Těhotenství. Kdy je nejlepší den na snažení se?

girl_baby
21. srp 2022

Dobrý den chtěla bych se zeptat kdy je vhodný den se snažit o miminko. Poslední menses sem měla 3.8 a ovulaci zřejmě 9-10.8....a to jsme se s přítelem začli snažit toho 10-11 i 12.8.
Nepociťuji zatím nějak extra příznaky, jen chodím na záchod častěji, přítel říká že mám každou chvíli hlad že to spozoroval,mám takový středně těžký břicho jako nafouklé,jednou se mi zamotala hlava a včera a dneska mi bylo trošku špatně ale jinak jsem v pořádku ,náladovost mám ale to nepočítám protože to většinou mám když menses se blíží a mám ji dostat za tři dny. Unavená jsem pořád takže to jde těžko poznat 😅 , ráda bych věděla co si o tom myslíte? A kdy je podle vás nejlepší den na to se snažit (bylo by to moje první miminko). Moc děkuji všem za odpověď.

berushe14
21. srp 2022

Můžete zkusit test. Ale vesnici kouli nemám a i kdyby tak by nefungovala. Pokud chcete zjistit ovulaci doporučuji zeptat se gynekologa zda vám udělá folikulometrii, aby jste vedela, pak jsou ovulacni testy nebo měřit BT…držím palce

vikysek0987
21. srp 2022

@girl_baby Pokud by měla MS dorazit za tři dny,mohlo by být na testu už něco vidět(obzvláště, kdyby příznaky souvisely s těhotenstvím)-mě ukázal brzy(10DPO a bylo to 3-4 dny před termínem MS)
Jinak my se snažili den před ovulací v den ovulace a den po ní, ale věděla jsem kdy jí mám....
Držím palce....

tasimia
21. srp 2022

@girl_baby nic ve zlem, ale zkus si aspoň odpracovat ten rok, aby si měla nějaké peníze. ;)
Dítě není žádná sranda a začínám si myslet, ze si tady děláš z ostatních čurinu. Včera ses ptala na mateřskou a jestli jen tak dostaneš 7tis za nic.

girl_baby
autor
21. srp 2022

@tasimia zajímá mě to copak se nemůžu zeptat? Nevím nic o mateřský a nějakých příznacích....bylo by to moje první dítě tak se zajímám a tady aspoň anonymně se můžu zeptat a nemusím se ničeho bát ...a já vím že to není procházka růžovým sadem 🤦🏼‍♀️ ...to mi říkat nemusíte ......pouze se ptám a chci se o tom dozvědět co nejvíc ...tak nemusíte hned mě tady osočovat že si dělám srandu z toho....snažíme se o miminko a je normální se ptát a že žena chce o tom vědět více .🤦🏼‍♀️

girl_baby
autor
21. srp 2022

@vikysek0987 moc vám děkuji , zkusím teda test.

lencaa11
21. srp 2022

@girl_baby udělej te test a uvidíte jak to dopadne jinak bych to nechala na přírodě a miminko přijde když je z lásky ne na povel podle ovu karkulacky atd někdy tělo si řekne samo ☘️☘️

amemmait
21. srp 2022

Snazit se je nejlepsi ob den, idealne 3 a 1 den pred ovulaci, spermie si na vajicko pockaji i nekolik dni, ale vajicko po uvolneni z folikulu je oplodneni schopne jen 12-24 hodin, takze neni tak snadne se trefit, pokud nevis ktery den je ovulace presne. Pokud nevis kdy presne mas ovulaci, muzes merit bazalni teplotu a podle grafu teplot pak 3 dny zpetne vidis ktery den mivas ovulaci, super je na to appka Fertility Friend, nebo muzes vyzkouset ovulacni testy, kde vychazi pozitivni test cca 48 hodin pred ovulaci.

klokanka31
21. srp 2022

@girl_baby Nejlepší je mít se s manželem rádi, a nechat to trochu osudu. Jak do toho moc vkládáš hlavu, můžeš si udělat blok a pak jentak neotěhotníš.

carameels
21. srp 2022

@girl_baby 3. 8. ti MS začala, nebo skončila? Protože takhle bys měla dost krátké cykly. Ideální je ale sex ob den, co tři dny. Tak se nemůžeš minout ovulaci… a pak už to nechat jen na přírodě 🙂

tasimia
21. srp 2022

@girl_baby můžeš se zeptat, ale i přitom snažení, by si měla vědět, ze miminko něco stojí. ;)

ekou
21. srp 2022

@girl_baby nedelala bych z toho vedu. Jednoduse si uzivejte sex, pak az by bylo male - tak to bude narocnejsi najit chvilku bez ditete ;)

girl_baby
autor
22. srp 2022

@tasimia to samozřejmě vím že to není lehká záležitost