Prosim nesudte me a neodsuzujte. Jdu si sem pouze pro nazor.
Snazime se o mimi. Ted jsem tak dva tri dny po ovulaci. Mame s manzou dovolenou dva tydny. Bude vadit, kdyz si dam tak ob den brcko? Piju jen obcas treba jedno pivko nebo cider, jinak nic, nechutna mi to. Ale brcko bych si tak obden rada dala, kdyz je dovca. Samozrejme se budu testovat a jakmile uvidim ducha, koncim.
Diky za nazory
Znám holku co regulérně hulila v těhotenství s tím, ze to jsou bylinky a ona je pak klidná a tak. Vím, ze dítě donosila, měla miminko na první pohled zdravý, ale jestli to mělo nejakej dopad netuším, myslím, ze tehdy by to ještě neslo poznat.)
Vedet ze jsem tehotna, do ust to ani nevezmu...myslela jsem, ze do pozitivniho testu (ducha) bych si dala, pak uz rozhodne ne. Ale moc nevim, jak je to s napojenim plodu na krevni obeh matky...Kdy k nemu dochazi? Myslim ze to neni hned po uhnizdeni..
A co se na to prostě vykašlat už teď? Jednou to jsou drogy, a jestli chceš být zodpovědná máma, tak to u tebe nemá co dělat.
Jinak znám jednu co hulila, narodilo se jí nedonošené, a úplně postižené dítě. Ale ta byla teda i alkoholička...
To právě může bejt už problém můžete už mít špatně založené těhotenství od THC a alkohol a dítě může mít klidně problémy v dětství atd...
vis jak dlouho mas THC v tele? pokud planujes dite tak se na zo proste vykasly uz ted, pac nic pozitivniho to plodu ani tobe neprinese. Ten cas venuj treba googlu, kde se dozvis co je to za svinstvo. S ditetem.budes muset obetovat vic nez "brcko"
Však já nemám problém si nedát 🙂. Jen mě zajímalo jak je to s napojením na krevní oběh matky, kolik dní po uhnízdění to tak je..?
Vim ze se jsem to kdysi zjistovala a vsude byly clanky i ruzne zkousky o tom ze co by se stalo pred tehu a nikde jsem se nic nedocetla ...
Co byly studie bylo ze u chlapu pri caste konzumaci bylo mene spermii a byly pomalejsi...a u zen uplne spravne nefungovalo oplodneni ptz nejaky hormon pri tom thc to trochu brzdil...
Zajimave ze si tu kazda druha parkrat do tydne dala sklenku vina i v tehu !!!! a dejme tomu jedno slabe brko 1x za 10 dni ti tu vsichni odsoudi ( dokonce pred tehotenstvim )
Me prijdejakoby tu bylo strasne malo maminek co si v tehu vubec nikdy nedalo alkohol... ale o dobe pred tehotenstvim tu bzdou vsechny hrat chytre jak radia 😀 ...
Normalne si obcas dej... ;) porad kepsi nez pivo nebo vino v tehotenstvi ...
Ono pokud to neni moc a normalne zjustis tehu brzo a presranes , je to ok ;),
Blbej nápad. Oficiálně se doporučuje nepočít dítě 3 - 12 měsíců od poslední intoxikace THC. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC95...)
Kromě toho, že THC výrazně snižuje plodnost (a to i když si dá "manža"), tak už v okamžiku, kdy najdeš toho ducha riskuješ negativní účinky - morfologické změny (menší váha plodu a menší obvod hlavičky), komplikace při vývoji nervové soustavy anebo trvalé dopady na kognitivní schopnosti dítěte. Samozřejmě - riziko se zvyšuje s každým dalším brkem a dnem těhotenství.
@veronicka89 Jenže alkohol zdaleka neudělá to, co THC. Ono jde s jistou nadsázkou říct, že sklenka alkoholu dejme tomu jednou za týden je pro vývoj dítěte neporovnatelně lepší, než třeba pytlík lékořicových bonbonů jednou denně. Nejde totiž o to, jestli je daná substance morálně obhajitelná, zakázaná nebo bůhvíco, ale o to, co reálně udělá dítěti.
Btw. mimo těhotenství bych klidně i řekla, že může být zdravotně lepší kouřit trávu než chlastat, ale v těhotenství tedy ani omylem.
@ruzova_pastelka bavime se o obcas si dat travu pred tehotenstvim VS pit parkrat do tydne trosku alkoholu v tehotenstvi ....
A to ze ma v 1. Tydnech thc nejaky dopad na tehotenstvi jsem se nikde zatim nedocetla !
V clanku neni jefinne slovo o tom, ze by bylo prokazano ze koureni pred tehotenstvim ohrozuje plod ;)
@ruzova_pastelka a predstav si to ze alkohol zdaleka dela to co thc... ;) a horsi je to v tom ze to spolecnost v cr toleruje... tady na mk typicke ,,jenom trosku ,, vseho s mirou...,,obcas male pivo ,, atd ...
@ruzova_pastelka 3-12 mesicu tam pisou ze ty zeny sledovaly
@veronicka89
Já ne! Já se třeba bavím o porovnání pytlíku lékořice denně vs sklence alkoholu týdně 😀 A bavím se o tom především proto, abych ti ukázala, jak absurdní je to srovnání, co sis vymyslela ty sama.
Ne, ne, 3 - 12 měsíců je kritická fáze před otěhotněním, během které by se žena měla chovat, jako by už těhotná byla (mimochodem, muž taky, ať jsme fér). Vždyť to píšou rovnou v prvním odstavci 😀
Počkej, to fakt chceš studie o tom, že má THC v prvních týdnech těhotenství dopad na plod? No tak jo, jak si ráčíš přát:
https://www.google.com/amp/s/amp.cnn.com/cnn/20...
https://healthcare.utah.edu/press-releases/2023...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC70...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC95...
Chápu, jsi zarytá odpůrkyně alkoholu. Hele, fandím ti, ale tady nemáš pravdu. Alkohol prostě to, co THC, zdaleka nedělá. A jestli bys mi chtěla tvrdit, že jo, tak tě o nějakou studii poprosím zase já, páč to je poměrně odvážné tvrzení.
Já jsem zase taková povaha, že se alkoholu ani thc ani nedotknu jakmile budu těhotná. To prostě u mě nepřipadá v úvahu, jsem dospělá a zodpovědná a prostě i tu sklenku vína si prostě nedám. Trochu to hrotím, já vím, ale nechci riskovat.
Ale mě jde o to dát si mezi cca 4DPO do cca 12DPO tři brčka. Čili PŘED těhotenstvím. A ne fakt nejsem hulič a alkoholik 🤷♀️
Vis jak, stejne sise rozhodla, tak to neres a dej si. Jak dlouho thc zustava ve tvem tele vis, co to dela s otehotnenim a ditetem taky. Jestli ti jde ciste o to, kdy dite zacne brat latky z tve krve, tak cca 5.ukonceny tyden, tedy cca 3 tydny po ovulaci. Tedy v dobe, kdy muzes, ale nemusis mit jeste neco v krvi. V tele to budes mit urcite.
@ruzova_pastelka myslim že si ten 1. Odstavec přebírala / překládáš jak se ti hodí 😀 ...
Tam je napsané že toto období bylo při výzkumem často zapominano, a že tím že ženy které v tomto období marihuanu kouří , ji zřejmě budou kouřit i v těhotenství ....
O tom že by někdo v tomto čase měl přestat nebo se chovat jako by už těhotný byl já teda nevidím.
Mimochodem ty závratné studie co tu posíláš opravdu nejsou vyhodnocovány u žen které si 1x za 10 dní před dají dřív než otěhotní 1 jointa...ale o pravidelných a silných kuřáckých marihuany ...
Mimo to tam taky píšou že ty zdravotní následky mají i co do činění s tabákem...
Jo a zakrytá odpůrkyně alkoholu nejsem 😀
Ale o pití v těhotenství si myslím svoje a můj názor je úplně opačný než od většiny z MK !!!
Jo a mimochodem když se porovnává alkohol a marihuana je to na plod úplně to podobné ... A spíš horší alkohol... To si ty studie klidně najdi...;)
Ale jak říkám my se tu bavíme o autorce a ta si chce svátečně občas dat joint před těhotenstvím...
Kdybyste se zeptala jakéhokoliv doktora ... Řekne ať to neřeší..
Už vidím jak všechny ženské před otěhotněním 6 měsíců nepijou ...
( A to že je THC dele v těle dohledatelné, neznamená že tom těle tak dlouho účinkuje ...)
@ruzova_pastelka jo a mimochodem už jenom že 3-12 měsíců před otěhotněním je kritická fáze 😀 a třeba měsíc před otěhotněním není ?😀 je ! A ještě více ....
Zkus si ten článek pořádně přeložit ;)
Myslela bych na to, že to v těle máš i až budeš případně těhotná, z těla to nemáš hned pryč, takže bych si žádný “brčko” už nedala a soustředila se na snažení.
@lilian2111 to ze je to v tele 6 dnu dohledatelne absolutne nesouvisi s tim ze by to v tom tele taky neco delalo ...
Me udivuje kolik lidi prispiva tolika nepravdivymi nazory...
Autorko , normalne si dej , popr. To zkonzultuj s lekarem ;) napis primo do fora kde ti odpovi lekar / toxikolog spod...
A ne ze ti tu uzivatelky budou z gauce hazet jejich nazory
Jsem dospela a zodpovedna, ale potrebujes zalozit diskuzi, aby sis to objahila😂 Kdyz nemas problem si nedat, tak si proste nedej. Sama vis, ze to tak bude lepsi, ty dospela a zodpovedna🙂
@veronicka89 Mám s lidmi co si občas “zahulili” svoje zkušenosti. Mimo to, že věřím že to nic zdravýho ani pro tělo nebude to dokáže v hlavě udělat pěknou gulášovku, takže mě nějaká smažka opravdu o opaku nepřesvědčí. 🙋🏻♀️
@lilian2111 😀
Na polovine lidi co si obcas daji to nepoznas ani kdyz si daji ...
Polovina i velice vysoce postsvenych ludi si obcas daji 😀 a ti lidi opravdu nejsou smazky
Asi si zalozim na zed diskuzi ...
Dobry den, snazime se s pritelem o miminko ale tak kazdy druhy den si dam vecer sklenicku vina , mela bych s tim prestat , aby bylo miminko zdrave ?
😀 😀 😀
To uvidite , jak to najednou bude v pohode 😅
@lilian2111 tak hlavně že ta smažka je v manažerkou zahraniční společnosti s milionovými obraty 😅
Podívejte vy to nepochopíte, že dát si třikrát za rok jointa z člověka nedělá zombíka a smažku. Na to máte moc omezené vnímání a předsudky.
Placenta (to, co napojuje krevní oběh matky a dítěte) se prý začíná tvořit ve 4tt... a to je taky přesně ten týden, kdy se začínají ukazovat první duchové na testu ... takže v době, kdy ti vyjde pozitivní test, už tam nejspíš nějaké propojení je...
Tak děkuji za názory. Já už si to přeberu.
Můj obvoďák mi sám řekl ať to tak nehrotím a hlavně ať jsem v pohodě. Že cigarety, marihuanu, alkohol před otěhotněním, pokud to nevede k nadlimitní intoxikacu ale pouze mírné ( hodit se do pohody), klidně můžu. Že tolik ženských otěhotní a přitom před pozitivním tt kouří jednu za druhou nebo užívají alkohol tak ať to do pozitivního tt tak nehrotím a hodím se do pohody 🥳
@cilkat dobře děkuju
Ptej se příště jen fundovanych lidi ;)
A ne zenskych co se s tímto tématem nesetkavaji ani osobně ani profesně🙂
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Nesoudim ale určitě bych to do pusy nedala když plánují mimci aby od základu bylo vše v pořádku tím to směrem by nemuselo to samé skrz alkohol ..samohrejme je to vaše volba