Špinění před MS - chci otěhotnět. Není někde problém?

i_vet2
30. srp 2021

ahoj holky, jsem rok po porodu a chtěli bychom s manželem začít zkoušet snahu o druhé dítě (první trvalo rok) ale stává se mi, že pár dní než začne MS tak špiním, někdy i takové tmavé kousky, pak přijde normálně MS, není někde problém? kontrolu na gyn mám až na konci září tam se zeptám, ale jestli nemáte někdo zkušenost, jestli to nemůže bát nějaký hormonální problém? měla jsem problém i minule právě, brala jsem clostil a utrogestan , ach jo nechci to kolečko znovu a rok zklamání :(

palja
30. srp 2021

@i_vet2 známá to tak taky měla, vím jen že brala ascorutin a to špinění před ms ustalo. Pak. Se jí podařilo otěhotnět.

blaba
30. srp 2021

Já takto špiním před MS už od 30ti let. Kdy jsem vysadila antikoncepci. Vyšetření u gynekologa vždy v pořádku. Neřeším to. Otěhotněla jsem v 35ti na druhý pokus a pak v 37 hned na první pokus. Takže může to něco znamenat, ale taky nemusí.

nikjean
31. srp 2021

@i_vet2 Špinit před MS je u většiny žen naprosto normální.

katule1990
31. srp 2021

@i_vet2 Muze to byt problem s nedostatkem progesteronu, taky jsem to mela. Zkus Drmek forte.

i_vet2
autor
31. srp 2021

@katule1990 zrovna na to koukám, zkusím, dekuju

andelka
31. srp 2021

Já to mám stejně. Nezabírá Ascorutin ani Drmek. Prostě od cca 5 dne po ovulaci spinim. Dřív to bylo až po 10 dpo. Těhotná jsem byla na první pokus několikrát, nemělo to vliv.

andelka
31. srp 2021

@katule1990 prosím tě, jak jsi Drmek brala? A kolik? Já beru třetí cyklus 1tbl od konce ms a nic. Sice mi asi zpravidelnil cyklus, ovulace je v normální dobu,ale na špinění to zatím vliv nemá.

katule1990
31. srp 2021

@andelka Myslím, že jsem brala 1 tabletu každý den. Určitě ne víc, jen jsem teď znejistěla, jestli jsem to nebrala jen od ovulace po menses, už to jsou dva roky. Mně to na to špinění fakt pomohlo, už jsem to pak měla třeba jen den přes MS a ne týden. Zkoušela jsem i Sarapis plus, ale ten mi na to nepomohl. Pak taky pomáhal Utrogestan, ale to už teda není přírodní, no.

anik93
25. říj 2021

@i_vet2 ja zas resim problem, ze uz nekolik cyklu za sebou mi zacinaji bolesti jako pred ms plus spineni 10DPO (25DC), ms pak prijde do 4 dnu. Doktor mi rekl, ze vse mam v poradku i hormonalni profil, manzel ma spermiogram tak ok, odbery krve u nas obou tez v poradku. Jeden mesic jsem brala gynprodyl (progesteron), ale po nem jsem mela strasne bolestivou ms a krece do bricha, prodlouzil mi akorat lutealni fazi o 2 dny na 13

i_vet2
autor
25. říj 2021

@anik93 já jsem k tomu taky měla bolesti jako při ms a tři dny jsem vždy spinila a teď jsem nezačala špinit a objevila dvě čárky na testu 🙏🏻 Tak snad i u tebe to brzy dopadne dobre , spineni a bolesti těch par dni před ms jsem neřešila doktor řekl ze vše ze v pořádku, tak snad je to v pořádku i u tebe pokud je hormonální profil ok tak určitě je vše ok ☺️❤️ Držím palce

anik93
25. říj 2021

@i_vet2 dekuju 😊 taky doufam, ze je vse v poradku, clovek to asi nesmi tak hrotit