V roce 2016 jsem otěhotněla, ale bohužel žádné miminko v ruce do teď nemám. Psychika špatná, nervy pracují na plné obrátky a touha po dítěti je silná.
Pro uklidnění sáhnu po sládkem :(...
Mám nadváhu dost velkou, no spíš obezita.
Od listopadu 2017 se s tím snažím něco dělat, je mi jasné že moje váha může třeba bránit i otěhotnění...
Na rotopedu mám odjeto nespočet kilometrů, každý den nebo ob den se snažím cvičit. Teď co je už i venku hezky jezdím na kole. Váha ale vůbec neklesá a já chci za každou cenu zhubnout a proto bych chtěla vyzkoušet i nějaký přípravek co k hubnutí pomůže.
Jaké používáte nebo s čím máte zkušenost?
Prosím odpovědi tipu ať tolik nejím nebo tak něco si prosím nechte. Snažím se jíst málo a časo a hodně zeleniny a dopoledne ovoce.
Děkuji za každou odpověď.
@kaculik007 Pokud se nepřežíráš, nejíš prasárny, sportuješ a přesto jsi obézní, tak to chce doktora, protože to není normální. Na přípravky se vyprdni, to ti spíš uškodí.
@kaculik007 No jsem si dost jista, ze problem je v tom, ze prave jis malo. Vetsina lidi s nadvahou je totiz podvyzivena. Na nejake pripravky se vykasli, jedina cesta je zmenit zivotospravu a zacit poradne a vyvazene jist. Pokud chces investovat do neceho penize, nech si od odbornika sestavit jidelnicek. A klidne mrkni k nam do skupinky https://www.modrykonik.cz/group/8129/
Souhlasím s @misa357. Ještě mě napadá, jedna věc, zda jíš opravdu málo, nemusí Ti to stačit a proto se Ti nedaří hubnout.
K Tvé otázce: Já měla dobre zkušenosti s KetoFit. Měla jsem to jen na týden a pak cca ještě měsíc dodrzovala.
Popravde? Zadnu hubnouci pripravek nezabere. Vse se zpet vrati. Nejvetsi uspech je strava. Mamka sla do sveta zdravi kde ji pomohli a ma uz dole 10 kilo. Sestavili ji stravu a vse kolem. Vse je o jidle,pokud nemas nejaky zdravotni problem. Zajdi za odbornikem.
@kaculik007 ja bych ti doporucila stahnout si kaloricke tabulky do mobilu a treba tyden dusledne zapisovat ... Myslim ze takhle se nejlip dozvis jestli skladba tveho jidelnicku je spravna nebo ne a co tam je spatne .... Pak budes vedet jak si to nastavit ...dulezity je spravny pomer bilkovin a zdravych tuku se sacharidama se pak da docela dobre hybat .... Do tehle appky si zapisujes i vydej energie takze mas potom krasne prehled .... Drzim palce ☺️ pripadne kdyby jsi chtela dat na radu s nejakou keto dietou 🤢 tak misto ni doporucuji nacist si neco o nizkosacharidove strave 😉
@kaculik007 Osobně si myslím, že nejlepší by bylo jít k dr. Ten Ti nejlépe poradí, jak zhubnout. Třeba tě odkáže na nějakýho výživovýho poradce, který pomůže sestavit jídelníček. Pokud se již nákou dobu snažit kila dát dolu sama a nejde to, nemá cenu to nechávat náhodě. Šla bych fakt k dr.
Velmi, opravdu velmi doporučuju k přečtení tyto knihy https://www.michaljoseftoth.cz/moje-publikace
Popř. jejich autor sestavuje i jídelníčky - info na té samé stránce. Vykašlat se na všechny přípravky, diety, nastudovat si, jak naše tělo a životospráva funguje, naučit se přemýšlet o stravě. Samozřejmě můžou být některé zdravotní problémy, které zhubnutí komplikují, ale se správnou stravou a pohybem se toho dá opravdu zvládnout hodně.
Jinak bohužel, ani jít k doktorovi, k obezitologovi, k nějakému výživovému poradci, nemusí být správná cesta. Jako ve všech profesích, jsou dobří a špatní výživoví poradci. Bohužel i na obezitologii u studovaného lékaře často člověk narazí na šílený přístup, kdy nasadí člověku bez rozdílu zcestný jídelníček o 1200 kcal, o různých "poradcích" lépe řečeno prodejcích různých koktejlů a doplňků ani nemluvě.
@kaculik007 Doporučuji se spojit s někým, kdo tě povede. Kdo zhodnotí tvůj jídelníček, pohyb. A navede tě na správnou cestu. to, že si hodně cvičíš a jíš (podle tebe) dobře a nehubneš znamená, že to prostě dobře není.
- můžeš mít nevyvážený jídelníček, příliš sacharidů, málo bílkovin, málo přijatých kj a tělo si dělá zásoby
- můžeš sportovat při špatné tep. frekvenci na hubnutí - a to je opravdu obovský problém všech těch povzdechů - furt cvičím a nehubnu.
- žádné přípravky, které by za tebe zhubly , nejsou.
Diety v dlouhodobé perspektivě nepomáhají. Všechno je hlavně v hlavě.
Ja bych zašla za odborníkem. Poradí co a jak.
Super knížka je i Břicháč Tom.prvni dil je povídání o tom,co je dobré jíst a co ne a pár receptů a další 2 knihy jsou recepty.😉
@edicad souhlasim,brichac tom je super. Muze mu clovek I napsat
jestli chces zhubnout zacni tim ze si tyden az dva budes vazit a zapisovat co snis, opravdu poctive. tak to hod do kalorickych tabulek aby si zjistila jak na tom jsi. predpokladma ze zjistis ze si neuveritelne podvyzivena a to je paradoxne duvod tve obezity. ono totiz kdyz telo dostava malo tak vse uklada protoze s eboji ze dostane jeste min. pak si clovek musi nastavit kolik ma skutecne snist a zacit se nutit snist toho mnohem vic(samozrejme mluvim o vyvazene strave). tam je dulezite vydrzet protoze je pro cloveka tezke uverit tomu ze kdyz zacne vic jist tak zhubne.
@tulikiss Souhlas. Nicméně bohužel hodně lidí i když si spočítají, jaký mají příjem, tak jim nedojde, že jí málo, protože prostě neví, kolik je přiměřený příjem pro redukci. Dobře si pamatuju, jak jsem hubnula před cca 8-10 lety. Vyčetla jsem, že "minimální příjem pro hubnutí bez dozoru lékaře" je 1200 kcal. Tak jsem si prostě nastavila jídelníček na 1200 kcal. Až před 2 roky jsem objevila takové věci jako bazální metabolismus, celkový příjem a výdej, makroživiny a jejich zdroje. Drtivá většina lidí bohužel neví, jak vhodně a trvale zhubnout.
@lenkas1982 Tak dneska už mají všelijaké aplikace nebo plánovače na webech filtry, které toto eliminují. Před výpočtem se to ptá na podrobnosti, práci, sport, aktivitu, spánek..
@kaculik007 Než kupovat nějaké šmakulády na hubnutí, tak bych ve tvém případě nejdříve navštívila nějakého poradce, který by mi pomohl, protože pokud tak často cvičíš a stravuješ se dobře, jen to sladké občas, tak bude asi něco špatně, třeba špatně nastavený plán.
@berenika39 To sice ano, ale třeba ty zmiňované kalorické tabulky to počítají dost blbě a nějaké aktivity je do nich nejlepší vůbec nezadávat. Jsou dobré na zadávání jídla, to započítávání výdeje je ale dost na houby. Nejlepší je si spočítat příjem a makroživiny sám a pak to natvrdo do tabulek zadat a vypnout jakékoliv započítávání aktivit a trávení.
ja jsem taky nehubla....jedla jsem hrozně, kojila jsem a proto jsem hodně ujižděla na čokoládě...ta mi stačila a tak jsem pak už toho moc nesnědla....no a protože už se to opravdu nedalo...zaplatila jsem si kruhové treninky plus jidelniček....ten jidelniček nedodržují, to jako neni v mých silách...ale inspirovala jsem se jim...a co chci říct...ty treninky mají kurna efekt...sice ne na kila...tech jsem zhubl za 2 mesice jen asi 4...ale 10 cm v pase, 3 cm na rukách ...no a i 10 cm pres prsa....chci říct, že jidelniček je dobrej, ale postavu ti to moc nezlepší...chce to fakt cvičit pod dohhledem...a o tom, že se zlepší psychika ani nemluvím...nejlíp investovaný 3 tis. ever 🙂 ...mam to na 4 mesice dvakrat tydne
@elu Cvičení je super, ale strava dělá většinu úspěchu.
Ahoj ja jsem se začala stravovat nízkosacharidově začala jsem 19 dubna a dnes mám 4 kg dole 8 cm přes bříško, 4 cm přes zadek a1cm přes stehna. necvičím jím do syta hubnu a nemám hlad . Jestli se chceš dozvědět více naše skupinka je na facebooku nízkosacharidové stravování pro zdraví a hubnutí. Je tam spousta receptů a každý ti rád poradí 😉 Nejsou to žádné sáčky ani koktejly .
A hlavně nic neodvažuji a nepočítám manžel za stejnou dobu shodil 10 kg ale má o dost větší nadváhu než já
Jako v jiných oblastech, i tady platí Paretovo pravidlo. Takže 80 % je strava a 20 % je cvičení. Sama jsem věčná bojovnice s postavou a nejlíp jsem vypadala, když jsem se "nakopla" sacharidovými vlnami a pak jsem najela na vyvážený jídelníček. Cvičila jsem a cvičím pořád, takže viditelný rozdíl byl až těmi změnami v jídle. Teď se sebou spokojená moc nejsem, ale to už je jiný příběh. Nejdůležitější je netýrat se nějakými dietami, ale najet prostě na zdravý životní styl. Pestrá strava, přiměřený pohyb a hlavně být v pohodě.
Moc vám všem děkuji za rady. Máte pravdu, asi opravdu lepší zajít si k Dr.
@kaculik007 Souhlasím s ostatními tady. Já mám problém s nadváhou, později s obezitou, už v podstatě od dětství. Vyzkoušela jsem hromadu diet, ale bez úspěchu. Mamka je na tom stejně, jen si vždycky kupovala i různé přípravky a tablety, nic nepomohlo. Pak byla na plikaci žaludku, hrozně shodila, přes třicet kg. A už to má zase zpátky a se žaludkem má problémy. :-/ Takže bych doporučila odborníka, když se v tom člověk plácá sám, většinou to má maximálně krátkodobý efekt.
@lenkas1982 to jo, ale postavu ti to nezhezčí, bez cvičení ☹...kila ujdou dolu, ale všude ti to bude viset 🙂
Asi bych rekla vse uz co tu zaznelo a hodne je to taky o hlave. Dat se fakt do klidu a asi v tem pripade myslet na neco jinyho nez na hubnuti a dite.
@kaculik007 Myslím, že by se vyplatil i psycholog, ono taková ztráta člověka dost podstatně zraní na duši a pouhá práce "s jídlem" nemusí být úplně efektivní, pokud nejsi v pohodě psychicky.. nejdřív bych asi radila vypořádat si tyhle bolesti. jídlo (obezita potažmo) je dost často jen odraz toho, co se děje v duši. Držím moc pěsti.
@vineta děkuji, máš pravdu. Postava je odrazem duše... bohužel
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Na internetu jsem četla o nápoji Choco Lite. Vyzkoušel někdo?