Strach z těhotenství. Doporučíte něco, co brát, aby bylo miminko v pořádku?

nikoluherova19
16. led 2024

Ahoj holky jsem maminka jedné holčičky, která si mi narodila v květnu 2022. Chtěli jsme k ni sourozence, aby nebyla tak sama jelikož vidíme, že nějakého sourozence chce a potřebuje (je šťastná). Poté neplánované těhotenství. V prosinci 2022 jsem potratila v 11tt (netlouklo srdíčko). Po 6 nedělí jsme se rozhodli to zkusit znovu a povedlo se. Začátkem druhého trimestru začalo peklo krvácení, hospitalizace v nemocnici, brala jsem prášky ascotutin a urrogestan. Po týdnu v nemocnici mě pustili domu a za 4 dny jsem tam byla znovu kvůli odtoku plodové vody v 17tt. Chtěli mě i miminku dát naději tak mě poslali do Praha Motol a tam jsem se dozvěděla že malý měl zdeformovanou hlavičku a neměla jsem žádnou plodovou vodu. Rozhodli se pro potrat že by stejně malý se narodil mrtvý a bez plodové vody by neměl vyvynulý plíce. Z histologie jsem se dozvěděla ze jsem měla zánět plodové vody a plodových obalů. A můj gynekolog mi na doporučení řekl abych si dala tak rok 2 pauzu a pak to zkusit znovu, jenže to moje dcerka bude pomalu chodit do školky. Teď je to třičtvrtě roku co jsem přisla a porodila mrtvého chlapečka ale i tak chceme to zkusit na potřetí štěstí snad se to povede. Doporučili by jsme mi něco co bych mohla začít brát abych v pořádku donosila miminko ??

lencaa11
16. led 2024

@nikoluherova19 začla bych u sebe psychika klid a nechat přijít miminko pokud vám dělali po této smutné strate vyšetření třeba genetiku plodů a vás tak zda jste v pořádku tak bych dala mimimku najevo že je u vás vítáne není důvod proč čekat si myslím zda jste s partnerem připraveni zánět může vyvolat cokoliv v těle a pokud vám nenašli nějaký závažný typ necoho co by další tehotenstvi ohrozilo tak na to není žádná záruka vitamíny nic to je o tom že něco ve vašem základu a partnera bylo spatne nastavené geneticky a tím to bohužel život zařídíl jinak moc držím palecky že vám váš 🪽🪽 pošle nové 🌈🌈 miminko ☘️☘️

pilzzee
16. led 2024

Ja byt tebou, tak bych si nechala udelat nejaky vysetreni v CARu, nejspis nejakou genetiku. (Nevim, co konkretne se dela, my jsme toto neresili). A pokud to bude OK, tak klidne to muzete zkusit znovu zas. A pokud te netlaci vek, tak vubec neres, ze mala uz bude starsi az budete mit dalsi. Ono na tom vekovym rozdilu az tak nezalezi, jak se nekteri tvari. My mame mezi detma 3 roky 4 mesice a ja mam sourozence starsi o 12,5 a 14 let 😀

marketa1218
16. led 2024

@nikoluherova19 Věkový rozdíl dětí bych v tomhle případě vůbec neřešila, já jsem to také hrotila, přála jsem si mít dětí od sebe 3 roky a podívej malé jsou 4 a já ještě nejsem ani těhotná a minimálně 3 měsíce ještě nebudu. My už jezdíme do CARu. Ale mně už bohužel tlačí i trochu věk. Tohle se naplánovat nedá, tobě bych doporučila hlavně psychickou pohodu a genetika asi v tomhle případě také nebude špatná. Hodně štěstí

nikoluherova19
autor
16. led 2024

@lencaa11 nedělali mi žádné vyšetření po této ztrátě ale podle gynekologa jsem úplně zdravá. Ale řekl mi že když to zkusíme a nevyjde to tak mě i partnera pošlou na genetiku. Aby se zjistilo proč je tomu tak. Ale co jsem slyšela v rodině je dost možné že jako moje teta nemůžu donosit chlapečka ale mohu mít pouze holčičky ale nevím co je na tom pravdy. Ale nic si z toho nedělám. Mě je jedno co to bude u nás má naše miminko dveře otevřené a dost bych si ho přála dost jsem s tím bojovala že mi není 2 miminko souzeno. Jinak moc děkuji ☺️☺️

nikoluherova19
autor
16. led 2024

@pilzzee věk mě netlačí ale chtěla bych do 30 2 děti a je mi 25. Vím že na věku nezáleží. Ale jít za rok a půl do práce pak si oddělat aspoň rok nebo 2 a pak být zase doma to už se mi moc nechce.

nikoluherova19
autor
16. led 2024

@marketa1218 podle dr. jsem v pořádku. Ale genetiku budou dělat jak u mě tak i u partnera pokud se nám další pokus nevydaří. Jinak ze začátku jsem byla úplně v pr****. Teď se snažím být v klidu jak to jde i když s dcerkou teď nemáme úplně jednoduché období. Ale uvidíme jak to vše dopadne. Jinak děkuji

levandule_k
16. led 2024

@nikoluherova19 Někdy některé věci "běžní" gynekologové neřeší. Zajdi si někam do CARu, žádanku nepotřebuješ a tam můžou vyhodnotit, že je vhodné další vyšetření.

Jestli je ti to blízké můžeš si zkusit i nějakou terapii.

nikoluherova19
autor
17. led 2024

@levandule_k dobře moc děkuji

levandule_k
18. led 2024

Je dobré brát kyselinu listovou, ale to je celkem profláklé, to asi víš.

Píšeš, že ze začátku jsi byla úplně v háji, což je pochopitelné, teď se snažíš být vklidu. Nepotlačuj svoje emoce, zpracuj si je, ať tě pak nedoběhne během těhotenství nebo v šestinedělí, kdy může na povrch vyplavat ledacos, protože hormony a nedostatek spánku umí svoje.

Držím palce, ať se brzo zadaří🍀