Styk po hysteroskopii a HyFoSy. Máte zkušenost?

madamas
10. čer 2020

Ahoj holky, v příštím cyklu mám podstoupit ambulantně hysteroskopii a HyFoSy. V papírech s informacemi co jsem dostala v centru uvádějí, že po výkonu až do následující ms se nedoporučuje pohl.styk. Předpokládám kvůli riziku zánětu. V diskusích jsem ale hodně četla, že se holkám podařilo otěhotnět právě v cyklu kdy vyšetření proběhlo, dokonce to některým holkám mudr.doporučil. Můj Mudr. v centru říkal něco o tom že se to pak někdy po tomto vyšetření povede, nevím ale zdá myslel hned nebo v následujících cyklech. Vím že se mám zeptat v centru, ale to je za dlouho😀 Tak mě zajímají vaše zkušenosti, jestli jste čekali na další cyklus nebo ne.

mandy1122
11. čer 2020

@madamas ahoj ja jdu na hysteroskopii pristi tyden tak se na to taky chci zeptat, pak ti dam vedet 😉

legelata
11. čer 2020

@madamas Byla jsem dvakrat, je to stejne jako revize a maji se dodrzovat zasady sestinedeli...

clo1
11. čer 2020

@madamas Byla na tom kamarádka. Šla v první půlce cyklu, nějak hned po ms a bylo ji doporučeno v tomto cyklu neotěhotnět. Po další ms už se začali snažit. Zákaz styku je stejně 1-2 týdny, takže už by ovulaci možná ani nestihli.

madamas
autor
11. čer 2020

@legelata v instrukcích uvádějí do další ms. To snad nebude 6 týdnů..revize je myslím odstranění plodu a sliznice kyretou, toto je endoskopická prohlídka kdy se právě sliznice nenarušuje, nebo minimálně.

legelata
11. čer 2020

@madamas Aha, tak ja to mela v ramci Ashermanova syndromu, takže jsem v tom zákrok vevnitř měla, tak asi proto.

madamas
autor
11. čer 2020

@mandy1122 super, alespoň budu vědět 😀

madamas
autor
11. čer 2020

@legelata tak zatím to má být prohlídka, zda tam bude nějaký srůst nebo polyp nevím, na utz není viditelného nic.. objednala jsem si toto vyšetření ať mám jistotu před iui že je tam vše v pořádku a bude to mít smysl (problém je u manžela).

madamas
autor
11. čer 2020

@clo1 Tak nějak je to popsáno v instrukcích..Jen mě to zajímalo, když už čekáme roky tak ten měsíc se to už nezblázní😀

legelata
11. čer 2020

@madamas Aha, ja prave sla na podezreni se srusty a byly tam, tak je rovnou odstranili. To druhe už byl jen second look, stejně mi dali papír, že mám dodržet sestinedeli, ale asi staci ten mesic.

madamas
autor
11. čer 2020

@legelata aha, tak na druhou stranu je fajn, že se to dá vyřešit při tom rovnou a nemusí se pak ještě na operaci. Rozhodně se budu držet toho co mi řeknou, o nějakou infekcí opravdu nestojím.

legelata
11. čer 2020

@madamas To je dobre, ze jdes, ja kvuli srustum dvakrat zbytecne potratila! Drzim pesti🍀

utrikocku
11. čer 2020

@legelata dobrý den, mohu se zeptat, jak srusty zpusobuji potrat? Take jsem 2x potratila a měla jsem posezreni na srusty.

legelata
12. čer 2020

@utrikocku Protoze se embryo nemuze vyvijet. Zjednodusene receno, v deloze kvuli srustum neni misto a embryo to zabije, kouknete na Ashermanuv syndrom. To odstraneni muze pomoci a srusty se uz neobnovi, kdyz to jde dobre, mne pomohlo a pak uz to vyslo 👌

legelata
12. čer 2020

@utrikocku Jeste doplnim, ze srusty jsem mela kvuli tomu, ze mi delali revizi po prvnim porodu, kdy jsem mela prirostlou placentu, bohuzel mi pri tom poskodili delohu.

madamas
autor
12. čer 2020

@legelata Já zase měla císaře a následně zavedeno tělísko, což může taky způsobit srůsty. Proto na to jdu ještě před oplodněním na klinice. Je to velká časová a finanční investice a tak mám právě strach že by to bylo neúčinné, nedejboze bych právě potracela.

legelata
12. čer 2020

@madamas Aha. Já to tedy měla hrazené, to je blbé, že to musíš platit, ale určitě se vyplatí investovat. Vlastně není jiná možnost, než ověřit, že ta děloha je v tomto směru ok, pokud je tam podezření ?:/. Navíc je to fakt v pohodě zákrok, není to jako brutalita s kyretou naslepo apod. Držím palec.

madamas
autor
12. čer 2020

@legelata Asi jsem to špatně napsala. Hysteroskopii sice platíme, ale jde o investice do umělého oplodnění. Bojím se že bych se nechala měsíc co měsíc inseminovat a za půl roku bych zjistila že mám někde srůsty.

piggy123
12. čer 2020

Hysteroskopie je jen “koukání kamerou” a eventuálně odstranění nějakých malých nepříjemností. To vše bez řezání a operace. Takže nevidím žádný důvod, proč čekat šest neděl, když lékař neurčí jinak.

Já byla před dvěmi týdny na operaci. První část byla hysteroskopie a následně laparoskopie, kde odstranili spoustu endometriózy a jako “bonus” i slepé střevo 😂 Dnes jsem byla na kontrole a dali nám zelenou už hned další cyklus... Takže teď čekám na menstruaci a v dalším cyklu snažení zdar 💪

madamas
autor
12. čer 2020

@piggy123 Já nemám problém jeden cyklus vydržet, ale šestinedělí se mi zdá taky dost, jelikož už jedno dítko mám a vím co je šestinedělí... každopádně jak říkám budu se držet instrukcí lékaře po zákroku.