Ahoj holky, poslední dobou uvažuji nad druhým potomkem ale drží mě zpět strach.
První těhotenství bylo zamlklé a po půl roce se nám zadařilo miminko, nyní skoro 3 letý syn. Bohužel jsem od 20. týdne skončila v nemocnici na udržování. Vypadalo to dost bídně ale nějak jsme to zvládli. Asi do 30.týdne jsme byla v nemocnici bez návštěv. Nakonec jsem jsem porodila 37+0 vyvolávaně. Praskla mi voda a nic se nedělo. Synovi klesaly ozvy ale nikdo to moc neřešil. Každou půl hodinu se rozeřval monitor. Od začátku do konce jsem rodila asi 8 hodin. Bohužel jsem byla na oxytocinu, takže jsem měla skoro co minutu kontrakci. Málem jsem lezla po stropě. Do toho jsem musela jen ležet, takže to tomu moc nepomohlo. Nakonec teda syn tahaný vexem a kleštěma. Ihned ho odnesli a mě šli šít.. asi nejhorší bolest mého života, navíc když jsem nevěděla, co s malým je. Díky bohu byl v pořádku.
Aby toho nebylo málo. Týden jsme byli odloučení a Ja jen co 4 hodiny chodila na odsávání. Syn měl ještě hypoglykemii, byl 5 dnů na kapačce na sesterně. Po týdnu jsme šli domu a bylo v rámci možnosti všechno super.
Jen všechno dělal a dělá později. Vůbec nemluví. Je hodně nervní a šíleně se vzteká. Jít s ním k lékaři je pro mě psychicky náročné. Má problém s ledvinami (dilatace s možnou operaci)
a nyní se řeší, zda nemá retardaci, autismus nebo něco takového.
Všichni víme, že je hrozně chytrý a mazaný. Je zručný a šikovný. Bohužel ta mluva je hrozný problém.
A teď k dotazu.. Měla jste některá i druhé těhotenství/porod těžký a komplikovaný? Je to jediné, co mě strašně tíží a z čeho mám obavy.
Budu moc ráda za Vaše zkušenosti! Předem děkuji. ❤️
První těhotenství jsem od 22tt týdne měla přísný klidový režim pro riziko předčasného porodu, nakonec porod v termínu. Druhé těhu zatím (ťukám na dřevo) úplně v pohodě a snáším ho výrazně lépe než to předchozí (psychicky i fyzicky), snad se to nepokazí.
Já měla druhé horší než první, v prvním mi bylo akorat neskutečně zle, porod ušel akorat mě syn zevnitř potrhal, druhé těhotenství sem byla od 13tt na rizikovým, chvíli hospitalizovana v nemocnici, přísný klidový režim, kde sem nesměla pomalu ani chodit na záchod. Zle mi bylo trochu min, porod byl podobný jako první akorat bez nutnosti siti a rodila sem teda o 3 týdny dřív než prvního. Třetí tehotnestvi už bylo za odměnu, to mi nebylo skoro nic a porod byl prekotny. U mě záleželo na pohlaví, s klukama sem si užila :D
Přečti si vše, co potřebuješ vědět pro zdárné otěhotnění.
Naše maminky sepsaly skvělé rady, jak otěhotnět.
Důležité je také znát příznaky těhotenství.
Zjisti, kdy má žena plodné dny zde.
Kdy a jak používat těhotenský test?
Neznáš termín porodu? Vypočítej si ho v Těhotenské kalkulačce.
Modrý koník vám případně napoví i při neplodnosti.
První těhotenství od 20tt špatný taky nemocnice udržování do 26 TT pak porod bohužel mrtví chlapeček, druhé těhotenství krásné vše ok, pro jistotu pro kratší čípek týden v nemocnici ale malý v termínu. Třetí těhotenství peklo nakonec abrupce placenty v 30+6tt naštěstí málej přežil a mám ho konečně doma . Tak že moji zkušenosti opravdu každé těhotenství jiné