Ahoj holky.
Máte někdo zkušenost s tím, že se vám po revizi povedlo brzy otěhotnět i bez pomoci doktora a různých léků či měření bazální teploty a ovulačních testů? První těhotenství skončilo zamklým těhu v 6. týdnu, kdy jsem po 3.měsicích snažení byla na běžném vyšetření u gynekologa, který mi říkal, že mám nízkou sliznici (6mm), a že to pravděpodobně samo nepůjde, tak jsem si zaváděla různě Progesteron, brala Clostilbegyt, dávala jsem si injekce Ovitrel na vyvolání ovulace a povedlo se hned co se sliznice zvýšila na 8mm.
A teď bych ráda, do sebe nedávala už nic a nic si nehlídala a nechala to osudu. Jenže sliznici po revizi mám stále jen 6mm a zkusila jsem si teda udělat poprvé ovulační testy minuly týden, protože podle kalendáře měla být MS a jen jsem byla zklamaná, protože mi všechny vycházely jen slabě, tedy žádná ovulace (podle testů teda), ale objevil se u mě ovulační hlen, ale žádné bolesti nic. Tak že by ovulace nedokázala proběhnout bez různých léku a vyvolávaček? Jenže si říkám, když jsem byla na kontrole po revizi po 5 týdnech, tak mi doktor řekl, že ovulace proběhla a tehdy jsem o ní také vůbec nevěděla, tak věřím, že mohla proběhnout i teď, ikdyž to testy neukázaly?🤷🏼♀️
Mě tedy gynex i kontryhel rozhodili cyklus natolik, že jsem ho dávala dohromady snad 3/4 roku. Takže za mě je super drmek a čím méně toho do sebe cpát, tím lépe. 🙂
K otázce-záleží, co je tam za problém. Pokud “jen” vyšla sliznice, tak ta se dá nahnat třeba tím drmkem, ten i podpoří ovulaci. Měřit bazalni teplotu, aby jsi měla jistotu jestli ovulace je, nebo je a uvidíš
@levandule_k achjo, tak to jsem myslela, že je dobrý i při ovulaci k “zahnízdění”, tak jestli po tom všem jsem si ještě naopak vymazala ovulaci, tak se zblázním…snad se max jen posunula a nebo třeba proběhla jen slabě
@adelkl29 To si nemyslím, že jsi si ji vymazala, to bys ho musela pít dlouho a intenzivně bez pauzy. Takže klid. Nejhorší je smrt z vyděšení. V průběhu cyklu se nám hormony mění a některé bylinky ovlivňují některé hormony, když nějaký hormon klesá, tak ho nebudu stimulovat bylinkou. Kontryhel posiluje ochablé svalstvo, tedy může pomáhat při potratech, ale zase záleží na důvodu potratu.
Drmek je zajímavá bylinka, ten podporuje uvolnění vajíčka při menstruaci, je dobré ho začít užívat pár dní před ovulací, ale ne hned od začátku cyklu. Drmek obsahuje látky podobné progesteronu, tedy jestli jsi si měla zavádět progesteron, zkusila bych tinkturu z drmku. Jakmile otěhotníš, nebrat drmek.
Ještě můžeš vyzkoušet bylinnou vaginální nápařku, hormonální jógu, nebo nějaké cviky na pánevní dno.
@levandule_k Děkuji za rady a uklidnění 😇
Můžu se ještě zeptat kolik dní mám cca ten drmek užívat, zase jen pár dní po ovulaci?
Už mám tinkturu zakoupenou i hormonální jógu zkouším 👍
@adelkl29 pokud máš cyklus 30 dní (plus minus pár dní), tak do začátku menstruace.
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
@adelkl29 já pila na podporu ovulace a růst sliznice kontryhelový čas. Pije je od prvního do 14 dne cyklu. Pomohlo mi to mít ovulaci a následně otěhotnět.