklu. Strasili me, ze neovuluju, ale byla jsem 4x na folikulo a pokazde ovulka byla. Ale pokazde z praveho vajecniku. To mi je take divne. Mela jsem dojem, ze se maji stridat. Tak uvidime. Beru ted druhy den cinske bylinky a byla jsem na odblokovani panve, delam co muzu, vic uz je na tom nahore....

johan7
6. dub 2019

@kaja2016 Taky to tak mám, že mi jede vždy jen ten pravý. Čínu jsem taky zkoušela, půl roku jsem pila odvary, chodila cca rok na akupunkturu a zatím se sice mimčo nepovedlo, ale zmizel mi PMS. Jenže pak jsme začali stavět a další starosti a já na to začala kašlat a je to znát. Musím se tomu zase trochu pověnovat 🙂 Co se skrývá pod odblokováním pánve? 🙂

hermij
6. dub 2019

@johan7 AMH je hoooodně orientační. Nezoufat. Otěhotněly ženy i s 0,2, krásně přirozeně. Je třeba řešit všechny příčiny a resprodukční zdraví obecně, neděsit se jednoho čísla, není to dostatečně validní ;)

johan7
6. dub 2019

@hermij Jasně, to já jsem spíš tak chtěla vědět orientačně. Říkal doktor, že to není nejnižší hranice, ale je nízké. Je mi jasný, že faktorů hraje roli mnohem víc a tohle je jeden z mnoha 🙂 teď si chci dát detox od všech těch hormonů a za měsíc směle do toho znova 🙂 Děkuju za podporu!

queenmk
6. dub 2019

Devcata, ja tomu amh vubec neverim 🙂 Podle me je to vzdy kombinace vice faktoru. Me kdysi strasili vysledkem 0,13!, ze jedine ivf s darovanymi vajicky... Nakonec jsem otehotnela, ani nevim jak. A ne jednou, aby to byla nahoda 😉 Jen poprve nam to dlooouuuho trvalo 🤨 A vynechavani ms s amh tez nesouvisi, jsem vzdycky mela pravidelnou jak hodinky...

johan7
6. dub 2019

@queenmk To je super, že se zadařilo 🙂 je to jeden z faktorů, ale když se to pak sejde s dalšími problémy, tak to může svou roli sehrát, ale samozřejmě, že i tak se může vyklubat krásný vajíčko. Já tomu svýmu tělu i přes to všechno pořád věřím, že to dá 😀

ivetka1986
6. dub 2019

@hermij ahojky tak tebe tady už dlouho nebylo vidět 😘😎😍