Třetí CS. Je nutný dříve?

lalolita
7. čer 2021

Zdravím děvčata,
Plánujeme se s přítelem snažit o společné mimčo. Mám už dvě sekce zasebou, tudíž počítám tam nějak se třetí. Dělá se automaticky dříve,nebo je možnost donosit mimčo do termínu. Bohužel oba císaře byly akutní, ten druhý ovšem 5dni před termínem.
Rozmezí mezi druhou a třetí sekci by bylo 5let.
Ptám se tedy,jestli je možné donosit aspoň do 38-40tt nebo berou automaticky ten 37tt?
Díky za zkušenosti 🙂😉

martinau5
7. čer 2021

Asi hodně bude záležet v jakém stavu bude jizva apod. U prvního jsem měla plánovaný CS v 39 tt, protože to na porod nevypadalo. Teď mě čeká druhý a je také plánovaný na 39 tt, ale s tím že, kdyby to vypadalo na blížící se porod, tak bych šla na sál už v 38 tt.

lalolita
autor
7. čer 2021

@martinau5 jasný,tomu rozumím. U druhé jsem chtěla zkusit přirozený porod,ovšem skrz komplikace a rozběhnutí porodu,se šlo hned na sekci. Jizvu jsem měla dobrou i druhé, hlídaly to celkem dost.

martinau5
7. čer 2021

@lalolita doktor říkal, že pokud nebude důvod, tak porod bude co nejpozději, už jen kvůli mimča. Pak prý pediatři brblaji 😁 snad všechno z vás dobře dopadne ☺️

sonka.77
7. čer 2021

Porod dříve není nutný. Pokud se miminku daří dobře je možno počkat na spontánní začátek porodu. Dokonce je po dvou císařích možný i vaginální porod. Je to na Vás, pokud je vše v pořádku.

mwkaty
7. čer 2021

Ja mela prvni cisar akutni 41+0 pro nepostupujici porod,druhy CS 40+0 planovany ( nechteli mi dat termin driv) a treti CS 39+2.Takze asi zalezi na porodnici,...

lalolita
autor
7. čer 2021

@sonka.77 no to teďka právě studuji,zda je to možné,že bych si to zkusila. Přeci jen po tom druhém SC,to nebylo úplně perfektní. Máte osobní zkušenost? Nebo kde bych se mohla dozvědět více? Fb nemám,vím že je nějaká skupina 😉

sonka.77
7. čer 2021

@lalolita ano, mám osobní zkušenost, vaginálně po dvou CS jsem porodila loni. Na FB je úžasná skupina - Vaginální porod po císařském řezu, vřele doporučuji. Pokud Vás něco zajímá, můžu odpovědět do zprávy.

lalolita
autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
cherie24
7. čer 2021

@sonka.77 vážně to jde? Já myslela, že po 2 císářích už se ani nediskutuje a rovnou berou pod kudlu. To s tím ani neměli v porodnici problém vás nechat?

sonka.77
8. čer 2021

@cherie24 ano jde. Porodnici je třeba vybrat, v některých Vás nepodpoří, rovnou bez diskuze plánují CS. Naštěstí přibývá těch, kde to lze. Ve světě jsou dobré zkušenosti, rizika jsou srovnatelná s vaginálním porodem po jednom císaři.

sangina
9. čer 2021

I PO 2 CÍSAŘECH JDE RODIT NORMÁLNĚ..JÁ RODILA NORMÁLNĚ..JEN VEDLE OPERAČNÍHO
SÁLU..A BYLA NONSTOP HLÍDANÁ