Těhotenství po CS. Otěhotněl někdo brzy?

juliiiie
31. črc 2022

Zdravím všechny 🙂
Ráda bych se zeptala zda někdo otěhotněl brzy po císařském řezu??? Zda těhotenství může být žádoucí a možné bez komplikací apod. Zda máte některá maminka nějaké zkušenosti 🙏 jelikož vím, že se všude udává, že by těhotenství nemělo být dříve jak po roce…ale zda i dřívější je bez nějakých potíží a možné…

Budu moc ráda za všechny názory ❤️ Děkuji

sorella88
1. srp 2022

@juliiiie ahojky já jsem otěhotněla půl roce po císaři samozřejmě neplánovaně ...doktorovi se to nelíbilo, ale v pohodě jelikož jsem již měla dva císaře tak mi řekl že bude muset být další ...teď jsem ve 32 týdnů a zatím kromě někdy bolení jizvy těhotenství na pohodu asi nejlepší ze všech tří.

juliiiie
autor
1. srp 2022

@sorella88 moc děkuji za zprávu. Mám totiž holčičku, která teď v srpnu bude mít půl roku a já zjistila, ze jsem tehotna 🤷🏼‍♀️ Takže taky absolutně nevěřícně a neplánovaně 🙈🤷🏼‍♀️ Zítra mám jít k Dr. tak si vůbec nedokážu představit co mi rekne nebo co bude následovat, zda to má nějaká rizika právě kvůli té jizvy 🤷🏼‍♀️ Jinak je to mé druhé těhu
Jee, tak to je dobre, ze tehotenstvi mas v poradku a vše dobre prospívá 🙂

mhpraha
1. srp 2022

já jsem taky těhotná, otěhotněla jsem v 9 měsíci po porodu, ted jsem již v pátém. doktor to vůbec nekomentoval, zatím tukám naštěstí žádný problém. jen je to náročné v tom, že musím tahat malého 10 kg a únava v prvních třech měsících kombinovaná s nevyspaním kvůli malému a zubům nic moc.. 🙂 držím pěsti!

elfka21
1. srp 2022

@juliiiie moje sestřenka rok po urgentním císaři už rodila! Přirozeně! 😉 Bylo to před 16ti lety. Teď říká, že byla hloupá a rizika si vůbec neuvědomovala. Jasně, že to bylo neplánovaně. Ale vše proběhlo v pořádku. Já jsem otěhotněla plánovaně v 11 měsících malé a jizva zatím nebolí a jsem v 5. měsíci.

melek5
1. srp 2022

@juliiiie ahoj ráda bych se teda vložila do této diskuze už jen kvůli sestře která vlastně otěhotněla po cs cca rok po císařaku dnes byla v kritickém stavu na aru praskla jízva ze vnitř a miminko umřelo za tři týdny měla rodit prosím holky skuste dodržovat ten tříletý odstup vážně to není sranda moc mě mrzí co se jí to stalo

melek5
1. srp 2022

@elfka21 opatruj se prosím sestru taky nic nebolelo co je nejhorší že to ani nepoznáš kdyby ti náhodou praskla jizva ze vnitř, každopádně preji moc zdraví tobě i miminku dávej pozor na bříško

bobisek90
2. srp 2022

@juliiiie ahojky! Ja otěhotněla 9mesicu po cisari, holky jsou od sebe 18.mesicu a byl to uspesny VBAC 🙂

elfka21
2. srp 2022

@melek5 Mrzí mě, co se stalo Tvé sestře. Kéž je alespoň ona v pořádku. 🙏A jak poznala, že se něco děje? Jak se dostala do nemocnice? O tříletém odstupu mi žádný doktor neřekl, vždy jen o roce. A stejně bych si ho vzhledem k věku nemohla dovolit. Takže si riziko nesmím připouštět.

bobisek90
2. srp 2022

@melek5 je smutne, co se sestre stalo. Nicmene po. 6 měsících je jizva zhojena a to. Rozhoduje, jak vypada.

melek5
2. srp 2022

@elfka21 fakt jo tak já kazdou co znám a i moje dr říká že po císařaku bys mela otehotnet minimalne po třech rokach nic nevěděla do té doby až jak zacala krvácet jela ihned do nemocnice a tam řekly že miminko už jen je mrtvé tak ji ihned otevřely naštěstí že je ona sama v pořádku

ivetkafek18
2. srp 2022

Jasny. Hodne holek. Spis je to o tom jestli se na to citis 🙂 je jine mit doma uz jedno sebestacni vetsi dite jak mit jedno ktere je na tebe zavisle a dalsi v brise.

melek5
2. srp 2022

@bobisek90 ještě chci dodat že ji praskla jizva že vnitř ne z venčí

bobisek90
2. srp 2022

@melek5 jiste, ona nikdy nepraska z venku. Nicmene deloha muze prasknout i bez predchozi sekce. Kamaradce tak praskla u prvního porodu

melek5
2. srp 2022

@bobisek90 tyjo hrozné co vsechno se může stát

elfka21
2. srp 2022

@juliiiie Myslím, že když dítě už čekáš, potřebuješ povzbudit a ne si číst nějaké hrůzy. Bude to v pořádku jako v 99% všech případů. 😉 Budou tě možná víc sledovat, kdo ví. Můj gynekolog neříkal nic. Mám ještě jeden příběh. Moje kamarádka má za sebou 5 císařů poměrně blízko po sobě. (Má 6 dětí, první byly dvojčata… 😆) Zakazovali jí otěhotnět už po třetím sc, ale ona se nedala a i přes veliké riziko měla ještě dva další. Všechno nakonec dopadlo dobře, děti zdravé. 🙂

juliiiie
autor
2. srp 2022

@elfka21 moc děkuji za zprávu ❤️ No jsem z toho hrozne spatna. Dnes jsem byla u Dr. a tehotenstvi u nej nepřipadá v úvahu 😢 strasne mě tím dorazil…necekala jsem, ze je to tak zle, říkal, ze deloha ještě není zcela zahojena, ze dokonce ani neleží na svém místě jak by měla a ze mi rozhodne tehotenstvi nedoporučuje 😞😞 tak mě zítra pozval na velký UTZ do nemocnice, kde to máme ještě zkonzultovat, ale na 99% by se k tehu nepriklanel…
Je to pro mě hrozne smutné, protože o první Mimi jsme se snažili 3 roky a nakonec jsem musela otěhotnět přes IVF a teď proste zázrak…ze to přišlo tak samo a našlo si tam takovou cestičku a nesmí to byt 😢 ptala jsem se na hodně důvody proč bych to nemohla donosit a prý hlavně kvůli tomu, ze zatím tu dělohu nemám poradně zahojenou 😢🙁

bobisek90
2. srp 2022

@juliiiie :o no to snad ne. Nechala bych si udelat vice posudku. Jak dlouho jsi po cisari?

bobisek90
2. srp 2022

@juliiiie a jeste teda, kdyz jsem porodila druhou dceru, tak mi gyndarka rekla, ze dalsi deti, budu muset planovat. Ze musi jizvu zkontrolovat ze vnitr. Behem porodu se mi jizva rozestoupila. Zahojila se po 3 mesich sama, bez zasahu. Dalsi tehu bylo neplánovane, o jizve jsem neměla ani potuchy.

petulkadodo
2. srp 2022

@juliiiie Nevěš hlavu, v nemocnici třeba budou mít jiný názor. Znám paní, co měla první dítě z IVF, porod sekcí a pak omylem otěhotněla hned po šestinedělí. Děti má od sebe 11 měsíců, i druhý porod byl císařem, ale vše ostatní bylo jinak v pořádku. Jako je to riziko, ale prasknutí dělohy je vzácné.

elfka21
2. srp 2022

@juliiiie Každopádně bych to konzultovala ne s jedním, ale několika odborníky. Přece bude trvat ještě x měsíců, než mimi vyroste a ta jizva se vůbec začne napínat.

sorella88
3. srp 2022

@juliiiie já bych chtěla taky slyšet více názorů já mám po dvou sekcích a otěhotněla jsem půl roku po druhé sekci tad nám 8 týdnů před porodem a neměla jsem klidnější těhotenství jen mi při kontrole kontroluje jizvu že vnitr jinak mám kontrole normálně rozhodně bych se nevzdávala a klidně se domluvila s více lékaři

juliiiie
autor
4. srp 2022

Tak jsem byla na kontrole v nemocnici a měly jste holky pravdu..tam meli úplně jiný názor než můj doktor 🤷🏼‍♀️ Přišli na konzultaci 3 lékaři a všichni se shodli na tom, ze bych mohla dítě donosit, jen ze je jasná věc, ze budu celou dobu na rizikovem a rodit o něco dříve (aby se předešlo porodnim stahum) a znovu císařem, ale za mě vůbec nevadí, hlavně ze budu po celou dobu sledována 🙏
Je to teda ale hodně maras když každý z doktoru má jiný názor 🤷🏼‍♀️ Já pak zprávu z nemocnice šla říct tomu mému doktorovi a on se zase chytal za hlavu a vůbec nebyl rad a neustále mi opakoval ať se ještě rozmyslim 🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🤷🏼‍♀️🙈🙈 nechápu, netuším proč má pořad takový názor… tvrdil, ze má s tím špatnou zkušenost. Ale já si myslím, ze i když vy holky mate zkusenosti, ze to šlo a daly jste to, nebo jste těhotné a je to v poradku, tak bych se nemusela obávat 🙂🙂

juliiiie
autor
4. srp 2022

@bobisek90 teď to bude půl roku, rodila jsem 17.2

sorella88
4. srp 2022

@juliiiie tak zkus se domluvit z nemocnici že by si chodila na kontroly k nim když se tvůj lékař k tomu staví takto

elfka21
4. srp 2022

@juliiiie Já myslím, že si ten gynekolog neuvědomuje, jaká hrůza je “dát pryč” vlastní dítě ještě ke všemu, když počít první bylo obtížné. Jsem ráda, že měli v nemocnici jiný názor a věřím, že to bude dobré.

ivetkafek18
4. srp 2022

Ja bych si na tvem miste vzala saky paky a nasla novyho doktora. Jako doktor ktery te posila na potrat misto toho abych ti pomohl nemuze byt normalni. A urcite bych si zazmluvnila porodnika a chodila na kontroly jenom do nemocnice. V takovem stavu urcite nepotrebujes poslouchat blbosti

pepickovapavlinka
8. srp 2022

Já otěhotněla cca 4 měsíce po císaři neplánovaně a dcerku jsem si porodila přirozeně

juliiiie
autor
8. srp 2022

@pepickovapavlinka ty jooo tak to je paradicka a tehotenstvi bylo úplně v poradku?

pepickovapavlinka
9. srp 2022

@juliiiie ano naprosto.Nakonec je ze mě už 4 násobná máma a všechny 3 těhotenství které následovali po tom prvním ukončeném cs byly v pořádku.Jen bohužel to poslední muselo být nakonec ukončeno zase cs i když jsem šla rodit zase normálně

hotblood
18. srp 2022

@juliiiie Nikoliv. Po císaři se doporučuje těhotenství, až
@juliiiie Zašla bych k jinému gynekologovi. Tam spíš cítím strach z jeho strany, aby neposral něco v péči po porodu + těhotenství. Zajděte si jinam. A případně změňte gynekologa.