Strach z těhotenství. Jak ho překonat?

klara12345432
18. bře 2021

Ahoj, v únoru jsem měla divnou ms, takže jsem si něco četla na internetu, a dost mě vyplašily informace o implantačním krvácení, o menstruaci v těhotenství. Byla jsem z toho tak ve stresu, že jsem šla na HCG, ale bylo to vpořádku. Teď mám ms také divnou, je slabší než jindy. HA beru asi půl roku a kvůli strachu přítel nikdy nevyvrcholí ve mně. Nějaké rady, jak překonat ten strach? Vím, že je šance prakticky nulová, ale mám poruchu, při které stresuji, takže si musím dělat TT, a i když zatím všechny vyšli negativně tak si říkám co když.... Setkal se někdo s takovým strachem v minulosti?

klokanka31
18. bře 2021

@klara12345432 Měla bys už navštívit konečně psychologa 😒

klara12345432
autor
18. bře 2021

@klokanka31 to je právě to, mám poruchu OCD, takže to s tím celkem souvisí....

elencze
18. bře 2021

Jediná stoprocentní jistota je nemít sex, jakákoliv jiná metoda může selhat, některá v zanedbatelné míře setin procenta, ale riziko existuje vždy. Pokud je to pro tebe takto stresující, odložila bych sex až na dobu, kdy budeš schopná si představit, že bys vychovávala dítě.

klokanka31
18. bře 2021

@elencze Podle mě taková porucha je tak silná, že i když sex nebude, tak si stejně dotyčná bude představovat co kdyby...

amazonkajanik
18. bře 2021

@klokanka31 že by domi_love?

klokanka31
18. bře 2021

@amazonkajanik Taky si myslím 🤔

klara12345432
autor
18. bře 2021

@klokanka31 ? No normálně jsem se zeptala, nevadí, jen nechápu proč jste hned tak hnusná. Hezký den❤

codal
19. bře 2021

@klara12345432 kombinovat více antikoncepčních metod, je jich dost, takže i pro ty, co třeba nemůžou brát pilulky se cesta najde (ke všem metodám se dá ještě vzít kondom a jistota je opravdu téměř 100%) a především bych navštívila psychologa nebo psychiatra a pracovala na svém strachu.