Srovnání cyklu. Co vám pomohlo?

viktorie1517
7. led 2021

Ahojky holky. Co Vám pomohlo na srovnání cyklu? Mám 43 a chceme se pokusit o další miminko.

leeeeeena
7. led 2021

Ahoj.....mě třeba předepsal dr utrogestan, který beru vždy 17tý den po ms ...... po dobu 10ti dní 2x denně. A musim říct, že mi to velice pomáhá a mám zpoždění max 1 den 🙂 taky se snažíme o prcka,ale prozatim se nedaří.

viktorie1517
autor
7. led 2021

@leeeeeena děkuji, poradím se s doktorem 🙂 . My už dvě děti máme, chteli by jsme ještě jedno. Snažíme se teprve druhý měsíc, ale to čekání při tak dlouhém cyklu je nekonečný. Je mi 33 let, tak nevím jestli věk už hraje roli

leeeeeena
7. led 2021

Taky máme už dvě děti a snažíme se půl roku a zatím nic. Muži je 39, mě 35. Nejsme už nejmladší tak to tělo asi funguje jinak :/ muž bere vitamíny na podporu spermií a já zase kyselinu listovou už 3 měsíce. Ale podle mě snaha to podpořit je snad zbytečná,jelikož tady hraje roli hlavně ta psychická stránka.

viktorie1517
autor
7. led 2021

@leeeeeena První dcerka nám trvala půl roku a synek hned první měsíc. Tak jsem si samozřejmě naivně myslela že teď to bude taky šup šup a ono ejhle. Určitě Vám to brzy vyjde, do toho roka je to normální 🙂. Ale to čekání je hrozný ☹. Já mám tedy ještě tři do MS ale test zatím negativní. OVu jsem má 23 DC, ale mě testy u obou dětí vyšlo hodně slabě až po 20 dpo, asi mám pomalý nárůst HCG, tak ještě doufám že něco vykoukne, ale moc tomu nedávám

viktorie1517
autor
7. led 2021

Omlouvám se za chyby , telefon si sám vše přepisuje a samozřejmě to nekontroluji 🙂

i_vet2
7. led 2021

ahoj, my se smanželem snažili skoro, první mi dal dr. proveru na srovnání cyklu ale vůbec to nepomohlo, pak jsme začali se stimulací clostibegyt, injekce ovitrelle na vyvolání ovulace a pak utrogestan, první cyklus jsem neotěhotněla ale byl srovnaný a druhý už MS nepřišla 🙂 po skoro roce zoufalství! držím moc palce 😍 určitě se poradte s dr. nejlíp ví co a jak 🙂

leeeeeena
7. led 2021

@viktorie1517 já osobně si úplně nedokážu vypočítat přesně ovulaci,ale vedu si kalendář v telefonu kde uvádím začátek,konec MS.....kdy byl a nebyl sex a +- mi to určuje plodné dny. Pak testnu ovulační testík a zkoušíme. Tak snad se nám všem snažilkám brzy zadaří 🙂

leeeeeena
7. led 2021

@i_vet2 já osobně bych ráda šla k dr na UZ kdy mi určí dle folikul plodný den cca. Ale teď je covid tak se berou jen vážnější případy :/

maaaadlaaaaa
7. led 2021

@viktorie1517 Kapky Naděje - femina

werumka
7. led 2021

@leeeeeena A neblokujes si tím utrogestanem ovulaci? Jak dlouhé cykly jsi měla před nasazením?

@viktorie1517 Delší cyklus otehotneni nebrání. Jen v něm dochází k ovulaci později. Pro představu si odečti od délky cyklu 14 dní. V tu dobu by plus minus mělo docházet k ovulaci. Pokud by se ukázalo, že k ovulaci dochází méně jak deset dní před začátkem menstruace, pak se dá nasadit utrogestan. Na prvním místě to chce ale vysledovat ovulaci. Slepým nasazením utrogestanu si ji můžeš zablokovat a má stejné účinky jako antikoncepce

viktorie1517
autor
7. led 2021

@werumka já si teď nakoupila asi 50 ks OVu testů, tak uvidíme. Ještě jsem si pořídila Pupalku tabletky, holky ji chválejí, tak třeba pomůže i mě 🙂

leeeeeena
7. led 2021

@werumka dr rikal, ze to na to vliv nemá jelikož ho nasazuji až po ovulaci což je ten 17tý den a naopak v připadném těhu zabraňuje pripadnemu potratu. Čtu to teď i na internetu, že se prostě musí správně nasadit. Jinak jsem vždy na MS čekala 15 dní a teď max den 🙂

werumka
7. led 2021

@leeeeeena A podle čeho poznal Dr že máš ovulaci 17. den? Cykly jsi tedy měla dlouhé kolem 40 dní?

werumka
7. led 2021

@viktorie1517 Zkus testovat ovulaci mezi 25. a 35. dnem cyklu. Tam by ses měla trefit 🙂

leeeeeena
7. led 2021

@werumka sama nevím, ale chodila jsem na UZ každý měsíc kvuli ovulaci. Vedel ze miminko chceme a planujeme tak snad by neudelal nic co by nam jen skodilo. Mam s nim velice dobre zkusenosti,

werumka
7. led 2021

@leeeeeena Je to těžký. On ten utrogestan doktoři rádi nasazují na slepo. Když si pak žena takhle jede půl roku umělý cyklus a neotěhotní, tak jí posílají do CARů. Pokud normálně ovuluješ a nemáš problémy s luteální fází (ta, která následuje po ovulaci), tak utroš nepotřebuješ. To, že jsi "čekala" na menstruaci a teď nečekáš je dáno tím, že utrogestan tvoří umělé krvácení ze spádu hormonů (podobně jako antikoncepce) pokud se nasadí příliš brzy. Což bude na 99% Tvůj případ. Protože kdybys skutečně ovulovala nejpozději 17. den cyklu, menstruace by přicházela opravdu nejpozději 33. den cyklu (před nasazením Utrogestanu). Pokud chodila později, tak k ovulaci docházelo také později. Dejme tomu jestli jsi mívala menstruaci až kolem 40. dne cyklu, tak ovulace mohla přijít nejdřív 24. den. A to opravdu nejdřív. Delší dobu žluté tělísko nevydrží.

gramar
7. led 2021

Se tu s dovolením připnu, taky by se hodil nějaký typ na srovnání cyklu, pač já se pohybuji v rozpětí 25-89 dní a to je krapet nepraktické :D

leeeeeena
7. led 2021

@werumka mám ho začít brát za pár dní, takže ho tedy vysadím a poradím se s dr na jiné alternativě. Nějak extra na to vše netlačíme,ale čím dříve to vyjde,tím lépe 🙂 zkusila bych si měřit i bazální teplotu,ale nevím jak to pořádně funguje a zda to k něčemu je. Pokud se nemýlím tak při ovulaci je teplota kolem 37 že?

leeeeeena
7. led 2021

a propo....poboliva me bricho jako pred ms tak predpokladam i podle počtů, ze bych mela ovulovat tak se ted snazime co to jde 🙂

werumka
7. led 2021

@leeeeeena Teplota je určitě dobré vodítko🙂 nemusi byt 37, zalezi, jakou mas "svou" predovulacni teplotu. Ve zkratce po ovulaci by mela byt tri dny po sobe o 0,2 vyssi. Je potřeba měřit každý den ve stejnou hodinu.

werumka
7. led 2021

@leeeeeena Uvidíš, kdy menstruace dorazí bez utrogestanu. Podle toho se dá odhadnout doba, kdy došlo k ovulaci a v jakém časovém horizontu se bude hýbat 😊

leeeeeena
7. led 2021

@werumka tak uvidime, zkusim merit kazde rano hned v posteli nez vstanu a budu si delat graf. Kdysi jsem to zkousela, ale uz je to fakt dlouho kdyz mam doma nejstarsiho 8 let :D

werumka
7. led 2021

@leeeeeena Tyhle věci se nezapominaji 😊 dej pak vědět, co to ukázalo! 👍

leeeeeena
7. led 2021

@werumka hlavně jsem už dalšího potomka ani neplánovala,ale muž si ho přeje, tak proč ne 🙂 zkusíme možné i nemožne 🙂

werumka
7. led 2021

@leeeeeena Já bych řekla, že k tomu "nemoznemu" ani nedojde 🙂

werumka
7. led 2021

@gramar Nemáš PCO? Jak často jsou ty dlouhé cykly?

leeeeeena
7. led 2021

@werumka ted bez utrogestanu snad ne :D je fakt, že teď jsem cetla nazor lekare a ten jasne popsal, ze meni UTG hlen a brani tak poceti pokud se nasadi v dobe ovulace, takze to leti proste do kose a pojedeme si to svoje 🙂

gramar
7. led 2021

@werumka Nn, jen jsem prostě "divná" :D . Dá se říci že poslední dva a půl roku nemám dva stejně dlouhé. Dostala jsem na to i nějaké prášky, ale ani ň.

klokanka31
7. led 2021

@viktorie1517 Já brala duphaston, ale když jsem ho vysadila, tak zas ms nikde. No a otěhotněla jsem nakonec i bez ty ms 🙂

werumka
7. led 2021

@leeeeeena Jojo, to určitě. V době ovulace má hlen specifickou konzistenci. Po ní se mění vlivem progesteronu (to je hormon, který obsahuje utrogestan). Zabraňuje další ovulaci a mění jen na neplodny.