Ahoj,
nejdříve napíšu, že prvního císaře jsem podstoupila akutně, miminko bohužel nepřežilo.
S pokusem o další otěhotnění mi lékaři doporučili počkat kvůli jizvě alespoň půl roku.
Chtěla jsem se zeptat na zkušenost maminek, které otěhotněli půl roku po operaci, jak probíhalo další těhotenství? Rodili jste pak znovu císařem?
Děkuji za odpovědi.
@aronek děkuji, rozumím tomu tak, že jsi podstoupila 4cs?
Já mam jizvu relativně čerstvou, snažím se jemně masírovat abych předešla srůstům. Furt je ale citlivá na dotek.
@chasing_rabbits me rekli počkat 1 rok. Neuspechat to, též mi zemřelo miminko od řezu jsme na další trhu čekali celkem 2 roky. Pokhd nechcete se na každý den krůček dítěte v bříšku modlit, doporučuji nespěchat.
Úspěcham nemám nic
To mi vždy manzek rekl. Radeji počkáme dal a už naposled.
Přišly jsme o 2 deti porodem 27 týden a císař utrhnuta placenta a kdybch spechala mam další císař? A možná dite v hrobě.
Ja vim je to hrozně těžký cekat neúnosné. Ale je to oak krutá dan, když se objeví kvůli 6 měsíců i už jenom průser, co může zbicit i dala mozna čekání nebi nedockani se dítěte.
Neboj byla jsem stejná k dr už šla v 8 měsíci at uz mne zase zkontroluje... císař byl v únoru už jsem ji v listopadu otravovala zase.. aa nakonec únor byl a 1 rok utekl a my se dočkali at v prosinci na konci roku 4 týdne.
Takže vlastně skoro 2 roky jsem zvládla cekat. V létě se zabavila zahrádku a zila.
@nikinelinaty
Taky nechci nic uspěchat… počkám pak na vyjádření lékaře. Další ztrátu už bych neunesla. Doktor mi říkal, že už bych měla rodit dál jenom císařem.
@chasing_rabbits rodila jsem zcela normální vaginalne 3.5 kg kluka. A a porod byl do 29 minut po příjezdu.
Rodila jsem 4x vaginalne a 1 císař to po 4tvr a mame 3 děti.
Trvalo to dlouhý 4 A půl roku ale povedlo se to.
Proto fakt vyclej 1 rok.neposlechni tu hlavně názory někoho nic se nestane ja jsem 2 měsíce po císaři....
To jsou ty klikarky.
Poslechu svého lékaře ulz a dakt ted a naplno to musí vyjít.
Manzrl už by další ztrátu nezvládl. Nemela bych nic.
Radeji jsem oak byla rada ze 1 rok utekl a vlastně už jsme mohli.
A najednou mne to čekání nevadilo.
Užila jsem si léto.
A nakonec byla rada ze dělám i 1 rok a 10 měsíců.
A syn bez jediné komplikace bez komplikace jizvy a bolesti břicha
Musí to být na palici si to pak vyčítat kdybch nrotehotnela a pockala.
A oak to přenášet ty nervy na dítě
Výdrž držím palce. Zabavu se nějakou činností 6 měsíců už je chvíli rozdělil si zo na čekání 2 měsíce...A oak už su rekni ještě měsíc a najednou budou chybět jen 3 měsíce.
Uteče to.
Zivot fakt utíká jak voda.
Nejtika kdyz spěcháme
@chasing_rabbits ano, mám čtyři CS. Dva kluky11 a 8 let a dvě holčičky 4 a 2 roky.
@aronek já právě měla strach, že me bude doktor přesvědčovat, že dva cs jsou až až… moc bych si přála 2 děti, pokud mi je osud dovolí. Tohle je pro me pozitivní zpráva, děkuji
@chasing_rabbits Je mi moc líto, co se ti stalo. Já jsem měla indikován CS z důvodu relapsu crohnovy choroby, ale chytila jsem coronu, takže se posunul o týden a synovi v 38tt přestalo tlouct srdíčko - den po původním termínu CS - corona nebyla příčina, ale prostě srdíčko nedostalo impuls. Nakonec se lékaři domluvili na normálním porodu, abych mohla dříve otěhotnět. Určitě nic neuspěchej a pořádně se zahoj. Mohla by jsi mít problémy. Co vím, tak po CS je lepší vyčkat rok, jelikož jizva poté je více náchylná. Jinak pokud máš první CS, neznamená to, že druhé musí taky - je to hlavně o tom daném těhotenství a také o tvém těle - po porodu mi řekly sestřičky, že další porod bude CS (syn byl zaseklý ramínky a nakonec byla přirostlá placenta a já skončila pod narkozou). A pak mi sám doktor řekl, že to záleží na celkovém těhotenství. Opravdu tě chápu, že si miminko přeješ. Drž se a přeji šťastné těhotenství <3
@martulka88 to mě moc mrzí… nemám ani slov :( osud si s námi těžce zahrává…
Vím, že lze rodit po cs přirozeně. Lekaři mi ale doporučili (nevím proč, nikdo mi nic nevysvetlil) rodit další dítě císařem. Nezbývá mi nic než se odevzdat do rukou medicíny a doufat, že pro mne naleznou tu nejlepší cestu k miminku.
Moje miminko krásný mi zemřelo při porodu v 39týdnu. Doteď nevím proč….
@chasing_rabbits Je to hrozné, co se nám stalo. Uvidíš v dalším těhotenství, jak to nakonec dopadne - zda bude CS nebo klasický. Naši andílci na nás dávají pozor. My jsme se dozvěděli, že Maxmiliánkovi přestalo tlouct srdíčko, jako když je náhlé úmrtí novorozence. Doteď to nechápeme a myslíme si, že poslední doktor, co mne viděl, udělal chybu. Ale syna nám to nevrátí. Je to už 4,5měsíce, stále to bolí, nemohu vidět miminka a máme urničku ještě doma. Ale musíme jít dál, vím to, ale bojím se... Musíme to zvládnout. Dost mi pomohla skupinka tady - prázdná náruč. Drž se <3
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Úvodem napíši, že mně moc mrzí tvá ztráta. Já mám mezi třetím a čtvrtým CS 22 měsíců. Starší dceru při porodu řízli do hlavičky, měla jsem hrozně slabou děložní stěnu. Další těhotenství nebylo v plánu, ale nějak to přišlo. Od dr jsem dostala vynadáno, ale pak se jen už modlil a po každé kontrole mi říkal, kdyby něco, tak hned do porodnice. A nakonec pohoda. Dočkala jsem se já i malá v klidu konce. CS byl plánovaný a až na velký počet srůstů bezproblémový.