Symptotermální metoda. Je bez hlenu plodné období?

6. lis 2019

Ahojte, je aj vlhko bez hlenu pri symptotermalni metode brano ako plodne obdobi? Anebo je to obdobi pred ovu? S metodou zacinam a nevim si s tym rady. Dekuji za odpovedi.

lenka_tom
6. lis 2019

Tedy ne, že by se ti nemohlo podařit otěhotnět, ale pokud není přítomný ten táhlý bílkový hlen, spermie moc dlouho nepřežijí. Doporučuju články od Aleny Harless na rodina.cz, tady konkrétně Životodárný hlen aneb symptotermální metoda I. Má tam i obrázky. Pozor, je to trochu nechutné 🙂

lenka_tom
6. lis 2019

Ono je hlavně důležité se pár cyklů sledovat, pak ti toho dost třeba i zpětně hodně dojde. Naučíš se poznat své tělo.

andelka
6. lis 2019

Je to tak,že pokud je pocit hodně vlhko,mokro,tak to je i víc plodný příznak než táhlý bílkový hlen,protože ve vrcholně plodném období může obsahovat až 99% vody. A je fakt,že ohledně hlenového příznaku je potřeba mít zkušenost,sledovat aspoň tři cykly,aby člověk poznal jaké to je konkrétně z něj.

autor
6. lis 2019

Holky, dekuji za reakci. Som dnes 30DC a teplota se stale drzi dolu. Urcite to dnes s manzou skusime a uvidi se. Spis mam obavy, ze je to cyklus bez ovulky. Budu cykly sledovat nadale a uvidi se.

hermij
13. lis 2019

Kdyžtak nahraj záznam a uvidíme. Nicméně i vlhko se počítá.

autor
13. lis 2019

@hermij Graf vypada takhle. Ovu test vysel pozit. 8.11. Ale teplota skace i ted, tak ja vubec nevim.

hermij
13. lis 2019

Poprosím o info kde se měříš, jak a čím (zkus co nejpodrobněji popsat) a v jaký čas (zda v různé časy - to je pak lepší zapisovat spíš na papír, než do aplikace). Řekla bych, že ovulace proběhla, teploty se zvýšily, ale je pravda, že je graf takový skákavý, to může jít o chybu v technice měření.

autor
Autor odpověď smazal
Zobraz
autor
13. lis 2019

@hermij Merim v ustech. A rano v od 3:30 do 4:40 hod. Dle pejska, kdy nas vzbudi. Ale jednou mam o 3:30 teplotu 35,9 a jiny den 36,20. Je to zvlastni. Teplomer necham chvili v ustech, aby se prispusobil teplote v ustech. V duchu si ratam do 20.Potom zapnem a kdyz zapipa vyberu. Merim pod jazykem na prave strane. Nevim, kde delam chybu. A to jsem ani nebyla nemocna a ani sme nemenili teplotu v spalni. Nevim, co je spatne.

marla86
13. lis 2019

Ahoj, myslim, ze podle grafu ovulace opravdu byla ;) Ale je mnohem lepsi merit dole, teploty potom takhle neskacou ;) a pokud je ti to neprijemne a chces merit i dal v ustech, zkus merit jeste i po zapipani, dost casto teplota jeste stoupne ;)

autor
14. lis 2019

@marla86 @hermij
Holky, dnes rano o 4:40 ukazkova teplota 36,66-nejvyssi ze vsech mereni. Tak ovu ozaj byla. Skusim pristi mesic merit dolu a uvidim. Dekuji za rady

hermij
14. lis 2019

Technika se zdá ok. Měření plus mínus hodina jsou rovněž v pořádku. Podle toho, že popisuješ "předehřívání" (což není špatně), tak hádám, že měříš digitálním teploměrem. Kdy jsi naposledy měnila baterii? Mění se ihned po zakoupení, protože nevíš, jak dlouho ležel skladem v obchodě a pak vždy po roce. Chceme spolehlivost, takže i když se jeví baterie jako "ještě dost silná", tak to neriskovat.... S dobrým teploměrem se dá měřit i pod jazykem, ale pochvu zkusit můžeš ;) A fakt to vypadá, že je po ovu. Zkus si i všímat hlenové sekrece na WC - co uvidíš na toaleťáku, jaký máš pocit,když se utíráš (sklouzne ten papír, stačí Ti jen jednou utřít, anebo musíš víckrát, je tam vidět nějaký hlen, nevisí nějaký hlen z pochvy, když sedneš na WC? apod.), netřeba nic vyhmatávat v pochvě.

autor
14. lis 2019

@hermij Baterii jsem vubec nemenila. Ani mne to nenapadlo. To udelam jeste dnes, kdyz dojdu domu. S hlenem to mam taky nejaky divny. Na 12-ty DC jsem mnela ukazkovy vajecni bilek, ale ovu nikde a ted 6tyho vodnaty vytok, 8meho pozit.ovu test a vytok se pomalu menil na kremovej. Ten je dosud. Ten tahavy vajecny bilek uz ten nebyl.

hermij
14. lis 2019

To je dobrý, v tom pozorování hlenu se otrkáš. V cyklu může být i víckrát nějaký vrchol hlenu, takže to také není nic abnormálního. Doporučuji učit se metodu z nějakého spolehlivého zdroje, např. Průvodce symptotermální metodou od Cenap.

autor
21. lis 2019

@hermij Ahoj, prosim te, vedela by si mi jeste rict kdy asi byla ovulace? Cekala jsem, ze dnes pude teplota dolu a ona se mrska drzi nahoru. 🙂

hermij
25. lis 2019

Teď jsem pár dní byla offline, tak jestli to je ještě aktuální dotaz 😇 :pokud jsou měřené teploty měřené za stejných podmínek, tak ovulace mohla proběhnout kolem 33.-34.DC. Vyhodnotila bych malinko jinak, než aplikace (vodorovná čára o den doprava). Luteální fáze může být cca. 10-16 dní a bývá většinou konstantní, moc se u žen nemění, to spíš ta předovulační fáze bývá různě dlouhá a pokud se "zpozdí" ovulace, tak dorazí i menstruace později, než je očekávána. Hádám, že MS již dorazila.

autor
25. lis 2019

@hermij Dekuji, Ms jiz dorazila. Mam lutealni fazu 11 dni, tak podle grafu by mnela byt ovu na 36DC.

hermij
25. lis 2019

Tak se možná prodloužila 😉 Pozitivní dopad na cyklus mívá hořčík a vitaminy řady B.