Ahoj všichni, zakládám aktuální diskuzi na toto téma, mám za sebou tři potraty, jedno mimodelozni a jedno zdravé těhotenství, synovi je již 13. Musím se přiznat, že si s odstupem těch let připadám spíš jako prvorodička, těhotenství se synem bylo bez jediného zaspineni atd. Pak přišli všechny ty hrůzy a začali jsme s pritelem jezdit letos v říjnu do gennetu, no a než jsme se dočkali výsledků genetiky, zjistili jsme, že vše ostatní je ok a dokonce se nám podařilo znovu otěhotnět. Rok a půl po posledním potratu. Teď jsem 6+3, ale! Dnes jsem zakrvacela, neváhala jsem a hned jsme jeli pro jistotu na kontrolu. Prcek tam je, srdíčko mu bije a je tam malý hematom. Nikdy předtím jsem to takhle neměla, holky, ženy prosím vás o vás zkušenosti, já už trošku vysiluju. Prostě potřebuji sdílet své pocity a nepo... se z toho. Myslíte, že máme šanci, že nám to ještě dopadne? Předchozí potraty byli kolem 6 tt nikdy nebyla prokázána srdeční činnost... Zajímá mě váš názor díky moc
@jasminek2012 ty si úžasná, máš to přesně jako já, taky jsme se dozvěděli, že snad jedine co by mohlo být na vině je špatná kvalita vajíček... A pak se to povedlo na poslední chvíli a přirozeně, pořád si říkám jestli mě ty strachy pustí třeba po prvním trimestru, nebo kdy a snažím se za ně na sebe moc nezlobí, ale lehký to není, bojím se dalšího zklamání, snažím se být silná, ale je to někdy trochu maso... 😊 Co pomáhalo tobě se s těmi obavami srovnat? Do dneška jsem byla celkem ok a veselá, ale teď mám ztaženou zadnici! 🙄
@holkaokomodra
Hematom v tehotenstvi neni bohuzel nic neobvykleho, ale je potreba na sebe davat vetsi pozor. Ja jsem poprve otehotnela v 35 letech a hematom se mi udelal hned v 5 tt. Okamzite neschopenka, utrogestan na zavadeni a 3 tydny klid na luzku. Musis se ted setrit, ale urcite to dobre dopadne 🙂 preji hodne stesti a pohodove tehotenstvi 🍀
@holkaokomodra Dulezite je, ze miminko je v poradku. Ja jsem spinila cely 6tt, na ultrazvuku byla jen dutinka. Spineni po tydnu ustalo a za mesic uz tam byl maly tvorecek. Pred nim jsem taky spinila, vse bylo v poradku, ale o male jsme prisli ve 20tt kvuli pupecni snure, po nem jedno biochemicke a ted verim, ze to dopadne dobre. Ono se telo obcas jen potrebuje znovu nastartovat.
@holkaokomodra Ja v 6tt velke bolesti bricha pak jsem v noci strasne krvacela, zkolabovala, nemocnice. Tam me prijimali s potratem, malicke ze je prave uz dost nizko, nechali si me pres noc jak se to rozjede. No nerozjelo, odchazela sem s tim, ze tam mam velky hematom, klidovy rezim, 2 mesice jsem slychavala, ze nevi, jestli to tehotenstvi vydrzi, pokazde se divili, ze tam malej jeste je. No a ted tu mam rocniho zdraveho bojovnicka. 🙂 Takze nic neni ztraceno. Ja se teda s nicim netahala, nezehlila, odpocivala (stejne mi bylo teda furt desne zle), nikam nejezdila, proste se snazila, aby se malicke udrzelo nez se hematom vstrebal/maly ho prerostl. Byla jsem na to sama, starost o starsiho, ale dalo se to. Ver malickemu a udelej pro to vsechno, ale i ja vedela, ze za kazdou cenu miminko nechci, nekdy pokud neni zdrave, je lepsi, kdyz to bohuzel dopadne takto a zvlast kdyz je to takto "brzy" .
Uplně tě chápu. Já jsem po velkých peripetiích otěhotněla a hned o to přišla v 6 tt. To bylo neskutečné zoufalství. Hned se ale zadařilo znova a vše dopadlo dobře, ale celý první trimestr jsem špinila. Ty bylo na psychiku strašné, měla jsem pořád strach že se to zopakuje, kdykoliv jsem měla šmouhu na toaleťáku, úplně mě bodlo u srdce jak jsem se lekla. Dostala jsem Utrogestan, ale jen na dva týdny, lékař (starší a zkušený chlap) mi říkal, že podle jeho zkušeností je to jen placebo, ža když je něco špatně, nepomůže nic a zdravé těhotnetsví se udrží i bez něj. Při utroši to zmizelo, ale pak jsem začla špinit zas, moje nervy! Vše ale bylo uplně OK, i porod. Druhé těhu už bylo ve větším klidu, ale to špinění jsem měla zase. Už jsem po lékaři ani nic nechtěla, koupila jsem si přes internet progesteronový krém, mazala jsem si ho na hrudník a špinění zmizelo. Když jsem ho zkusila vysadit, za týden jsem špinila zas. Už jsem si připadala jak magor. Takže jsem mazala až do 12 tt, pak jsem už přestala pže tak nějak to špinění zmizelo i v prvním těhu. Takže já můžu pro klid duše na špinění doporučit tohleto, ale na krvácející hematom to stejně asi stačit nebude. Mě to ale pomohlo psychicky, přestala jsem se tak stresovat.
Pokud ti doktoři nepřišli na žádný důvod, tak při troše štěstí to byla prostě jen smůla. Mimochodem - 2 potraty za sebou se prý ještě neřeší jako něco úplně běžného. Vyšetření se běžně dělají až po třetím. Takže to fakt může být jen blbá náhoda.
@luhana díky za podporu, taky už je mi 35 trošku to beru jako jednu z posledních šancí a i když jsme se dost uklidnila a otěhotnění fakt nehrotila, spíš jsem to brala tak, že nám to někdy buď vyjde nebo ne, tak teď když už máme naději se bojím zklamání... Tomu už neporucim hormony mi dávají 🙄😁 moc díky za názor
@ito ty brďo tak ty sis musela projít pěknými strachy, kam se na tebe hrabu. Každopádně s tím smířením se s tím, že co má být ať bude máš taky pravdu. Nějak jsem to v té panice zapomněla, můžu za sebe třeba říct, že moje tělo je vlastně chytrý a spolehlivý, až na jeden potrat ve dvaceti, kdy mě cistili, si zatím vždycky poradil. Dokonce i stim mimodeloznim - na sále při laparu zjistili, že už tam nic není, takže sice zbytečná operace, ale zase mi nic neodebrali aspoň! Takže jo, díky za to uvědomění, že vlastně můžu spoléhat na své tělo a věřit, že to dáme. Snad mi optimismus vydrží aspoň do odpoledne 😉
@alkuska souhlasím, já nějaká vnitřně cítím, že ten utroš je placebo a jak jsem psala výš nezbývá než věřit svemu tělu, že to zvládne pokud je prcek v pořádku, samozřejmě ho beru taky a ještě ascorutin a dělám tisíc blbosti, abych měla pocit, že proto něco dělám, ale kdyby mělo být něco blbě tak to stejně nevyřeším. 🙄
Holky. já jsem celkem racionální člověk, snad si umím dát dvě a dvě dohromady, ale jak to se mnou cvičí je masakr 🙄😁😁😁 moc díky všem za názory, uklidnění, příběhy a posdílení
@mamikry to si vuuubec nedovedu představit 😔 strašně obdivuji, že po takovém zážitků dokážou holky jako ty jít dál, já vím že ono to nijak jinak ani nejde... Ale ta vnitřní síla, kterou v sobě musíš mít je nedocenitelna
@merope o tom vím, ale já už mám za sebou potraty tři a jedno mimodelozni, tak jsem si říkala, že už za tím limitem jsem 😁 no nicméně do gennetu nás poslala až nový doktor, moje předchozí lékařka byla úplně úžasná, ale tohle moc neřešila, vždycky začala o tom, jaký vztah mám moje matka k mému potencionálnímu těhotenství 😁 no ne, že bych odsuzovala věci mezi nebem a zemí, nebo snad nevěřila psychosomatice, ale říkám si že dokud nevyloučil všechny fyzické příčiny, které dnes věda umožňuje nedokážu toto přijmout jako odpověď. 🙄 Prostě mi to mozek nedovolí, trochu mimo misu, ale tolik k mým zážitkům ohledně zjišťování příčin 😉
Omlouvám se za gramatiku, píšu na mobilu a ten chytrej previt si díky auto opravám občas dela co chce 🙄
@holkaokomodra Ja pred tim prisla o miminko ve 23tt kvuli vyvojove vade, takze nervy to pak byly velky a samozrejme i pochyby, jestli je tim padem zdrave. Dnes vim, ze to tak melo byt, dost me to posililo a svych deti si vazim o to vic a vim, ze nic neni samozrejme. Drzim pesticky!
Já mám za sebou čtyři samovolné potraty. Vždy to skončilo v 5tt. Poslední jsem prodělala loni v září. V listopadu jsem se pro jistotu rozhodla jít na kliniku reprodukční medicíny. Nikdo z lékařů nenašel důvod proč se mi tak dělo. Genetiku jsem měla naprosto v pořádku, skryté infekční nemoci taktéž nebyly a hormony taky v pořádku. Paní doktorka nám tedy doporučila IVF. Já si tedy chtěla dát do pořádku své tělo (přestat kouřit a něco zhubnout) a pak se do toho pustit. No a byla jsem tak zaměřená na práci a na úklid svého těla, že jsem se přestala hlídat v intimním životě s partnerem. No a než jsme se nadáli, byla jsem těhotná. Okamžitě jsem letěla k doktorovi a šla na neschopenku a začala jsem brát Utrogestan. Tři měsíce jsem měla téměř úplný klid na lůžku. A ono to vyšlo. Jsem teď ve 34 tt. a vůbec by mě nenapadlo, že to někdy dokážu 🥰🥰 Moc se na mojí novou lásku těším a užívám si každý den 😘 takže podle mě to jde, když se člověk hodí do pořádného klidu🍀 držím ti tedy pěsti a určitě to dobře dopadne 😉😉🍀🍀
@jitulinka35 mám pocit, že to máme hodně podobné. Celkem mě uklidňuje, že tam je to srdíčko a věřím, že to bude dobré, musím doufat
@holkaokomodra u staršího jsem něco jako špinění neznala, a to jsem měla vcesnou placentu. Pak, jsme se snažili o druhátko a po půl roce těhu, 5+5 špinění, 6+0 kontrola a tam nic, jen náznak, 6+2 potrat. Za dalšího půl roku opět těhu, 5+5 opět špinění, já totálně na prášky, ale zároveň mi začalo být blbě, tak mě to uklidňovalo, 6+0 kontrola, šlo vidět mimi se srdíčkem ❤️, dostala jsem Ascorutin a gynprodil vaginálně. Další kontrola až 9+0, kdy šel i vidět už hematom, další kontrola 12+0 bez hematomu. Takže neboj, pokud je ten hematom malý a není přímo u mimča, vše bude v pořádku. Teď jsme chtěli třeťátko a už jsme ho přeložili na neurčito, protože srpnový cyklus SP (4+6), (v září jsme to nezkoušeli) říjnový cyklus SP (5+2) listopadový cyklus (4+4), kdy jsem už brala gynprodil po ovu, ale i tak přišel SP.
Ahoj holky, ja včera potratila po ketu v 8tt 😭 dnes jsem byla na docisteni, a zitra jdu domu. Doufam, ze se taky zadari 😔 ale teď si dame chvilku pauzu
@alik20 to mě mrzí Ali, pořádně to otruchli hlavně. Vyplač se, vynadavej se ať se dá jít dál, nic jiného nám stejně nakonec nezbývá...
@priefi no já nevím co je malý nebo ne, ale prý je pod gestacnim váčkem, velikost pan doktor píše 25x10x6mm, takže si říkám vlastně mrnavy asi taková modrinka no, ale jak píšeš já ve svým prvním tehu nějaký špinění neznala absolutně, je fakt, že tehdy jsem byla mladá koza a moc jsem to neřešila, o nějakým strachu nemohla být řeč, no s věkem tak nějak odpadla potřebná lehkovaznost a schopnost přijímat věci tak jak jsou, když přece všechno ostatní většinou můžu nějak ovlivnit 😁 placam se v těch předchozích zkušenostech a obavách no, ale dneska se mi daří být celkem v pohodě, tak nějak klid nohy v teple, dýchat a důvěřovat 😉😁 díky za tvou zkušenost
Hematom je docela častý jev,buď se vstřebá nebo odkrvácí.Záleží kde přesně je a jak je velký.Někdy se těhotenství udrží,jindy ne.Každopádně šance že vše bude v pořádku je velká,klidový režim..hormony.... a snad bude vše ok.Přeji pevné nervy.Měla jsem to tak u prvního těhu bylo to 50/50..za tři dny jsem přestala krvácet a v pohodě.
@lalalanka já díky bohu přestala už včera dnes jen spinim, vážně to byla jen takova jednorázová, no málo platný vyděsilo mě to, zítra jedem do gennetu oznámit novinku, měli jsme se rozhodnout zda půjde do umělého nebo ne, kvůli tem hormonům a ještě jedeme na výsledky genetiky, ktere nám ještě chyběli k uzavření úvodních testů, tak uvidim co se dozvíme
Ja prave mela taky hematom a bohuzel to ze me vsechno vypadlo, kdyz to reknu blbě 😔 tyden jsem spinila, krvacela, ležela v nemocnici a stejne naprd. Šla jsem na wc a uz to bylo. Jo už jsem to obrecela. Jedno dite uz mam, tak aspon ze tak
@alik20 to je to, no nikdy nevíme jak to vlastně dopadne... To se vlastně fakt nijak ovlivnit moc nedá, a ty si měla nějaký velký, nebo malý hematom?
@holkaokomodra taky jsem krvácela v 6 tydnu. Později se zjistilo že to bylo vcestnou placentou, těhotenství jsem si vylezela a teď mi tady spinká půlroční chlapecek. Lež, odpočívej a nic nedělej. Já ležela a hledala si informace na internetu a tak jsem se psychicky vydeptala, že mi málem hráblo. Zpětné vidím, že jsem si místo googleni měla pustit nějakou romantiku a být v klidu
@holkaokomodra mě doktor řekl, že mi Ascorutin ani nic jiného nedá, že je to placebo a pokud je plod zdravý zvládne to. Řekl mi to i můj gynekolog i primář v nemocnici
@aneta15 je to tak, já to Googleni taky považuji za to, že je spíš ke škodě 🙄 trávím čas i jinak 😉 teď třeba vyrábím svým úžasným kolegynim a dílky z macrame, trošku jsme v práci teď neplánovaně nechala ve štychu, ale všechny jsou prostě boží, přeji i a chápavé
Já mám ráda příběhy, které dávají nadějí jako u @jasminek2012 I přes diagnózu, že vajíčka jsou v katastrofálním stavu a to nejde jinak než s dárkyní vajíček, to šlo přirozenou cestou. Logicky mi z toho plyne, jestli se vajíčka dokázala dát to dobrého stavu, tak naše tělo má úžasný regenerační potenciál.
@jasminek2012 a jak se vlastně přišlo na to, že vajíčka jsou špatná? Na základě čeho Ti dali tu informaci? Jen pro jistotu, jen se ptám, nemyslím to jako ryp. Minule když jsem se doptávala, tak mi bylo řečeno, že to vyznívá, jako rýpání 🙈 mi jde o to, že jsem teď měla 3 SP za sebou a samozřejmě taky mě napadlo, zda není právě chyba právě ve vajíčkách 😔
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
Ahoj, já před prvním synem dva potraty. Oba 6tt. Syn má dnes 7 let. Pak jsme chtěli druhé miminko, podařilo se po dvou letech snažení, skončilo potratem opět 6tt. Pak dva roky marná snaha. Pak IVF, kde mi řekli, že mám vajíčka v hrozném stavu. Bylo to na dárkyni vajíček. No ale najednou jsem přijela z dovolené a byla jsem těhotná přirozeně. Nicméně opět 6 tt krvácení. Takže už jsem se s miminkem loučila. Na gyndě mi řekl, že vidí váček a dal mi neschopenku. 14 dní ležet, nic nedělat, jen wc a zpět. Zvládla jsem to, dnes mám chlapečka 1,5 roku. A to jsem měla diagnozu neplodná, potraty, vyšetření krve. Nic není nemožné, miminko je zázrak a vyplatí se počkat i roky. Přeji hodně štěstí a zdravé miminko.